Raffaëla - Raffaëla (2006)

Label: Sony

1. All Night Long (4:01)
  2. Right Here Right Now (My Heart Belongs to You) (3:35)
  3. Beautiful Surprise (3:15)
  4. Voor Eeuwig en Altijd (3:08)
  5. Sisters Are Doing It for Themselves (3:30)

met Floortje

6. Mijn Houten Hart (3:38)
  7. Think (3:11)
  8. If I Ain't Got You (3:44)
  9. Disco Inferno (3:29)
  10. Ik Kan het Niet Alleen (3:26)
  11. Jouw Ogen (2:19)
  12. Straighten Up and Fly Right [Live] (1:59)
  13. My Lovin' [Live] (3:22)
Mojo Pin
En Boris dan?

avatar van Pauluzz de BK
en Hind dan? Die krijgt hier elders veel *** en goede reacties?

avatar van J.Bell
Hind is een meid met uitstraling en een goede stem, wat die nu doet, geen idee.. iemand?

Ik meende dat Boris met artiesten als Macy Gray op het podium staat, Soul, mensen! (zijn website ziet er puik uit)

en wat Jamai betreft, die heeft toch maar mooi een hele succesvolle carriere in het musical-gebeuren. Ik geloof dat hij zelfs gecast is voor de musical Les Miserables op West End. Echt heel knap, als je het mij vraagt. Jim kan een beetje schaatsen en was volgens mij te zien als "Danny" in de musical "Grease" (wat hij verder doet weet ik ook niet, want dat volg ik niet!)

Nou ik kan wel uitleggen waarom er zo laag is gestemd. Als jij als artiest nog niet eens zélf nummers kunt schrijven, ben je al net-niet. Maar als je dan als artiest een cd uit brengt met alleen covers... tjaa dan ben je het gewoon helemaal NIET! Mooie stem of niet, dat maakt dan niet uit...

Wat zijn dat voor uitspraken? Dat ze niet haar eigen teksten schrijft en dat ze daardoor niet een artiest is/kan zijn.. Kom op zeg, stuur Marco Borsato dan ook maar naar huis met zijn "John Ewbank" en om wat verder terug te gaan in de tijd, "House of the rising sun" is ook niet van de "Animals"... Wat maakt dat nou uit?
Heel veel artiesten zijn begonnen met covers.
(Laat ik het zo zeggen, de meeste hedendaagse bands zijn waarschijnlijk ook ooit eens begonnen met het spelen van covers (van wie of wat dan ook..) Daar rolde ook echt niet meteen een geweldig eigen geschreven nummer uit, of is dat weer heel iets anders en fout gedacht ) En ook al kon ze schrijven, die Idols mensen doen toch wat ze zelf willen.. Het moet zo weinig mogelijk kosten en het liefst zoveel mogelijk opbrengen..

Dat ze op mij een beetje fake overkomt is een heel ander verhaal. De nummers op dit album zijn allemaal een beetje slapjes. Dat ze twee carrieres moet combineren is ook niet erg handig... Ik heb eigenlijk niet veel meer van haar vernomen en voor mij hoeft dat ook niet, het is wel mooi zo. Ze heeft gewonnen, een ervaring rijker, klaar.

Wat ik als laatste nog wil opmerken is dat ik het eens ben met een aantal berichten over de hoes. Die ziet er inderdaad weer nep en goedkoop uit. Echt weer zo'n Idols-hoes. Was met K-otic in hun tijd ook zo, die videoclips waren niet om aaaaan te zien, zo nep, zo low-budget, amateuristisch camerawerk (zo zien mijn vakantie video's eruit) en dat werd totaal niet goed aangepakt en opeens was het lichtje uit...

Waarschijnlijk zal dat laatste ook het geval zijn bij Raffaëla...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Als alle nummers van dit album net van die uitgekauwde nummers zjn als "Right Here Right Now", dan verbaasd het mij niks dat er zo laag op dit album wordt gestemd!

avatar van Wib0__
Een typisch geval van een ééndagsvlieg..
Één kleine hit, en voor de rest helemaal niks meer.. .

avatar van monique
0,5
ik heb ze pas geleden live gehoord en gezien,wat was dat slecht zeg,ze kan alleen maar covers zingen,en haar stem was ook niet best,maar gauw vergeten.

avatar van oruiz
klassiekertje

avatar van catdog
Zeer jammer van al die covers.
Ze verdiend veel beter.
Ze heeft echt wel een mooie stem.

Toch een 3.0 hiervoor

half jaartje dan is iedereen weer vergeten wie ze ook al weer was. (kan ze naar wie van de drie ?)

zingen kan ze niet vind 'k, maar kunstmatig lachen dan kan ze dan weer wel.

avatar van Opschuiven
0,5
heeft iemand hier nog iets van vernomen het afgelopen jaar? Dat zegt genoeg..... 0,5*

avatar van Galithos
0,5
ze heeft volgens mij een kindje gebaard met de naam beatiful, dat weer terugslaat op haar zangkunsten.... Ze is helaas weer van plan om het zingen op te pakken

avatar van Joly
Whahaha wat een rotalbum en ze is zowat kaal eelw ze kan echt nii zingen ze heeft alleen maar gewonnen vanwege die zwangerschap en die domme grap "Ik ben zo verliefd op Henjan Smith" Blehhhh

avatar van Ronnie1331
0,5
Idols-artiesten leven nooit lang (Figuurlijk natuurlijk ), er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar niet bij Raffaëla . Vandaar ook gewoon een 0,5

avatar van Emile93
1,0
Ik vind het grappig wan iedereen is vet negatief maar het album is wel platina geworden!

avatar van Editoor
Emile93 schreef:

alsof dat wat zegt Heb je wel is naar Frans Bauer geluisterd?

avatar van Angelo
Ja, dames en heren, dit is nou een product dat tot stand komt als je zwanger raakt terwijl je op het punt staat om door te breken en platenmaatschappij SonyBMG zo snel mogelijk een album wil uitbrengen om te cashen. Een waanzinnig slecht cover album dat tot mijn grote verbazing inderdaad platina is geworden.

Zo ontzettend jammer, want Raffaëla had zeker potentie. Ze zong niet altijd even zuiver, maar zingen kon ze zeker. Ik had haar wel een album á la Mutya Buena willen zien maken. Denk dat die stijl erg goed bij haar zou passen.

Het nummer 'Right here, right now' stond volgens mij vier weken onafgebroken op nummer een én zorgde voor een download record. Er werd niet eerder zoveel digitale exemplaren van een single verkocht als deze. Terecht ook, omdat 'Right here, right now' een prima popsong is. Alhoewel, ik moet 'm niet te vaak horen.

Het was Zweedse Idols winnares Agnes Carlsson (hedendaags bekend van hits als 'On and on' en 'Release me') die dit nummer het eerste uitbracht (2005), toch vind ik de versie van Raffaela veel beter. Die kan ze dus in de pocket steken. Verder is dit natuurlijk een erg onorigineel, inspiratieloos en slecht album.

Het had heel anders kunnen zijn als ze bijvoorbeeld eerst dat kind had gebaard en dan in 2007 ging werken aan een album om het vervolgens in 2008 uit te brengen ofzo. 't Is niet erg om een tijd te moeten wachten op een album, zolang die maar goed is.

Vraag dat maar aan de fans van Kate Bush of Grace Jones!

avatar van Edwynn
Angelo schreef:

Hmm. Verwachtten de andere Idols exponenten soms ook kinderen toen hun platen uitkwamen?
Dat zou een hoop verklaren...

Edwynn schreef:

Dat zou een hoop verklaren...

Hoogtens Jamai misschien! Nee, maar even serieus, volgens mij waren het alleen Raffaëla en Sharon Kips die een coveralbum opnamen. Jamai, Jim, Zosja, Dewi, Maud, Hind, Boris, Lisa Lois, Nikki, Floortje etc. etc. hadden volgens mij allemaal cd's met bijna alleen eigen werk. Dat betekent natuurlijk niet dat hun albums beter waren dan die van Raffaëla en Sharon Kips, oké, ze waren wel wat beter maar niet gigantisch veel.

Met uitzondering van natuurlijk Lisa Lois en Nikki.

avatar van Edwynn
Eigen werk... [Gniffel]

Edwynn schreef:
Eigen werk... [Gniffel]

Ach, je weet wat ik bedoel! Weinig tot geen covers in ieder geval.

avatar van Sjaan
en toch weer op tv hoor bij tvoh,,,

avatar van Emile93
1* voor Right Here Right Now en Mijn Houten Hart

avatar van PEN15
ik vind het toch jammer dat er een bepaald taboe heerst op zeggen waar het op staat. Men houdt hier toch in het algemeen een blad voor de mond en het is in alle tabbladen wel mooi weer. Het gemiddelde cijfer is veelzeggend en ik heb niet de indruk dat deze artieste die wilde winnen en die er nadrukkelijk op stond de beste te wilden zijn iets heeft gedaan met de vele kansen die haar op een verguld dienblad zijn aangeboden. Zoiets dergelijks heb ik ook bij nieuw werk wat op Youtube is te horen waar het vervolgens complimenten regent, wat moet een artiest daarmee? Als alles goud is wat er blinkt, hoe weet een artiest dan welke punten er verbeterd moeten worden, wat moet er hier en daar gepolijst worden? Het kan dan zo lopen als met Raffaëlla in de veronderstelling was de grote superster te zijn zoals iedereen haar deed denken dat ze dat was. Wat Raffaëlla betreft, zelfs iemand die fan was van het programma en elke dag meejuichte met die talenten weet na herhaaldelijk vragen en hinten niet meer wie dit was. Je ziet bij dit soort talentenjachten dat het enkel gaat om uitstraling. leeftijd en populariteit, terwijl het eigenlijk om talent zou moeten gaan. Het zit in de naam van het woord.