Raffaëla - Raffaëla (2006)

Label: Sony

1. All Night Long (4:01)
  2. Right Here Right Now (My Heart Belongs to You) (3:35)
  3. Beautiful Surprise (3:15)
  4. Voor Eeuwig en Altijd (3:08)
  5. Sisters Are Doing It for Themselves (3:30)

met Floortje

6. Mijn Houten Hart (3:38)
  7. Think (3:11)
  8. If I Ain't Got You (3:44)
  9. Disco Inferno (3:29)
  10. Ik Kan het Niet Alleen (3:26)
  11. Jouw Ogen (2:19)
  12. Straighten Up and Fly Right [Live] (1:59)
  13. My Lovin' [Live] (3:22)
avatar van jowietje
1,0
Maar Jim wel

nicolas
de 4 stemmers hebben allemaal 0,5* gegeven? zalig! ooit al gebeurd??

nicolas schreef:
de 4 stemmers hebben allemaal 0,5* gegeven? zalig! ooit al gebeurd??

Begint dat nu weer? De vorige zijn al verwijderd door Yak.

Ongelooflijk hoe kinderachtig!!!

Bob Cremers
Kom op nou weer normaal !

Yak
Stemmen weer verwijderd. Als ze hun 0,5* nu even komen toelichten in het topic is het wat anders, maar gewoon even laagste scores komen uitdelen is inderdaad vrij kinderachtig.

hm ik ben ook benieuwd hoe lang ze het uit houd. ik gok dat ze (nouja haar liedjes) nog een grotere flop word dan de eerdere 2 idols winnaars.
en waarom altijd dat hoedje? dat ziet er niet uit.

Marcel Jongeneel schreef:

Schrijf eens iets normaals man. Beoordeel haar muziek gewoon, als je het geluisterd heb maar dat zal wel weer niet.

Ik heb inderdaad maar 1 liedje beluisterd, daarom kan ik niet echt de muziek beoordelen, maar ik denk dat ze gewoon een eendagsvlieg word, ongeacht of de muziek goed of slecht is. En tja, artiesten zijn toch hun eigen visitekaartje en ik vind dat hoedje niet echt flatteus.

Dazzled Kid schreef:
en waarom altijd dat hoedje?

De hoes is inderdaad spuugleleijk en van een zelfde armetierig niveau als haar plaat. Beetje kinderachtig van de moderaters om stemmen zonder bericht weg te halen. Dan kunnen 90% van de stemmen op deze site wel weggehaald worden. Ik heb hier géén stem geplaatst, maar ik zou het wel geoorloofd vinden om op basis van de single, de hoes, de hype en het concept idols een 0,5 te geven. De basis waarop deze plaat verkoopt is namelijk niet de muziek, maar de marketing en reclame. Op deze zelfde basis zie ik het als geoorloofd om ook je score te geven.

Marcel Jongeneel schreef:

Die woorden die je gebruikt passen niet echt goed. Kan je dat niet aanpassen.

ik bedoelde er verder niks mee, gaf alleen mijn mening, die misschien wat bot over kwam ja. mijn excuses.

avatar van VanDeGriend
bloempje24 schreef:

Niet met je eens Bloempje. Je luistert, je beoordeelt de cd en je geeft een score. Zo werkt t imo. Of t een hype is, zegt niet perse iets over kwaliteit. Dan kunnen we Editors, Arctic Monkeys , Kaiser Chiefs, Arcade Fire en al die andere bandjes ook wel 0,5 gaan geven omdat ze gehypt en/of gemarket worden. Maar goed je hebt iig een argumentatie. Waar de moderator een probleem mee heeft, is mensen die een 0,5 score geven zonder enige vorm van toelichting. T vermoeden dat die het album niet kennen, zal grotendeels kloppen. Ben het dus wel eens met de actie.

avatar van bloempje24
Nee, dit is een ander genre. Raffajella verkoopt enkel omdat ze gehypt is en doordat al die uitzendingen van Idols werken als een reclame commercial. Ik vind het geoorlooft om op dezelfde basis te scoren als de basis die de kopers gebruiken om de plaat aan te schaffen.

Of geloof jij dat er een revolutie heeft plaatsgevonden? Mijn manier van scoren, met daarin orginaliteit, vakmanschap, lyrics, emotie, compositie etc. verwerkt zal alleen op basis van wat ik nu weet al mogen leiden tot de laagst mogelijke score. Het enige punt in mijn manier van scoren dat ik nog niet kan beoordelen is de uitvoering.

Maar ondanks de uitvoering gaat het punt altijd uitkomen tussen de 0,5 en de 1. Ik denk dat er meer zijn die op deze manier scoren en zonder te luisteren al genoeg basis hebben om een lage score te rechtvaardigen.

avatar van BoordAppel

Op MuM stem je alleen als je de plaat helemaal kent. Ben je het daar niet mee eens dan zoek je maar een andere tent op.

Al die halve sterren stonden er trouwens voordat het album in de winkel lag. Misschien dat het te downloaden was maar mij maak je niet wijs dat al die mensen die een hekel hebben aan Idols even snel dit album zijn gaan downloaden.

De Arctic Monkeys zou ook niemand kennen als ze niet gehypt werden.

BoordAppel schreef:

Vanwaar die aanvallende toon? Ik heb toch al duidelijk gemaakt dat ik géén stem heb uitgebracht op dit album.

BoordAppel schreef:
De Arctic Monkeys zou ook niemand kennen als ze niet gehypt werden.

Je weet goed dat ik hier niet op doel. De kern van mijn betoog, waar je niet op in gaat is het volgende: bij het scoren van een plaat is voor mij de uitvoering door de artiest slechts één van de vele criteria die de eindscore bepalen.

Zoals ik noemde zijn voor mij orginaliteit, emotie, lyrics minstens zo belangrijk. Deze drie aspecten kan ik al beoordelen op basis van de songtitels (het zijn covers, dus de score zakt al tot een laag punt, ongeacht de uitvoering). De binding die ik voel met de artiest, ook zo'n subjectief begrip, kan ik door idols ook invullen.

90% van mijn criteria voor het beoordelen van een album kan ik bij Raffajella al invullen voordat ik het album heb geluisterd.

Het verschil met het door jou aangehaalde artic monkeys verhaal is juist dat ik bij de monkeys bij voorbaat géén oordeel kan vellen over orginaliteit (ze doen geen covers), lyrics (ken de nummers niet, dus ook de lyrics niet) en emotie (heeft de zanger een binding met de tekst? Weet ik niet, daar moet ik voor luisteren). Bij Raffajella zijn die aspecten wel van te voren bekend.

avatar van Music4ever
Ik ga me niet me de discussie bemoeien aangezien argumenten geven niet mijn sterkste punt is,
maar ik ben het 100% met bloempje 24 eens.

Toine Rorije
Natuurlijk is dit slecht en natuurlijk is dit dom, maar het is nog veel vervelender en treuriger dat sommigen zich ineens gaan opwerpen als muziekethicus.

avatar van BoordAppel
bloempje24 schreef:

Nee, maar je zou het wel geoorlooft vinden. En dat is het dus niet volgens de almachtige MuM wetten.

avatar van Onderhond
bloempje24 schreef:

Leuk als we zo gaan redeneren.

Ik vind rock namelijk erg erg erg kut. 10.000 stemmen extra voor mij?

avatar van the viking
Trouwens de Arctic Monkeys halen de mosterd ook bij Franz Ferdinand weg !

Music4ever schreef:
maar ik ben het 100% met bloempje 24 eens.

Ik niet, maar dat mocht al wel duidelijk zijn want ik heb de stemmen niet voor niets verwijderd.

De verwachting dat het een draak van een album zal zijn aan de hand van oa. songtitels is nog geen reden om er de allerlaagste score aan te geven. Niet-beargumenteerde 0,5*'en komen helaas wel vaker voor op MuMe, maar hier heb ik er in totaal meer dan tien verwijderd, zoveel zelfs dat dit album default een dag op de voorpagina van MuMe heeft mogen prijken met een totaalscore van 0,76* of zoiets.

Het hele concept achter zo iemand als Rafaëlla, met een schijnbaar inderhaast bij elkaar geflanst album vol flauwe covertjes, is ook niet echt mijn ding om er even een understatement tegenaan te gooien. Maar in plaats van op grond daarvan een 0,5* uit te delen zorg ik gewoon dat deze muziek me bespaard blijft. En dat lukt heel aardig, want tot op heden heb ik nog geen enkel nummer van dit kind gehoord, hype of geen hype.

avatar van Music4ever
muziekethicus
Wat betekent dit als ik vragen mag.

Yak
Maar we zijn offtopic nu, verdere discussies graag in de stemgedrag-thread.

avatar van jowietje
1,0
En ja hoor, hij is al te downloaden

Op nr. 6 met Floortje, is Floortje beter dan zeizelf Floortje:

waar kan je hem downloaden

Marcel²
De stem van Raffaella is toch wel goed. De nummers op dit album zijn eerlijk gezegt niet echt verrassend. Veel te snel dit album in elkaar gezet. Jammer eigenlijk, want met haar stem kan ze toch best veel. Voorlopig pak ik liever nog een album van haar tante Ruth Jacott.

avatar van Hans Brouwer
Ze was gisterenavond bij Paul de Leeuw op televisie. Lijkt me toch wel een aardig meisje!

avatar van Lukas
Marcel Jongeneel schreef:
Voorlopig pak ik liever nog een album van haar tante Ruth Jacott.

Is dat haar tante? Je leert nog eens wat hier . Wat is dat toch met tantes en ooms van Idols-winnaars, want Boris had al Chriet Titulaer. Jamai ook nog beroemde familie?

avatar van Pauluzz de BK
nog even: grappig dat ex-idol Hind hier wel goed scoort

avatar van Nicolage Rico
Pauluzz de BK schreef:
nog even: grappig dat ex-idol Hind hier wel goed scoort

Dat komt misschien omdat Hind geen covers zingt..... Dit is gewoon een slap aftreksel, met 2 nieuwe nummertjes... Schandalig!

Marcel²
Ik kan nou niet zeggen dat ik Hind beter vind.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:
Ik kan nou niet zeggen dat ik Hind beter vind.

Welnee, het komt toch allemaal uit die Idols fabriek? Het enige positieve aan Idols is.........Jerney