Ghostface Killah - Ironman (1996)

Label: Razor Sharp

1. Iron Maiden (4:46)

2. Wildflower (3:26)
  3. The Faster Blade (2:28)

4. 260 (2:46)

met Raekwon

5. Assassination Day (4:17)

met Raekwon, RZA, Inspectah Deck en Masta Killa

6. Poisonous Darts (2:15)
  7. Winter Warz (4:40)

met Cappadonna, U-God en Masta Killa

8. Box in Hand (3:14)

met Method Man, Street en Force M.D.'s

9. Fish (3:50)

10. Camay (4:34)

11. Daytona 500 (4:40)

met Raekwon, Cappadonna en Force M.D.'s

12. Motherless Child (3:45)

13. Black Jesus (4:37)

met Raekwon en U-God

14. After the Smoke Is Clear (3:17)

met The Delfonics

15. All That I Got Is You (5:21)

met Mary J. Blige

16. The Soul Controller * (6:52)

met Force M.D.'s

17. Marvel (5:10)
avatar van T.O.
Ja, nogal een aantal gastartiesten . Op 'The Faster Blade' en 'Assassination Day' doet onze Ghostface zelfs helemaal niet mee

Kos
'Winter Warz' en 'Assassination Day' behoren tot mijn favoriete Wu-Tang werk. Vanaf 'Motherless Child' wordt het allemaal een stuk minder helaas.

avatar van Jordy
Ik moet toegeven dat ik pas bij dit album serieuze interesse in de Wu-Tang Clan ging tonen, en dit album is voor mij lange tijd wat ondergesneeuwd gebleven bij de échte Wu-klassiekers. Door de jaren heen ben ik het echter steeds meer gaan waarderen... heerlijk afwisselende productie, leuke filmsamples ("I've got a message for Smokey...", waar is dat nou van??). Tracks als 260, Winter Warz (die 2 minuten durende verse van Cappadonna... toen was 'ie nog veelbelovend) en Marvel zijn m'n favorieten

Jordy schreef:

"I've got a message for Smokey...", waar is dat nou van

"Fresh" geloof ik.

www.the-breaks.com[/url] is wel leuk om samples terug te vinden trouwens.

avatar van Jordy
Tja dat Fresh heb ik eerder gelezen, maar ik heb die film meerdere keren gezien, en ik zou echt niet weten waar dat dan zou moeten zitten

avatar van BoordAppel
If you ain't smokey it ain't your motherfucking message

En dat zegt een 12 jarige of zo . Geweldige intro. Maar nu ben ik verdorie alweer vergeten uit welke film het kwam. Fresh was het niet, maar welke ook alweer wel Jordy?

avatar van o zo duits
Klassieker! Uit de tijd dat de Clan nog kwaliteit bracht, al is Ghostface, op "Bulletproof Wallets" na dan, de enige (met de GZA) constante MC met kwalitatief goede platen van de Wu-Tang Clan. Check ook "Only Built for Cuban Linx.." van Raekwon (en Ghostface). Die is nog net een tikkie beter! Dit album 4*

Relax
Sterk album, en met het prachtige nummer All That i Got Is You.
Prachtige tekst, en beat natuurlijk ook.
Alles steekt wel goed inelkaar maar ik voel dat er sommige dingen beter kunnen.
Het gemiddelde was zowiezo 4.0. en ik geef het ook een 4.0

BoordAppel schreef:
Fresh was het niet, maar welke ook alweer wel Jordy?

The Education of Sonny Carson

avatar van FunkyMonk
Het lijkt wel het vervolg op Only built for cuban linx; idd wel iets minder classics hier. Toch een dikke 4 waard!Camay, daytona 500, 260, goeie nummertjes!

avatar van Niek
Ik vind dit album beter dan Only Built A Cuban Linx..., waarschijnlijk ook omdat ik Ghostface beter vind. Enige zwakke nummer vind ik The Soul Controller maar je kan ook een versie zonder dat nummer kopen. Album wordt steeds beter naarmate je hem vaker hoort. Dikke 4,5*

Relax
Wat vind ik All That I Got Is You toch een perfect nummer... tekst, beat.. refrein.
Inhoud en alles steekt goed inmekaar, ik blijf het zeggen

Kos
Hm.. vind ik veruit de slechtste track hier.

Kos schreef:
Hm.. vind ik veruit de slechtste track hier.

juist, dan luister je niet goed genoeg naar dat nummer.
Ik vind al die andere nummers juist matiger klinken vergeleken met dit nummer...
Voorbeeld is duidelijk Winter Warz..

. smaken verschillen.

avatar van T.O.
Inderdaad....Winter Warz vind ik een van de vetste nummers van deze plaat, All That I Got Is You een slap niemendalletje.

avatar van psychonaatje
Hmmm, ik vind All That I Got Is You erg mooi. Een van de beste hip-hop ballads (of zoiets) die bestaan. Erg goed gebruik gemaakt van die sample van Maybe Tomorrow van Jackson 5.

Vind Winter Warz én All That I Got is You super!:P

Niek schreef:

The Soul Controller vind ik juist 1 van de betere! 'Iron Maiden', 'Wildflower', '260', 'After the smoke is clear'; stuk voor stuk heerlijke nummers, goede productie van RZA waar de flow en de teksten van Ghostface Killah goed tot hun recht komen.

Raekwon the chef
IK heb het album laatst nog eens goed beluisterd en deze verdient zeker een plaats in mijn top 10,
bijna elk nummer is ver boven goed, daarom 4,5*

Ghosface Killah is ongetwijfeld mijn favo Wu-Tanger.
Paar uitschieters van deze cd zijn Wild Flower, Winter Warz (Cappadonna gaat ook lekker los op die track:)) After The Smoke Is Clear, Daytona 500. Een opmerkelijke verschijning vind ik All That I Got Is You maar doet zeker niet voor onder bij de rest van de nummers. "Ironman" is naar mijn mening nog altijd zijn beste cd, gevolgd door "Supreme Clientele".

vind "all that i got is you" niet echt passen op deze album...
box in hand is mijn favo

Doobie schreef:
vind "all that i got is you" niet echt passen op deze album...
box in hand is mijn favo

Vind 'All That I Got is You' juist een uiterst welkome afwisseling. Plaat had zonder dat nummer een halve ster minder van me gekregen..

Niek schreef:

echt wel, dacht dat ik de enige was die er zo over dacht

Kos
Nee, ik sluit me toch aan bij Doobie.

avatar van Conway Twitty
Prachtig album, samen met Only Built.... mijn favoriete Wu-solo. Heerlijk crimineel sfeertje met prachtige beats. Hoogtepunt is Assasination Day, staat verder geen enkel nummer op dat niet goed is. Vind 'All That I Got Is You' niet echt op het album passen maar het is gewoon wel een erg goed nummer.
4.5*

eazyfan
Cappadonna is GENIAAL op Winter Waterz, ik luister dit album momenteel en al minstens 4* wat zeker nog 4,5* word.

I move through the third world, my third eye's the guiding,light Invite the fight, we all die tonight
Hij doet het weer Die Flow!!!

eazyfan schreef:

Hij doet het weer Die Flow!!!

dat is toch inspectah?

eazyfan
Ja ik had het daar ook over Inspectah Deck

Raekwon the chef
oh oke ik dacht dat je het over cappa had