The Rasmus - Dead Letters (2003)

Finland
Label: Universal

1. First Day of My Life (3:44)
  2. In the Shadows (4:05)
  3. Still Standing (3:31)
  4. In My Life (4:01)
  5. Time to Burn (4:32)
  6. Guilty (3:41)
  7. Not Like the Other Girls (5:43)
  8. The One I Love (3:15)
  9. Back in the Picture (3:41)
  10. Funeral Song (3:37)
Leuk album... Wat veel mensen niet weten is dat ze al vele jaren muziek maken en cd'tjes hebben afgeleverd!
'In the Shadows' is gewoon een nummer dat zowat iedereen kan meeschreeuwen, en het blijft ook lekker hangen!

De rest van het album is best het luisteren waard, maar niet heel bijzonder.

soeperman87 schreef:

Ik zat er juist aan te denken om 'In the Shadows' uit te roepen tot het grootste jeuknummer van deze eeuw tot nu toe... Zelden zo'n vreselijk irritante oh-oh's gehoord, echt een gruwelijk kutnummer! Helaas blijft het nummer inderdaad wel hangen, ja....

avatar van BoordAppel
De grootste kutnummers blijven ook altijd het langst hangen helaas.

avatar van Jordy
Heb je even voor mij, tralalalalala....

avatar van PsychoBoyJack
AAAAAARRRRRCCCHHHHH!!!!!!!!!!!!!
HOU OP!! SNEL!!!!!!!!!!!

avatar van John Doe
Ik vind de singles van ze erg slecht, irritante stem en muziek die zich groots voordoet maar slecht is imo.

toch maar besloten de cd par keer te luisteren maar nee. wat nee... elke keer weer nummers skippen en stukken eoverslaan. deze cd is het niet helemaal voor mij

slaemperayreon
dit is het echt niet waard om rock te noemen. simpele riffjes, irritante stem.... dit hoort in de categorie meezingmetal en een goeie puntenwaardering vind ik niet op zijn plaats. 0,5 *

avatar van starbright boy

Ik vind het eerder een soort jaren 80 rock in een nieuwe jas. Geen reet aan, dat klopt.

nou zeg.. Ik vind het een harstikke leuk album..
Het is leuk als je eens zin hebt in iets gemakkelijks, en het klinkt nog goed ook. Muziek hoeft niet altijd super moeilijk te zijn (okée.. dat blijft je wel het langste bij, en het blijft lang speciaal).
Not like the other girls is ook een mooi nummer vind ik.

Ok als je je helemaal klem hebt gezopen en je wéét niet meer wat je hoort dan is het nog wel aan te horen denk ik... Ik ben het eens op 1 punt, dat het gemakkelijk is maar het andere dat het nog goed klinkt ook ben ik het niet mee eens... 2*

avatar van Eddie
Ik vindt het ook een dijk van een plaat, na in "in de shadows" Had ik een plaat vol met mtv rock riedeltjes verwacht, maar ik vindt het een heerlijke plaat, hij heeft iets melancholies over zig vind ik persoonlijk 4*

Volgens mij de laatste cd van hun en maar goed ook! Erg eentonige muziek, wat in je kop blijft hangen. Heb veel spijt dat ik hem heb gekocht alleen maar voor het eerste nummer op dit album (kom ff niet op de naam). Want in The shadows was al ***.

Een 2,0**

Eigenlijk klinken alle nummers wel goed. Maar aan de andere kant stellen vele ervan echt niets voor. Neem Guilty, nummer klinkt best lekker. Maar stelt niet veel voor qua tekst. Daarnaast lijken bijna alle nummers erg op elkaar. Toen ik In the shadows hoorde, leek het net alsof ik de andere nummers ooit eens ergens heb gehoort. Ik geef 3* omdat ik in the shadows echt een sterk nummer vind. En de meeste nummers klinken erg goed.

Rockman schreef:

Een 2,0**

Jammer ze brengen op 13 september een nieuwe plaat op de markt!

waterboy schreef:

Ik bedoel eigen lijk dat het inderdaad erg eentonig klinkt.

Toppie CD

THE RASMUS RULEZ!!!!!!

Kussies

rodneyVL
Wat een onzinnig overcompleet album..de stem van de zanger is er eentje waarvan je in slaap valt zonder het door te hebben. Liedjes missen de pit en de afwisseling, bezieling...Het inlay'tje met de verklaring van de titel "dead letters" is het hoogtepunt van deze compleet zoutloze muziekuitgave.

avatar van psychonaatje
rodneyVL schreef:
[...] Het inlay'tje met de verklaring van de titel "dead letters" is het hoogtepunt van deze compleet zoutloze muziekuitgave.

Nou, vertel dan waarom de cd Dead Letters heet, hoef ik 'm niet meer te kopen.

avatar van Eddie
Dead Letter zij brieven die niet naar de geadresseerde verstuurd kunnen worden maar waarvan ook de afzender niet te achterhalen is.

Overigens is het misschien heel fout van mij maar ik vind dit gewoon een eizersterk album, ik ben luister hem ook niet vanuit een trendy oogpunt dus weet ik ook niet of ik het wel goed mag vinden , maar objectief gezien is het gewoon een erg lekkere plaat (vooral not like the other girls)

Allmusic
Eddie schreef:
...ik vind dit gewoon een eizersterk album...

....maar dan toch een zacht gekookt eitje zeker?

avatar van Eddie
Wat bedoel je daar mee????

liejanne
Eizersterk hoort met een ij denk.. Vandaar die woordspeling denk ik..

avatar van Eddie
Oeps, ik ben ietwat dislectiesch, dus ik zie dat soort dingen gewoon niet. Sorryik zal erop letten.

avatar van lebowski
Eddie schreef:

Het probleem als je dyslectisch bent is dat je er niet op kúnt letten toch?

avatar van gemaster
Eddie schreef:

Je hoeft je toch niet te gaan verontschuldigen voor iets waar je niets aan kunt doen?

avatar van HammerHead
Je bedoelt natuurlijk dyslectisch, Eddie.

wat jij wil... haha

Ik weet zeker als er een top lijst komt voor users met de meeste type- cq spelfouten in hun berichten staat Eddie met stip op 1...

Vervelende plaat. In the shadows was in begin erg leuk, maar latere singles leken alleen aan te slaan bij het (srry) TMF-publiek. Zelden zo'n tegenvallend album gehoort. Live zijn ze overgens nog erger.......

*Laura*
Wat een irritante cd. In the shadows vond ik destijds erg leuk, maar de cd heeft louter ergernis bij me opgewekt.