The Rasmus - Dead Letters (2003)

Finland
Label: Universal

1. First Day of My Life (3:44)
  2. In the Shadows (4:05)
  3. Still Standing (3:31)
  4. In My Life (4:01)
  5. Time to Burn (4:32)
  6. Guilty (3:41)
  7. Not Like the Other Girls (5:43)
  8. The One I Love (3:15)
  9. Back in the Picture (3:41)
  10. Funeral Song (3:37)
Een beetje een tegenvaller inderdaad

Mojo Pin
Wie steekt er nou een veer in zijn haar??!

Lost Highway
Een tijdloze klassieker zal dit wel nooit worden, maar er is zeker slechtere muziek op de radio. En rock tja dat is het ook eigenlijk niet, the rasmus is gewoon een popgroep. Not like the other girls is ongetwijfeld het beste nummer op dit album.

avatar van HaWe
Nou niet allemaal zo negatief... ik vind het best leuk, al is hun album hierna (hide from the sun) stukken beter

GOED hoor:)

Mojo Pin schreef:
Wie steekt er nou een veer in zijn haar??!

ik steek zo geen veer in je reet. maar een hele kip!

BlueBerry
aardig album tenminste niet zo veel met de computer bewerkt als hide from the sun. maar de zanger kan live totaal niet zingen. dat vind ik jmmr want de band kan beste rock muziek spelen ik geef 3 sterretjes voor deze rockmuziek dat gewoon relaxed klinkt voor onderweg naar je vakantie park

avatar van Gretz
Allemaal een zelfde soort nummers, maar toch bijna niet saai. Ik moet er niet te vaak naar luisteren, maar als ik wel The Rasmus luister geniet ik ervan. 4*

avatar van frankvankesteren
Verschrikkelijk dat dit wordt afgedaan als popmuziek..ik vind het soepel lopende rock muziek met hier en daar wat pop-melodietjes, voor mij een super album, het beste album van hen al staat hun verreweg beste single (No Fear) hier niet op

Ik vind dit nogal overgeproduceerd. Sommige nummers klinken best lekker en het is heel leuk om "In The Shadows" mee te schreeuwen als je dronken bent, maar als je ze live ziet is het helemaal niks. Dan blijkt meneer Veremans doodleuk te playbacken of klinkt er één of ander piepend stemmetje.

Bobiej
Ik vond dit wel een leuk album. In The Shadows, First Day Of My Life, Guilty : allemaal nummers die je makkelijk mee schreeuwt. Wel veel van het zelfde. 3*

ik heb deze cd toevallig en ik vind hem heel goed!!!!!

Bobiej
Da's heel fijn voor je .

MUS
slaemperayreon schreef:
dit is het echt niet waard om rock te noemen. simpele riffjes, irritante stem.... dit hoort in de categorie meezingmetal en een goeie puntenwaardering vind ik niet op zijn plaats. 0,5 *

Simpele riffjes? Dat kan nog wel is vies tegen vallen als je het zelf probeert te spelen.

avatar van Phoebe318
Deze cd is gewoon toppie!

En die veer is juist vet!
Eindelijk eens iets orgineels!

*5.0!

Berzerker
Ik was een tijdje helemaal gek van The Rasmus(kende zelfs een heel album en wat nummers van voor deze) maar nu vind ik het niet meer zo geweldig, de nummers klinken een beetje hetzelfde en het is niet meer zo aanstekelijk als eerst.

Nog zeker niet slecht, maar ook niet echt goed.

avatar van frankvankesteren
wimovic schreef:

Tenzij je het alleen over In the Shadows hebt (wat ik persoonlijk hun minste nummer vind) zit je hier flink fout... live zijn ze ook nog prima

avatar van Wib0__
Dit album kan er mee door..
Beetje eentonig, maar er zitten dán ook wel weer lekkere nummers tussen..

dit is echt een heel goed album.
het beste vind ik.
maar ik snap niet dat zoveel mensen hun slecht vinden live.

avatar van Rinus
Een alleraardigst album, met ongecompliceerde, meebrulbare songs erop. De doorbraak van deze in Finland mateloos populaire band in Nederland, met uiteraard de grote hitsingle "In the shadows".

Lekker album, over het aantal tracks die ze erop hebben gezet zou ik normaal gaan klagen, want je betaalt toch het volle pond, maar in het geval van dit album moet ik zeggen dat de tracks goed aansluitend zijn met elkaar en het er ook beslist niet meer hadden moeten zijn, want dan was het saai geworden waarschijnlijk.
Lekkere plaat, een 4 vind ik een terechte waardering.

avatar van berwt
De hitjes doen het helemaal. De rest is eigenlijk ook nog niet zo slecht maar het is niet evident om enthousiast te blijven. Alsof je denkt "jaja, en we zijn weer vertrokken met zo'n melodisch refreintje"

avatar van Drie Banaan Kan
niet eens zo'n slechte plaat vind ik...

looANIMEool
Ik snap niet waarom iedereen de hits het beste vind. First day of my life en in the shadows enzo zijn toch de wat mindere liedjes op deze cd. Ik vind Not like the other girls en Time to burn enzo veel beter. Al vind ik de hits ook geweldig.
Een verdiende 5*

looANIMEool
Ok, ik neem terug dat in the shadows en first day of my life de mindere nummers zijn, maar ik blijf erbij dat Not like the other girls en time to burn de beste zijn.

avatar van Flipman
looANIMEool schreef:
Ik snap niet waarom iedereen de hits het beste vindt.

Nou, ik snap wel dat mensendie verschrikkelijk vinden en dan, net als ik, de rest van 't album zelfs voor betaling nog niet eens willen aannemen! Dit is geen rock, dit is je instrumenten verwaarlozen en je bek verkrachten!

looANIMEool
Moet je nagaan hoe groot het verschil in muzieksmaak kan zijn, bij films kun je nog zeggen dat je het qualitatief in orde vind, maar bij muziek is dat niet zo. Ik vind the rasmus wel erg goed en ik vind dat ze goede muziek maken en dat hij een geweldige stem heeft.

avatar van andnino
The Rasmus ^^ jeugdsentiment...
Sterk album, al is het een beetje wannabe-depressief... want het klinkt op zich best vrolijk...

Ik vind dit album echt niet tegenvallen, eerlijk gezegt . Ik vind vooral de liedjes 'In The Shadows' en 'First Day Of My Life' super geweldig. 'Funeral Song' vind ik een kort en krachtig liedje, kword er g'woon emotioneel van

avatar van andnino
Een album met leuke liedjes, en hier en daar een 'goed' liedje inderdaad, is een 5* dan niet wat veel?