Sutherland Brothers & Quiver - Reach for the Sky (1975)

Label: CBS

1. When the Train Comes (4:00)
  2. Dirty City (3:34)
  3. Arms of Mary (2:39)
  4. Something Special (4:11)
  5. Love on the Moon (4:19)
  6. Ain't Too Proud (3:20)
  7. Dr. Dancer (4:50)
  8. Reach for the Sky (3:22)
  9. Moonlight Lady (3:09)
  10. Mad Trial (3:57)
Geen bericht nog hier?
Bij deze dan.

Arms of Mary was een heel bekend nummer!

avatar van George
Sheplays schreef:
Geen bericht nog hier? Arms of Mary was een heel bekend nummer!

Daar heb je gelijk in , en die kennen we ook. Hoe is de rest eigenlijk

Sheplays
Geen idee eigenlijk, de naam van de band viel tijdens een conversatie dus ik dacht even kijken of ze op MuMe bekend zijn.
Lichte kost wel!

avatar van George
Sheplays schreef:
Lichte kost wel!

Dan laat ik het voorlopig bij die 'Arms of Mary'.

Sheplays
Enjoy, een clipje staat er nu bij!

Pieter Paal
'Something special' is ook een gaaf nummer.
'Arms of Mary' is nog eens goed gecoverd door Piet Veerman.

avatar van LucM
"Arms of Mary" zal door mij altijd geassocieerd worden met de hete zomer van 1976, toen dat nummer grijsgedraaid werd en een gigantische hit werd. Het plaatje heeft ook echt een broeierige sfeer, het past perfect bij een drukkend hete zomerdag. Het album kwam reeds uit eind 1975, maar de single "Arms of Mary" werd pas uitgebracht vlak voor de zomer, van goede timing gesproken.
Overigens zijn de overige nummers op dit album ook wel goed, zeker " When the Train Comes" en het titelnummer.
Maar "Arms of Mary" zal eeuwig tot mijn favorieten behoren.

avatar van ricoreyes
David Gilmour doet mee op deze plaat. Deze lp vroeger veel gedraaid in de seventies. Leuk om 'm weer eens terug te horen. Heeft op enkele nummers een Silver Moon sfeertje, voor wie het nog weet, van die jongen van de Monkees, Michael Nesmith.

avatar van JJ&Joan
I Don't Want To Love You (But You Got Me Anyway) was ook een hitje in 1973 van deze jongens.

avatar van Madjack71
Muziek die prima past in mijn voorkeur voor jaren zeventig muziek, in het rijtje van America, Doobie Brothers, Eagles, Seals & Crofts en Little River Band, past ook dit Sutherland Brothers & Quiver. Ik vind het een relaxte sfeer herbergen, een soepele 'vibe', met goede muzikale ondersteuning. Arms of Mary zou ook gemaakt kunnen zijn door Sandy Coast en blijft lekker om naar te luisteren. Maar ook het wat aan Eagles denkende Dirty City heeft ook dat broeierige over zich. Fijne plaat.

avatar van blaauwtje
Ben bezig om mijn albums onder te brengen in mijn albumlijst, kwam deze tegen.
Natuurkijk bekend van Arms of mary, maar in het geheel is het een onderhoudende plaat, met Tim Renwick op gitaar.

Een van de broertjes Sutherland is ook bekend van de compositie Sailing(rod stewart)

Op origineel vinyl uit 1975

avatar van Dibbel
Typische jaren 70 softrock, die aangenaam in het gehoor ligt
Klinkt Amerikaans, maar het is toch echt een Engelse groep.
Inderdaad in het straatje Eagles, Little River Band, Poco en al die, die Madjack ook noemt.
Arms Of Mary was een nummer 1-hit in Nederland in juni 1976 en hoorde je die hele bloedhete zomer nog overal.
Voor de rest is hier kant 1 beter dan kant 2, met Dirty City, When The Train Comes en Love On The Moon.
Van kant 2 valt het titelnummer en Moonlight Lady in positieve zin op.

Een LP die ik op een of andere manier dubbel heb.
Die nu onder staat is in ieder geval in nieuwstaat en een Hollandse persing.
Niet ingeschreven, dus het afprijsstickertje van Music Machine van 1 Euro zit er nog op. Daaronder zit nog een prijsstickertje van 7 gulden vijftig.
Ik heb ze er nu voorzichtig van af gehaald, maar het leverde toch weer een littekentje op de hoes op.

avatar van jorro
Dit is wel erg soft allemaal. Een beetje te voor mij. Werd door veel mensen toch wel gewaardeerd want het album staat op plaats 50 (gedeeld) in de jaarlijst van Oor - 1976.

D'Ouwe Nelis
jorro schreef:

avatar van jorro
D'Ouwe Nelis schreef

Er is ook een andere jaar lijst van OOR. Daarop staat dit album in 1976 op 185. Weet jij wat het verschil is? Ik wist het wel, maar mijn geheugen laat me soms een beetje in de steek.schreef

Het is geen andere jaarlijst, het is de manier van tellen.

Bij de oorspronkelijke Oor lijst ging het om het totaal aantal stemmen op een album die de plaats bepaalden. Maar gelijke stemmen werden niet op gedeelde plaatsen gezet maar op alfabet doorgenummerd (Abba met 3 punten staat op 1, en Black Sabbath met eveneens 3 stemmen op 2.
Ik doe dat niet waardoor er gedeelde plaatsen komen. Waarom zou Abba met 3 stemmen hoger moeten staan dan de Zombies met eveneens 3 stemmen?

Dan heb je ook nog de site muzieklijstjes, met o.a. die van Oor. Daarin staan dezelfde albums ais in de oorspronkelijke OOR lijst maar daar telt het aantal personen het zwaarst. Dus als ABBA 8 stemmen heeft door 2 personen (elk 4) maar op de Zombies hebben 3 personen samen 8 punten gegeven staan de Zombies een plaats hoger als ABBA..Er zijn ook dan gedeelde plaatsen.

Ik hoop dat het duidelijk is. Er zijn hele stukken over dit onderwerp geschreven.

D'Ouwe Nelis
Dank voor de verduidelijking!

avatar van EvilDrSmith
Deze lp zat in een partij lp's die ik van een buurman mocht overnemen. De lp-hoes had ik ooit wel eens gezien, maar verder zei me de naam helemaal niks. Pas bij het luisteren van hun hitje 'Arms Of Mary' herkende ik het enigszins. Dat nummer deed me net zoveel als de bandnaam, niks dus, dus de lp ging op de stapeltje 'weg'. Toch nog even het openingsnummer geluisterd en die beviel beter. Nou, vooruit dan maar: dan ook nog even 'Dirty City' luisteren. Dat nummer zorgde ervoor dat de lp weer van het stapeltje 'weg' weg ging. Lekker nummer. De Britse band speelt een softrockstijl die Amerikaanser klinkt dan menig USA-yachtrockband en me eigenlijk te zoetgevooisd en veilig is, maar mede door de sterke harmony vocals en het lekkere gitaarspel en -geluid bevalt een aantal nummers me toch net goed genoeg om de plaat (voorlopig) te bewaren. En 'Dr. Dancer' is een vroeg voorbeeld van een poprockband die (met de basgitaar) reggae-elementen in hun muziek verwerkt. Kleine 3*.