Ghost Brigade - IV - One with the Storm (2014)

Finland
Label: Nihil Oy

1. Wretched Blues (6:19)
  2. Departures (4:58)
  3. Aurora (6:56)
  4. Disembodied Voices (5:36)
  5. Electra Complex (10:34)
  6. Stones and Pillars (4:47)
  7. Anchored (5:38)
  8. The Knife (6:19)
  9. Long Way to the Graves (7:39)
  10. Elämä on Tulta (7:25)

avatar van Joy4ever
Uiteraard eindlijstmateriaal

avatar van JSPR_G
Electra Complex en The Knife zijn al te beluisteren.

avatar van Mindscapes
Aurora nu ook! Toptrack zonder meer.

avatar van DargorDT
Het vorige album was geweldig, dus ik kijk hier reikhalzend naar uit. Topband.

avatar van snarf349
Hebbes! Hij is weer goed. Ik las ergens dat iemand dit een goed album vond op het 'Long Way to the Graves' na. Van mij mag dat nummer er gewoon bij, niets verkeerd mee.
Hekkensluiter 'Elämä on Tulta' is Ghost Brigade op z'n best!
Goeie!

avatar van feenah
Vind je dit goed? Dit lijkt wel een softe inspiratieloze Ghost Brigade. Alsof ik soms naar Nickleback zit te luisteren.
De enige track waar nog een beetje weerhaak aanzit is de afsluiter.

avatar van snarf349
Als ik het niet goed had gevonden dan had ik geschreven dat het soms lijkt alsof ik naar Nickleback zit te luisteren.
Over de houdbaarheid kan ik nu nog weinig zeggen, maar ik vind hem nu goed!

avatar van DargorDT
Bij het tweede nummer krijg ik het gevoel naar Sentenced te luisteren. Nu vind ik Sentenced een prima band (ze bestaan niet meer), maar het klinkt toch anders dan ik gewend ben. Het is wat lichter en oppervlakkiger. Het is in dat opzicht ook typisch Fins. Ik moet het hele album nog horen, dus is het veel te vroeg voor een oordeel.

Nu wel helemaal geluisterd: Een zeer uitgebalanceerd album! Toch wel voldoende diepgang en dynamiek, en ook met de inspiratie is niets mis. Soft is het ook al niet De cd voldoet in elk geval aan mijn verwachtingen.

Antagoon
Zo, de blaadjes vallen nu echt van de boom en dan komt een nieuwe Ghost Brigade als geroepen! Helaas valt hij me een beetje tegen na een keer of 5 luisteren. Hij is minder meeslepend dan ik van ze gewend ben. Ik mis een beetje de epische outro's met die fijne gitaarsolo's waar geen noot teveel wordt gespeeld, maar met maximaal gevoel. En de emotionele brul met theatrale teksten als "reaching for the surface, wonder what it would feel like to break away with the tide"
Het eerste en laatste nummer voldoen overigens prima en slecht is deze plaat natuurlijk allerminst, maar ze hebben het gewoon als eens beter gedaan.

avatar van Joy4ever
Elämä on Tulta, oef!!!! Nummertje hoor. Me like. Deze nieuwe GB bevalt me wel. Staan een paar lekkere nummers op. Overall bezien wellicht tikkie minder dan zijn voorganger maar mij hoor je niet klagen. Tot zover beste plaat van 2014 voor mij.

avatar van namsaap
Eerste indruk: Dit doet Katatonia toch veel beter......

Antagoon
Dat ben ik niet met je eens, Katatonia is wat afstandelijker, hoewel ik dat zeker geen slecht band vind. Ghost Brigade is ook meer het melodieuze broertje van Cult of Luna.
Hoewel ik dit nog steeds niet hun beste vindt, is het toch gewoon weer goed met een paar briljante uitschieters. Beter dan ik aanvankelijk dacht.

avatar van james_cameron
Zo tegen het einde van het jaar komen er toch nog een aantal geweldige albums uit, waarvan dit er zeker één is. Deze finse band heeft inmiddels de perfecte balans qua geluid gevonden en levert hier tien prachtige songs af, die bol staan van de melancholie en voorzien zijn van zeer fraaie melodielijnen. Wretched Blues is de perfecte opener en Elämä on Tulta de perfecte afsluiter. De acht songs daar tussenin doen er niet veel voor onder, met het vlotte The Knife als positieve uitschieter. Wellicht dat de band de volgende keer wat meer risico mag nemen, men borduurt hier wel erg veilig voort op eerdere successen, maar zolang men dergelijke kwaliteit aflevert hoor je mij niet klagen.

avatar van james_cameron
Balen... ik zie nu dat de band al enige tijd is opgedoekt. Dit album is bij herbeluistering deels een gemiste kans, vooral productioneel. Het gitaarwerk had laaggestemder en zwaarder in de mix moeten staan en de drums klinken nogal kunstmatig. Maar goed, een track als The Knife heerst nog steeds, matige productie of niet.