Das Ich - Cabaret (2006)

1. Moritat (5:05)
  2. Atemlos (5:37)
  3. Macht (4:47)
  4. Paradigma (5:04)
  5. Flucht (Ahnung) (4:53)
  6. Opferzeit (6:11)
  7. Schwarzes Gift (4:32)
  8. Nahe (5:08)
  9. Zuckerbrot & Peitsche (5:14)
  10. Cabaret (8:04)
Prachtige hoes.
Ben ook erg benieuwd naar deze nieuwe 'Das Ich' plaat.
Kan iemand mij hier wat meer over vertellen?

avatar van freddze
Ik vond 'm onmiddellijk goed. Al bij de eerste beluistering! Vind 'm stúúúkken beter dan z'n voorganger LAVA:glut die blijkbaar nog niet toegevoegd is op MuMe... -> heb ik intussen gedaan

LAVA:glut vond ik iets te ver afwijken van de typische bombastische, dramatische Das Ich-sound van weleer, maar deze plaat ligt er qua stijl ongeveer tussenin en het resultaat mag er zeker zijn!

Heb er al spijt van dat ik niet meteen boor enkele eurootjes meer de limited edition box aangeschaft heb die naast Cabaret ook nog de cd Varieté (met remixen van Cabaret nummers) en de dvd Panopticum (met een kortfilm en live fragmenten) bevat.

Een aanrader voor alle fans van Kramm and Ackerman!!

Atemlos, Paradigma en Opferzeit zijn de favorieten wat mij betreft.

avatar van orbit
Ben benieuwd.. staan er meesterwerkjes op zoals Destillat?

avatar van freddze
orbit schreef:
Ben benieuwd.. staan er meesterwerkjes op zoals Destillat?

Destillat betekende écht wel de doorbraak van Das Ich bij het grote publiek, hé? Zou die VNV Nation remix daar voor iets tussen gezeten hebben? Voor mij heeft hij een iets te hoog hit-gehalte, hij haalt zelfs net mijn top 20 niet, dus hun meesterwerk kan ik het niet noemen. Er zijn immers zo veel meer goeie Das Ich nummers. Schwanenschrei die ook op Egodram staat vind ik bv. al beter dan Destillat.

Ook de drie bovengenoemde Cabaret-tracks (Atemlos, Paradigma, Opferzeit) komen alvast hoger in mijn Das Ich toplijstje dan Destillat. Vooral Atemlos is