Black Milk - If There's a Hell Below (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Everyday Was (4:11)

met Mel

2. What It's Worth (4:45)
  3. Leave the Bones Behind (4:25)

met Blu en AB

4. Quarter Water (4:58)

met Pete Rock

5. Hell Below (4:02)

met Gene Obey

6. Detroit's New Dance Show (5:20)
  7. Story and Her (6:11)
  8. All Mighty (5:00)
  9. Scum (3:55)

met Random Axe

10. Gold Piece (4:16)

met Bun B

11. Grey for Summer (3:37)
  12. Up & Out (2:40)
avatar van Delars
En opeens blijven er dope albums uit de lucht vallen.

avatar van bennerd
Delars schreef:
En opeens blijven er dope albums uit de lucht vallen.

Ik krijg er hoofdpijn door.

avatar van Kos
Kos
*Benieuwd*

avatar van Glaciers of Ice
Wat een gigantische teleurstelling. Ik zag het al een beetje aankomen met de gelekte nummers (What It's Worth, Detroit's New Dance Show & Gold Piece), maar dan nog is dit gewoon een veel te laag niveau als we kijken naar de vooruitgang die Black Milk als rapper en als muzikant heeft geboekt tot aan No Poison No Paradise. Black Milk gebruikte altijd al elektronische samples, hier wellicht wat overheersend, maar hier mis ik toch echt die dikke snare die altijd wel aanwezig was. Dit kan je wat mij betreft een mislukt experiment noemen. Jammer van die standaard synthesizer basslines. Op productioneel gebied vind ik het erg chaotisch in elkaar steken (drums weer veel te druk, layers die niet lekker samengaan) en de raps vind ik simpelweg wack. Toch wel vreemd aangezien Black Milk op zijn laatste project duidelijk vooruitgang heeft geboekt qua inhoud en flow. De enorme Pete Rock-fan in mij had ook wel meer verwacht van de samenwerking tussen de twee.

Dit is met afstand voor mij zijn slechtste album. Op zijn laatste album kon ik met moeite een slechte beat uitzoeken, hier kan ik met moeite een goede uitzoeken.

Lekker album!

avatar van thgryda
Hmm twee reacties die elkaar compleet tegenspreken hierboven Ik ben nog steeds benieuwd al verwacht ik weinig door de onderbouwde reactie van Black Milk. Ik hou wel van zijn stijl van produceren en een samenwerking met PR is wel interessant op zich maar ik vond in het verleden ook al dat Milk op zijn slechts wat beperkt is als MC en te chaotisch als producer. Ik hoop dat bij Glacier dan ook de teleurstelling spreekt ten gevolge van een veel te hoog, niet realistisch verwachtingspatroon.

avatar van WeztSide
Ontzettend jammer dat Glaciers opmerking zo'n negatieve invloed achterlaat op mensen die de plaat nog niet of nauwelijks geluisterd hebben. Voor mij is dit werk het eerste album van Black Milk dat ik echt goed vind. De beats zijn origineel en sterk en Milk heeft zichzelf als rapper verbeterd.

Co-sign WeztSide.

avatar van Dirruk
Eigenlijk het eerste album van dit jaar wat me echt boeit. Moet wel zeggen dat ik dit album een stuk minder vind dan No Poison No Paradise. Het is zeker niet slecht, maar hij heeft wel eens beter werk afgelevert.

avatar van thgryda
WeztSide schreef:

Het zal eerder een positieve invloed hebben door de verwachtingen omlaag te halen als erna blijkt dat ik het wel erg vet vind...

avatar van Nr.4
Album ligt wel in het verlengde van z'n voorganger vind ik. Ben nog altijd meer liefhebber van eerder werk van Black Milk, maar kan deze plaat ook weer goed aanhoren hoor. Alleen track 4 t/m 6 vind ik minder, te rommelig.

avatar van Norrage
Heerlijk weer. Maar ben inderdaad van mening dat het aanzienlijk minder is dan NPNP.

avatar van Jordyp
Jammer van het middenstuk, want met op het begin en einde staan een aantal heerlijke tracks. De producties zijn ook weer van een zeer hoog niveau, idd niet zo goed als zijn voorganger maar zeker het beluisteren waard!

avatar van Oortrommel
Zure reacties hierboven. Heel jammer, want dat werkt beeldbepalend en dát verdient deze plaat niet. Een uitstekende soloplaat van Black Milk. Hij laat horen als producer zich steeds verder te ontwikkelen - van wat meer experimentele tracks als Detroit's New Dance Show en Hell Below als pure hiphop tracks als Leave the Bones Behind en Scum. Heerlijke variatie met een overkoepelende grauwe sfeer, chapeacu!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zie maar liefst één ''zure'' reactie die niet eens zuur is. Van iemand die gewoon zijn mening geeft en die onderbouwt. Dan heb ik nog liever een in jouw ogen zure reactie dan een reactie in de zin van ''goed album'' o.i.d. Enkel positieve meningen hebben volgens jou dus het recht om beeldbepalend te zijn?

avatar van Dociz
hiphop moment 2014:

seconde 46 van "everyday was".

Kippenvel en onrust in het lijf door ingehouden euforie wanneer dit door mijn headphones klinkt in openbare gelegenheden. Damn.

avatar van -SprayIt-
Pff keihard album! Zoveel vette stukjes, je blijft dingen ontdekken, kunststukje!