Sleeping Pulse - Under the Same Sky (2014)

Verenigd Koninkrijk / Portugal
Label: Prophecy

1. Parasite (5:45)
  2. Gagging Order (5:50)
  3. Backfire (5:49)
  4. The Puppeteer (6:42)
  5. Foreign Body (4:52)
  6. The Blind Lead the Blind (5:50)
  7. Painted Rust (6:23)
  8. Noose (5:31)
  9. War (5:59)
  10. Under the Same Sky (2:17)
  11. The Puppeteer [Acoustic] * (5:54)
  12. Gagging Order [Acoustic] * (5:32)
  13. Backfire [Acoustic] * (5:34)
  14. Foreign Body [Acoustic] * (4:55)
  15. The Blind Lead the Blind [Acoustic] * (5:39)
avatar van james_cameron
Dit project van zanger Mick Moss doet sterk denken aan zijn andere band, Antimatter. Het lijkt er zelfs zo erg op dat ze amper uit elkaar te houden zijn. Ingetogen progressieve rock derhalve, met hier en daar wat electronische elementen. Het klinkt in ieder geval erg fraai en de songs zijn unaniem uitstekend, met hier en daar een stevige passage. Het album doet al met al zeker niet onder voor het oeuvre van Antimatter; sporadisch vind ik dit zelfs nog wat beter.

avatar van Bonk
Op vakantie kwam ik terecht in de geweldige, goed volgepropte platenzaak Popeye in Hengelo en daar kwam ik in de bakken deze cd tegen. Eerlijk gezegd was ik nog volledig onbekend met dit 'uitstapje' van Mick Moss, terwijl ik toch wel liefhebber van Antimatter ben. De eigenaar van Popeye bleek ook nog eens progliefhebber te zijn en vertelde vervolgens over de appcontacten die hij heeft met Mick Moss. Wat is het toch mooi dat er nog zulke liefhebbers zijn die zulke mooie platenzaken runnen. Alleen op basis daarvan was de vakantie in Twente voor mij eigenlijk al geslaagd, maar ik kan zeggen dat het niet het enige fijne aan de vakantie geweest is.

Inmiddels thuis de cd maar eens opgezet, maar wat een pareltje van een album is dit. Wat een sfeer, wat een heerlijke composities, wat een intensitieit en volop genieten is dit. Antimatter is erg fijn, maar Sleeping Pulse is dat zeker ook. Er zijn ook meer overeenkomsten dan verschillen, maar het enige probleem daarvan is het dat het jaren voor mij geduurd heeft om er achter te komen dat dit bestaat.
Om het verhaal en de herinnering was dit album al de moeite waard, maar om de muziek wordt het echt een geweldige aankoop!