Devin Townsend Project - Z² (2014)

Alternatieve titel: Sky Blue / Dark Matters / Ziltoid (Dark Matters)

Canada
Metal / Rock
Label: HevyDevy

1. Rejoice (4:16)
  2. Fallout (4:30)
  3. Midnight Sun (4:58)
  4. A New Reign (4:52)
  5. Universal Flame (4:39)
  6. Warrior (3:31)
  7. Sky Blue (3:52)
  8. Silent Militia (4:28)
  9. Rain City (7:45)
  10. Forever (3:45)
  11. Before We Die (8:24)
  12. The Ones Who Love (1:32)
  13. (3:59)
  14. From Sleep Awake (3:00)
  15. Ziltoidian Empire (6:25)
  16. War Princess (8:17)
  17. Deathray (4:43)
  18. March of the Poozers (4:43)
  19. Wandering Eye (3:40)
  20. Earth (7:38)
  21. Ziltoid Goes Home (6:20)
  22. Through the Wormhole (2:10)
  23. Dimension Z (6:13)
  24. Z² [Raw] * (3:54)
  25. From Sleep Awake [Raw] * (3:00)
  26. Ziltoidian Empire [Raw] * (6:21)
  27. War Princess [Raw] * (7:47)
  28. Dearthray [Raw] * (4:06)
  29. March of the Poozers [Raw] * (5:18)
  30. Wandering Eye [Raw] * (3:26)
  31. Earth [Raw] * (7:47)
  32. Ziltoid Goes Home [Raw] * (6:34)
  33. Dimension Z [Raw] * (5:09)
avatar van Goldhand
Ook ik heb vandaag dit geweldige album binnen, in de luxe 4LP + 2CD uitvoering. Het klinkt werkelijk allemaal fantastisch. Inderdaad nog beter dan de al gelekte versie.

Zowel Sky Blue als Dark Matters vind ik beide super. Samen met Kaleidoscope van Transatlantic bovenaan op de jaarlijst!

Poopypants!

avatar van james_cameron
De manische workaholic Devin Townsend blijft maar omvangrijke werkstukken toevoegen aan zijn toch al reeds omvangrijke oeuvre. Dit vervolg op Ziltoid The Omniscient is niet één van zijn betere albums, net zomin als het origineel dat was, maar er valt hier en daar toch wel weer flink te genieten, ondanks alle flauwiteiten en over de top bombast. Mede ook omdat de sfeer sporadisch richting Strapping Young Lad afbuigt, een richting die ik graag hoor. Luister maar eens naar het lekker vette Ziltoid Goes Home. Maar goed, het vervolg op Ziltoid, Dark Matters genaamd, is slechts de helft van de pret, aangezien dit album bestaat uit twee delen. De andere plaat is Sky Blue, een melodieus rockalbum, waarin wederom een hoofdrol is weggelegd voor Anneke Van Giersbergen. Vooral de song Fallout is geweldig. Niet alle tracks zijn even geslaagd, dat moet gezegd worden, maar alles klinkt weer even overweldigend als altijd.