Parkay Quarts - Content Nausea (2014)

Label: What's Your Rupture?

1. Everyday It Starts (2:56)
  2. Content Nausea (3:04)
  3. Urban Ease (0:56)
  4. Slide Machine (4:22)
  5. Kevlar Walls (0:59)
  6. Pretty Machines (4:41)
  7. Psycho Structures (2:53)
  8. The Map (2:55)
  9. These Boots (3:31)
  10. Insufferable (1:36)
  11. No Concept (0:43)
  12. Uncast Shadow of a Southern Myth (6:27)
avatar van bone machine
bone machine (crew)
Nieuw album van Parquet Courts onder de naam Parkay Quarts.

En hier is het eerste nummer, 'Uncast Shadow of a Southern Mysth'
link
Ze worden met elke plaat langzamer.
De vorige twee vond ik geweldig, de laatste is zelfs nog maar een paar maanden geleden uitgebracht.
Hopen dat deze van hetzelfde niveau is.

Lekker nummertje hoor.

avatar van Snoeperd
Ja, erg mooi. Gaaf einde ook. Ben weer erg benieuwd!

avatar van pet
pet
Hij is te luisteren via Soundcloud (klikkerdeklik). Klinkt wel tof, maar moet er nog even aan wennen. In ieder geval behoorlijk anders dan Sunbathing Animal. Wel een leuke cover van Nancy Sinatra trouwens.

avatar van AdRock
Wow, alweer een nieuwe! Nu onder de naam Parkay Quarts. Zit het nu te luisteren, en het klinkt allemaal weer heel erg goed! Het nummer Slide Machine doet me erg denken aan Instant Dissassembly van het vorige album; beide lekker lome nummers.

Content Nausea komt voor mij waarschijnlijk wel weer op een hoog cijfer uit. Parquet Courts de beste band van de afgelopen twee jaar? Voor mij wel.

avatar van nelnontwisa
Deze is erg wennen inderdaad. Na de eerste luisterbeurt zijn er niet echt liedjes blijven hangen.
Vooralsnog geef ik de voorkeur aan de twee voorlopers.

avatar van Linius
Je moet dit wel los zien van Parquet Courts, dit is van de twee vocalisten/gitaristen in samenwerking met nog twee mensen van andere bands. Dus niet alleen een andere naam, ook echt een andere band.

Linius schreef:

Ik dacht dat dát juist weer een ander project was, PCPC met PC worship. Ik kan het mis hebben, maar volgens mij is deze plaat echt Parquet Courts.

Parkay Quarts: "Uncast Shadow of a Southern Myth" | Tracks | Pitchfork

Het valt hier te lezen. De andere leden naast de twee zangers/gitaristen van Parquet Courts zijn 'rotating friends'.

Lekker albumpje ook weer.

The Map lijkt wel Throbbing Gristle ofzo, om dan vervolgens doodleuk These Boots cover in te startten

avatar van Chronos85
Fijne cover en verder een prima album met als uitschieters de downtemponummers Slide Machine en de afsluiter.

avatar van arcade monkeys
Ik vind dit eigenlijk leuker dan de albums van Parquet Courts. Die hadden telkens 1 uitschieter (resp. Stoned and Starving en Instant Disassembly) terwijl de rest me eerder verveelde. Dit album kan over de hele lijn boeien. Fijne weirdo-rock.

kistenkuif
Wat goed is, komt snel. Deze dwarse gasten horen er wat mij betreft nu gewoon bij. Wel benieuwd hoe lang ze het volhouden in dit tempo.

avatar van Rudi S
Oh wat een lekker rammelend plaatje

Slide Machine is trouwens een cover van 13th Floor Elevators:

13th Floor Elevators - Easter Everywhere (1967)

kistenkuif
Rudi S schreef:
Oh wat een lekker rammelend plaatje

Vooralsnog alleen nog op vinyl...balen.

avatar van ðe waan
Op Spotify staat ie gewoon als Parquet Courts. Evenals "Tally..." die volgens de hoes ook van Parkay Quarts is.

avatar van RollingStone__
Uncast Shadow of a Southern Myth, fantastisch nummer!

avatar van philtuper
RollingStone__ schreef:
Uncast Shadow of a Southern Myth, fantastisch nummer!
Dan zul je de Velvet Underground ook wel weten te waarderen...

avatar van E-Clect-Eddy
In veel nummers zitten er echo's van The Velvet Underground maar ook de tragere nummers van Pixies

Leuk om een keer te horen maar echt leuk vind ik alleen de cover en het slotnummer.