Nickelback - No Fixed Address (2014)

Canada
Label: Universal Republic

1. Million Miles an Hour (4:10)
  2. Edge of a Revolution (4:03)
  3. What Are You Waiting For? (3:38)
  4. She Keeps Me Up (3:57)
  5. Make Me Believe Again (3:33)
  6. Satellite (3:57)
  7. Get 'Em Up (3:53)
  8. The Hammer's Coming Down (4:24)
  9. Miss You (4:02)
  10. Got Me Runnin' Round (4:05)

met Flo Rida

11. Sister Sin (3:25)
avatar van Gloeilamp
1,0
Een nummer met Flo Rida? Het moet niet gekker worden. Het vorige album was al niks, maar nu weet ik zeker dat ik dit album niet zal gaan beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik gaf er gelukkig al geen nikkelen munt voor, want anders...

avatar van Gloeilamp
1,0
Rhythm & Poetry schreef:
Ik gaf er gelukkig al geen nikkelen munt voor, want anders...

Een gastbijdrage van Akon tho..

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Kans op een 'bitch' 'yo' of 'niggah' Rob

Nick El Back?
Een nieuw project van Nick Schilder?

Benjamindaxx
Tja wat kan ik hier nou weer van zeggen. Heb het album zojuist geluisterd zonder er ook maar iets van te verwachten en toch viel hij tegen. Het trucje dat ze zijn gaan uithalen sinds All The Right Reasons is ondertussen knap uitgemolken. Het zojuist genoemde album was goed, het vervolg Dark Horse was aardig (als je het niet te serieus neemt), Here And Now was behoorlijk matig, maar dit album slaat helemaal nergens op. De opener van het album is nog wel aardig en dat gaf me zowaar nog hoop ook, maar daarna gaat het volledig mis, vooral de ballads zijn om te janken met Miss You and What Are You Waiting for als aller diepste diepte punt (kan wel zeggen dat het de slechtste ballads uit hun carriere is en dat zegt wat) de rock nummers zijn amper nog rock te noemen.
Nee, Nickelback is POP en daar moet je van houden, maar ik niet.. misschien het eerste nummer als singeltje maar verder is het goed zo.

avatar van domainator
Ik heb totaal niks met Nickelback en bij vorige albums bleef het vaak bij 1 luisterbeurt, nu moet ik concluderen dat dit gewoon goed is, Million Miles an Hour is hun beste nummer ooit en What Are You Waiting For is een geweldige ballat. Zelfs Got Me Runnin' Round met Flo Rida is leuk.
Omdat ik zo verrast ben 4*

avatar van DargorDT
Ik ga ook luisteren. Heeft geen prioriteit voor me, dat niet, maar ik hoor ook niet bij de Nickelback-haters. Een jaar of vijf geleden had ik zelfs een gebrande compilatie voor in de auto gemaakt. Het is oppervlakkige rock, maar ze hebben genoeg catchy nummers geschreven. Er zijn volgens mij mensen die vinden dat je niet naar Nickelback hoort te luisteren, maar ik ben de schaamte voorbij - geloof ik

avatar van Slowgaze
Maartenn schreef:
Kans op een 'bitch' 'yo' of 'niggah' Rob

Haha, jij bent zo blank. Niemand zegt 'niggah', maar wel gewoon 'nigga'.

avatar van james_cameron
Deze Canadezen beginnen langzaam maar zeker af te glijden naar een dubieus niveau van muziek maken. Per album wordt het geluid gladder en oppervlakkiger, net als de teksten. Met rock heeft het in ieder geval weinig meer te maken. Opener Million Miles An Hour zet je wat dat betreft even op het verkeerde been, want dat is een prima stevige rocksong. Helaas gaat het daarna al snel fout en volgen de voorspelbare deuntjes elkaar inspiratieloos op. Kan het verval nog een halt toegeroepen worden? De tijd (en een volgend album) zal het leren.

avatar van milesdavisjr
Tja wat valt er te zeggen op dit album. Opener Million Miles an Hour en Edge of a Revolution staan niet voor niks aan het begin van de plaat. Na deze nummers zakt het niveau naar een abominabel niveau. Dat je het commerciële succes wilt uitbuiten, ok. Dat je niet voor vernieuwing gaat kan ik ook nog wel begrijpen maar dat je simpelweg niet met betere songs op de proppen kan komen dan wat Nickelback hier produceert is onbegrijpelijk. 2 goede nummers op een totaal van 11 is gewoon slecht. 1,5 voor de moeite.

Ik vind het wel sprankelend moet ik zeggen. Tuurlijk is het geen Rock en tuurlijk is het wat anders dan toen ik ze zag op Pinkpop in 2006, maar bands evalueren nu eenmaal.

Het is geen top plaat, maar een flop ook niet, best wel eens lekker om ff op te zetten

Thekillers87327
Nickelback, zo underrated as fuck. Tuurlijk het is cliche en cheesy misschien, dat zien we allemaal wel denk ik. Toch hebben ze echt veel goede nummers geschreven. Dit album staat er ook redelijk vol van. Miss You is echt cheesyheid is z'n top maar zo geweldig.
Ik zal overigens wel de enige zijn die er zo over denkt