Air - 10,000 Hz Legend (2001)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Virgin

1. Electronic Performers (5:36)
  2. How Does It Make You Feel? (4:37)
  3. Radio #1 (4:22)
  4. The Vagabond (5:37)

met Beck

5. Radian (7:37)
  6. Lucky and Unhappy (4:31)
  7. Sex Born Poison (6:18)

met Buffalo Daughter

8. People in the City (4:57)
  9. Wonder Milky Bitch (5:50)
  10. Don't Be Light (6:19)

met Beck

11. Caramel Prisoner (4:58)
  12. The Way You Look Tonight * (3:46)
  13. Electronic Performer [KCRW Live 2001] * (6:46)
  14. How Does It Make You Feel? [KCRW Live 2001] * (4:45)
  15. Radian [KCRW Live 2001] * (5:55)
  16. People in the City [Live at The Mayan Theatre, Los Angeles, 2001] * (5:14)
  17. Dark Angel 2.2 [Radio #1 Demo] * (4:12)
  18. Bad and Sad 4.2 [The Vagabond Demo] * (4:01)
  19. How Does It Make You Feel? [Demo] * (2:56)
  20. People in the City LA [Demo] * (3:19)
enorme tegenvaller na de hooggespannen verwachten die hun vorige albums hadden geschapen....

Ik vind het juist de beste van Air: experimenteel en met mooie bijdragen van Beck. Jammer dat ze met Talkie Walkie weer meer naar het geluid van Moon Safari gaan.

Bram schreef:

met het eerste deel van deze quote ben ik het met je eens. experimenteel, super goed, en mooi. met een goede bijdrage.
waarom ik talkie walkie nou ook zo goed vind is omdat ze daar gewoon doorgaan waar ze met dit album gebleven waren. Moon Safari vond ik veel te easy-listening, en talkie walkie en deze zijn lekker experimenteel!

Ik heb de laatste nog niet gehoord, maar vond deze eigenlijk ook beter dan Moon Safari. Van mij mag het nog wel experimenteler, al ging dat album met die Italiaanse vertellingen me wat te ver.
Experimenteler dus graag qua muziek. Meer bliepjes en vreemde geluidseffecten.
Ik heb ze een paar jaar geleden nog live in de Heineken Music Hall gezien en dat viel me ook niets tegen.

avatar van Djarune
Is bijna bij iedereen zo. Of je vind deze en Talkie Walkie het best, of je vind Premier Symptomes en Moon Safari het best. Ik vind het laatste. Dit was echt een tegenvaller voor mij.

Radio 1 is voor mij alleszins het beste nummer van deze plaat.

avatar van T.O.
Is dit echt avant-garde trouwens?

avatar van BoordAppel
3/4 waarbij dat genre gezet is is geen avant-garde. Er wordt wat met die term gesmeten hoor.

avatar van titan
titan (crew)
BoordAppel schreef:

3/4 waarbij dat genre gezet is is geen avant-garde.

Dat betwijfel ik, maar dit album is het zeker niet.

avatar van BoordAppel
Ik heb nog steeds geen goede definitie gehoord, dus voor mij blijft het maar een beetje interessantdoenerij .

avatar van titan
titan (crew)
Het is kortgezegd experimentele muziek.

avatar van otherfool
Pfoeh, deze plaat van Air is bepaald geen meevaller. Na het geweldige Moon Safari en tussendoortjes Premiers Symptomes en Virgin Suicides (OST) gaat Air een behoorlijk andere (experimentelere) kant op, wat bepaald niet mijn ding is.

Grootste probleem voor mij is dat ik er wel de potentie in hoor. Electronic Performers zit goed in elkaar, How Does It Make You Feel is muzikaal net zo mooi als tekstueel zwak (wat een ongein zeg) en Radio #1 is gewoon een ijzersterk nummer.

Maar het is te weinig, zeker ook omdat de CD daarna echt minder wordt, misschien met uitzondering van Radian en Caramel Prisoner. En laat ik ook al niet zo'n fan van Beck zijn...

2 sterren.

avatar van Dielie
Toen ik Electronic Performers hoorde, dacht ik, al die slechte reviews zijn zever, ma opt einde van de plaat moest ik ze gelijk geven, dit is een zeeer slechte plaat, ik ben hevige fan van Moon Safari, die sfeerschepping! Twas precies of kzat ergens op de maan, maar deze plaat > bah 1,5 voor "Electronic Performers"

avatar van 93.9
Lucky and Unhappy is de eerste single die ervan af kwam.
Superplaat!

avatar van Rayaccos
Sterk album, inderdaad een tikkeltje melig (bv Wonder Milky Bitch) maar op vol volume knalt ie toch behoorlijk strak uit mijn speakers. Ik ga em nu meteen maar weer eens opzetten, dat heb ik veel te lang niet gedaan!

Het experimentele sprak mij in het begin best wel aan. Na verloop van tijd zwakte dat al snel af.
Het was sowieso al erg moeilijk om een van mijn favoriete albums (dat Moon Safari nog steeds is) te evenaren.

avatar van Dielie
dat is toch eigenlijk heeel jammer, hoe een groep dat nu eigenlijk niet inziet, ongelooflijk

Electro_
Electronic Performers is een fantastisch nummer. AIR mag zich samen met Daft Punk wat mij betreft wel het beste exportproduct van Frankrijk noemen op dit genre.

avatar van smash016
Wat een strontvervelende muziek, zeg. Echt, dit album is het toppunt van pretentie. Op zich hebben de nummers best potentie, maar ze verkrachten het omdat ze zo "raar" willen zijn. Ik bedoel, ik houd van experimentele albums, Kid A is mijn favoriete Radiohead-album, maar het moet wel ergens over gaan, en 10.000Hz gaat gewoon nergens over...

"Sex Born Poison" valt ook wel goed mee eigenlijk

avatar van Dielie
bah, wat een slecht plaat

avatar van coolaid
Tip voor als deze plaat je verveelt: Het nummer RADIAN keihard opzetten in een pikdonkere ruimte, en dan met twee (of meer) mensen in die ruimte, en eentje speelt een moordenaar ofzo...

ps: ik vind m wel te pruimen (people i/t city, vagabond, radio#1...) beetje een droevige plaat..

Zo'n nummer als "The Vagabond", dat slaat toch helemaal nergenst op. Als je dan met Beck samenwerkt, doe dan iets baanbrekends. Deze track had ook van een Solo album van Beck kunnen komen zoals: "Mutations" of "Sea Changes".

avatar van Rayaccos
Dit is gewoon veel spannender dan de andere air platen!

avatar van dynamo d
Ach zo slecht is deze plaat helemaal niet. Moon Safari is weliswaar beter, maar ook hier staan aardige nummers in de typische Air-stijl op zoals Sex Born Poison en Radian. The Vagabond is een typisch Beck-nummer, maar dat past verrassend goed bij Air en op dit album. Omdat ik er lekker naar kan luisteren: 4*

avatar van nuf
nuf
Niet het meest spannende werk van air, haalt het niet bij talkie walkie en moon safari, maar verder een prima album. favorite stukken: radio #1, how does this make you feel, dont be light.

*3.5

gak
Een goed album maar niet een van hun hoogtepunten! Toch kan ik hier nog wel heerlijk bij wegzakken en genieten van de muziek die ze maken

Air en Beck: helden...topplaat

gak schreef:

Na moon safari waren de verwachtingen ook erg hoog, en vind dat ze dat met deze plaat niet helemaal waarmaakte.

ik ben het dus volkomen met gak eens.

moon safari was zeker een stuk beter.. maar ik word zo stil van 'How Does It Make You Feel?'.. dat had ik bij geen één nummer van moon safari..

3,5 *