James Holden - At the Controls (2006)

Dance
Label: Resist

1. Apparat - Wooden (5:17)
  2. Plastikman - Cor Ten * (2:19)
  3. Massive Attack en Mad Professor - Trinity Dub (Three) * (2:20)
  4. Kate Wax - Angel Blues (2:18)
  5. Death in Vegas - Anita Berber (4:14)
  6. Petter - Some Polyphony (5:44)
  7. Vox Sola - Metro Pop (2:53)
  8. Issikadis - Hotter Now [Stripped Down Mix] (1:20)
  9. Holden - Lump (6:16)
  10. Midimiliz - Trace Function (4:58)
  11. Harmonia - Watussi * (0:52)
  12. Holden - 10101 (3:22)
  13. Skugge & Stavöstrand - Medean (3:07)
  14. Nathan Fake - Charlie's House [Apparat Remix] (6:34)
  15. Lucky Pierre - Angels on Your Body (3:39)
  16. Christ. - Perlandine Friday (3:13)
  17. Fennesz - Rivers of Sand (1:43)
  18. Meta.83 - Opening Titles (4:29)
  19. Paul Kalkbrenner - Gebrünn Gebrünn (4:23)
  20. Motilvi:Tuntematon - 1939 (4:15)
  21. Malcolm Middleton - Solemn Thirsty (4:27)
  22. Aphex Twin - Xtal (4:41)
  23. Milky Globe en Holden - Sun Spots (3:00)
  24. Kalabrese - Aufm Klo (4:25)
  25. Lazy Fat People - Big City [Original Mix] (1:55)
  26. Water Lilly - Lottotron Reboot (3:05)
  27. Trans Am - Cold War [War Is Stupid Mix] (4:13)
  28. Slag Boom Van Loon - Poppy Seed [Boards of Canada Reprise] (1:49)
  29. Egoexpress - Live at Sirius Prime (5:13)
  30. Black Strobe - Nazi Trance Fuck Off! [Holden Remix] (8:02)
  31. Plastikman - Cor Ten * (1:33)
  32. AFX - Every Day (4:14)
avatar van T.O.
Weer een avontuurlijke mix van Holden, die ineens een grote fan blijkt van Richard D. James

DwarreI
Tracklist ziet er goed uit

Gisteren James Holden zien draaien in 11, zaten heel erg vette dingen tussen

DwarreI
o.a. 8 bit porno van Paul Mac (ik ben er nu pas achter gekomen hoe dat nummer heet)

Hoe ie bv. dat nummer van Harmonia mixt met zijn eigen 10101. Om je vingers bij af te likken.

Sowieso tovert ie overal de fijnste electronica vandaan alsof het niets is.

avatar van levenvergeten
Ik ben nu bij 20 min. En het wordt steeds mooier!

Sven Bersee
Bij mij duurt opening titles van meta.83 maar liefst een half uur.

Dan klopt er iets niet. Hij duurt toch echt maar een paar minuten.

Zo, eindelijk 20 stemmen en fier aan kop in de 'dance top 20'., de jaar- en decennium-toplijst. Ben benieuwd hoe snel het gemiddelde nu gaat kelderen.

avatar van levenvergeten
James Holden is inmiddels één van mijn favoriete elektronica artiesten. Wat er van zijn vingers komt is zweverig, mysterieus en mooi. Vooral erg mooi. Dat laatste deel van CD1 is waarschijnlijk één van de mooiste stukken muziek die ik ooit heb gehoord.

Als er dan toch een methode moet zijn die instaat is mensen de laten zweven, laat het dan een DJ-set van Holden zijn.

fuck electronica

avatar van T.O.
herman schreef:

Nou, vrij snel, gezien de post en bijbehorende stem hierboven...

poenjo
nah mijn conclusie was te snel genomen, james holden weet je aandacht nog best netjes op de muziek te houden en heb mijn stem gewijzig naar 4* maar ik vind persoonlijk dat dit namen zijn die je live wilt horen, en niet op cd.

Geeft 'ie ineens gelijk 5 sterren

poenjo
gozer, waar heb je het over? kun je niet lezen

avatar van kinjutsu
poenjo schreef:

Je geeft snel een beoordeling, en een uur later verander je die al weer en zeg je dat je conclusie te snel genomen is. hmm, idd te snel genomen want in een uur tijd kan je deze mix niet eens luisteren..

Voor de rest: 1 groot feest deze compilatie, ik schud oude kennissen de hand, en maak nieuwe vrienden. 4,5 ster

Imagine.
Zo te zien is deze zeer de moeite waard. Ik zag hem laatst liggen bij de Mediamarkt maar toen niet meegenomen, toch maar een keer doen gezien het gemiddelde.

avatar van KampF
Wat kan deze gast goed mixen zeg! En zn keuze is ook niet verkeerd. Een startschot met Apprat (hmmmmm) verder met het minimalistiche geluid van Plastikman 'and so forth'. Voor mij is Fennesz toch een echte verassing, of de manier waarop Xtal van Aphex Twin er in wordt gemixt, heerlijk!

thejazzscène
Ja, dit is inderdaad nog eens een toppertje van een mixalbum. Techniek en platenkeuze zijn briljant. Het toffe is ook dat hij wat minder publiekgezinde artiesten erin verwerkt heeft zoals een Aphex Twin en AFX. Erg leuk is ook dat Holden 'Uptempo' en 'downtempo' niet scheidt want dat gebeurt wel vaker bij dubbelcd mixalbums. Hij mixt bekend met onbekend en dat maakt dat dit album weggelegd is voor een grote doelgroep. Dit is een aanrader.

avatar van Leonard91
Mooi mixalbum, kan bijna geen overgangen vinden die ik niet prachtig vind. Leuke platenkeuze ook, vooral cd1 bevalt me goed, het begin van cd2 vind ik wat minder. Vooralsnog een 4*.

Klinkt leuk, maar jammergenoeg veel te lang als je het mij vraagt. Ik kom nooit aan de 2 cd's achter elkaar op te zetten...

Sven Bersee
Gisteren 3 uur gereisd en dus een keer alle tijd om deze rustig te beluisteren. Wat opvalt is dat er geen echt mindere nummers tussen zitten. Ik gaf deze plaat een 4 nadat ik hem had beluisterd met verscheidene interrupties een aantal maanden geleden. Nu ik hem in een stuk door heb beluisterd geef ik nog steeds een 4.

avatar van vlsander
Dit is met voorsprong de beste mixcd ooit gemaakt naar mijn bescheiden mening. Ongelooflijk genietbaar als achtergrondmuziek maar als je zijn live sets hoort besef je dat hij er daarmee heel de zaal mee in gang steekt. Prachtig gewoon.

Ik weet niet of iemand van jullie het lied Junior Boys - In The Morning in de Hot Chip remix kent. Wel dat is exact wat ik bedoel. Live meegemaakt in Fuse en zo een kippenvel moment. En de avond met Fairmont in Petrol een paar maanden geleden was dan weer de beste ooit. James laat me heel België rondreizen!

avatar van Stapler
Toffe cover..
Maar eens checken
Ik ken trouwens nummer 22 erg mooi

avatar van Urbanoetang
Ik heb CD1 nu 2 maal afgeluisterd, en dit klinkt erg lekker. Hopelijk klinkt CD2 net zo

Ollie
Ik luister nu cd1 voor het eerst, ik wordt er helemaal stil van. Ik wordt meegesleept door de melodieuze deuntjes, hij weet je van progressive house naar techno te brengen,Hij sleurt je mee in zijn mixjes het is niet zo maar een set het geeft je een andere gevoel het voelt veel intenser, waardoor dat komt weet ik niet maar het klinkt iniedergeval heerlijk! Wat een held!

avatar van sander.
Ik ben er nog niet over uit. Het begint allemaal geweldig, maar op den duur vind ik de overgangen wat saai worden. Hij laat het net iets te vaak onderdompelen in een vage ruis met wat lage tonen, om vervolgens een ander nummer erin te draaien.

De platen keuze daarentegen, en de totale sfeer van alle twee de platen is van een hoog niveau. Dat is zeker 4 sterren waard. Toch hoor ik liever Holden's eigen werk (The Idiots Are Winning).

Luisterbeurt 26 van CD1 levert mij nog steeds kippenvel op. Ik weet niet wat deze man precies met die knopjes uitspookt en waarom hij bedacht had deze platen in deze volgorde moesten, maar het resultaat is werkelijk bril-jant.

Black Strobe - Nazi Trance Fuck Off! [Holden Remix]

Ik ben helemaal niet zo bekend in deze muzikale omgeving. Veel van de nummers op deze plaat, ken ik dan ook niet.

Toch maakt dat voor het luisterplezier helemaal niks uit.
Dan doe je al een paar dingen goed:
- Je selecteert de goeie tracks
- Je zorgt dat deze tracks mooi op elkaar aansluiten
- Wellicht een orginele draai, zodat tracks die eerst minder leken, een stuk beter worden.

Dat is het. Een erg mooie selectie van tracks, die zo gerangschikt zijn dat het precies in elkaar past. Ook de manier van mixen geeft een hele duidelijke lijn in het album, hoe uiteenlopend het ook mag zijn. Een hele eigen stijl, in de nummers die zo verschillend zijn.

Erg knap gedaan en het luistert gewoon lekker weg. Ik ga maar eens hoog inzetten meteen.
4.5*