Beardfish - +4626-Comfortzone (2015)

Zweden
Label: Inside Out

1. The One Inside: Part 1 (Noise in the Background) (1:46)
  2. Hold On (7:47)
  3. Comfort Zone (9:32)
  4. Can You See Me Now? (3:44)
  5. King (5:39)
  6. The One Inside: Part 2 (My Companion Through Life) (4:07)
  7. Daughter / Whore (5:21)
  8. If We Must Be Apart (A Love Story Continued) (15:35)
  9. Ode to the Rock‘N’Roller (7:18)
  10. The One Inside: Part 3 (Relief) (4:29)
  11. Factory * (8:28)
  12. Sense of Timing * (7:55)
  13. Luminaire * (5:37)
  14. Sun Down * (5:30)
  15. Seem * (3:38)
  16. Jack of All Trade [Demo Version] * (4:34)
  17. Dilly-dally (Roulette) * (1:35)
  18. Ya Ya [Demo Version] * (7:29)
  19. Pyramid Extracts [Demo Version] * (2:54)
  20. Now [Demo Version] * (8:55)
  21. Mystique of the Arp Synthesizer * (2:41)
  22. El Niño [Demo Version] * (4:42)
  23. ...and Terry Takes the Christmas Route * (11:22)
Mssr Renard schreef:
Op Progarchives uitgebreid op deze plaat ingegaan.

Hier wil ik volstaan met: magistrale plaat. Goede zang, fijne composities, veel dynamiek, veel soul, veel alles, maar goed gedoseerd.

Een soort groovy (rock) versie van Pain of Salvation hier en daar.

Inderdaad een zeer mooi plaatje. Heel energiek en afwisselend. Zijn helaas gestopt. Maar ik heb ondertussen Rikard Sjoblom's Gungfly " Friendship" besteld. Ben benieuwd...…..

TONYLUNA schreef:

Sjoblom's Gungfly is fenomenaal. Leuk dat we een band hebben gevonden die we wel allebei leuk vinden.

Ik heb enkel deze laatste van Beardfish …….. Maar dit smaakt naar meer . Kan iemand mij zeggen welke platen van Beardfish de moeite zijn ???

TONYLUNA schreef:

Sleeping in Traffic part 1 en 2 en Mammoth.
Met name Mammoth, maar stiekem is deze gewoon de beste.

avatar van Kronos
Jammer dat de band ermee gestopt is. Ik ben dit album steeds beter gaan vinden. Dat doet verlangen naar meer. Bij dodax hebben ze Destined Solitaire voor maar 5,81 euro. Onmiddellijk besteld.

TONYLUNA, grijp je kans.

Kronos schreef:

TONYLUNA, grijp je kans.

Thanks man. Zo ben ik begin februari op een rommelmarkt Sleeping in Traffic: Part One tegengekomen. En dat is ook een mooi plaatje hoor

avatar van Kronos
Zonet al verzendbericht gehad. Ik heb Mammoth er ook maar even bij besteld.

Het heeft wel even geduurd voordat ik +4626-Comfortzone helemaal ging waarderen. Maar het mooie aan de prog van Beardfish is dat die niet zo steriel klinkt als die van veel genregenoten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Berichten verplaatst naar Beardfish

Artiesten pagina

Mssr Renard
Na al die jaren kwam ik Beardfish weer op het spoor en ook al vind ik het nog steeds een gave band en deze plaat ook erg genietbaar, ben ik toch wat getemperd in mijn oorspronkelijk enthousiasme.

Zeker, de muziek (met elementen van Zappa, King Crimson, Genesis, Queens of the Stone Age, Queen, Juds Priest en noem maar op) is erg bijzonder en het loop erg lekker. De emotie zit er ook lekker in, wat wel vaak ontbreekt in de progressive rock. De muziek is ook lekker rauw, of in elk geval niet overgepolijst.

Maar mijn probleem is toch de overmatige nadruk op de zang. Als er meer instrumentale stukken in hadden gezeten en wat langere solo's, dan had ik toch leuke gevonden. De thema-wisselingen volgen elkaar soms wel heel snel op, waardoor je soms niet echt lekker in de songs komt.

Het spel is wel echt erg goed. Het zijn wel echt erg goede muzikanten. Met name daarom had er wat mij betreft minder zang, en meer instrumentale stukken op gemogen.

Het steeds terugkerende 'Dust in the Wind' meets 'Dreamboat Annie' wordt op een gegeven moment ook wat banaal. Het blijft wel een erg goede moderne progrock-plaat. Eeuwig jammer (vind ik), dat Sjöblom deze band heeft opgedoekt en het in mijn oren veel mindere Big Big Train is gaan spelen. Maar daar is hij het niet mee eens en de fans waarschijnlijk ook niet, want Big Big Train is wel erg populair.

Mssr Renard schreef:

Ondertussen zitten ze in de studio om een nieuwe Beardfish plaat op te nemen. Hier ben ik wel heel benieuwd naar.....

Mssr Renard
Oh, naar een nieuwe studioplaat ben ik ook wel benieuwd.

Kleine tip: je hoeft niet mijn hele bericht te quoten, als het alleen om iets kleins gaat.