The Fixx - Ultimate Collection (1999)

Label: MCA

1. Stand or Fall (4:00)
  2. Red Skies (4:21)
  3. Lost Planes (3:20)
  4. Some People (3:02)
  5. Saved by Zero (3:24)
  6. One Thing Leads to Another (3:24)
  7. The Sign of Fire (3:52)
  8. Going Overboard (3:18)
  9. Deeper and Deeper [Long Version] (6:31)
  10. Are We Ourselves? (2:29)
  11. Sunshine in the Shade (2:27)
  12. Less Cities, More Moving People (3:36)
  13. A Letter to Both Sides (3:20)
  14. Secret Separation (3:50)
  15. Built for the Future (3:55)
  16. Driven Out (3:59)
  17. How Much Is Enough (3:50)
  18. No One Has to Cry (4:02)
  19. Two Different Views (5:50)
Toch wel de ideale instapper voor wie zich in deze onderschatte band interesseert.

De studio-albums kosten op cd een klein fortuin dus is een verzamelaar als deze eigenlijk een no-brainer voor degenen die niet meteen in het diepe willen gaan (Die missie is bij mij behoorlijk aan het lukken, maar dat even terzijde).
Bovendien bevat het een aantal rariteiten zoals twee op soundtracks verschenen singles (Deeper And Deeper en A Letter To Both Sides) en het gave b-kantje Going Overboard.

Alle nummers zijn raak, met het verschil dat het aanvankelijk wat puntiger klinkt (een kruisbestuiving tussen Simple Minds, INXS en Duran x2) en daarna iets gelikter (pakweg vanaf #15, denk bv. Icehouse). Maar toch heeft het iets onmiskenbaar eigens, vooral door het gitaargeluid en de geweldige zang van Cy Curnin.

Aanrader!

een beetje fan heeft alle albums en is dit album totaal overbodig.

Ligt 'm eraan of je de geremasterde cd's hebt of niet. Dan nog mis je A Letter To Both Sides.

avatar van Rudi S
Daarnaast is vast niet iedere muziekliefhebber fan, mooie verzamelaar.

zaaf
Ik ben van oudsher verslingerd aan de eerste twee. Daarna uit het oog verloren, vond de composities (van wat ik nog hoorde) minder aansprekend.
Mooie manier om de kennismaking te hernieuwen.

avatar van bikkel2
Ik ken eigenlijk alleen Let's Cities.

Schat eens in zaaf......... reguliere albums iets voor mij ?

zaaf
Advies, especially for you, special price, because you are my friend, stap es in met hun 2e - Reach the Beach. Zou best es kunnen aanslaan ja...

avatar van Mjuman
Op deze ontbreken toch wel een paar krakers - en de eerste 2 albums vormen beide een afgerond geheel - dit blijft meer 'snacken'. D'r zijn meer progneigers (o.a. Ozzy) die iets in The Fixx zien

avatar van Rudi S
Ach vroeger toen wij jong waren was dit best een leuke band, ook prima live optredens hoor.

zaaf schreef:

Thanks Mate. Ga er ff voor ziiten.

Rudi S schreef:

Wij zijn daarentegen nog steeds leuk en geven een real life een prima performance. al zeg ik het zelf

Wij zijn wel leuk ja

Wij zijn wel leuk ja

Overigens sprak ik ook voor jou, dus schenk nog maar 'ns in

Overigens sprak ik ook voor jou, dus schenk nog maar 'ns in

Dat snapte ik wel, gewoon de verkeerde smiley aangeklikt.

Mjuman schreef:

In principie is dit geen slechte verzamelaar, maar deze en deze oude vertrouwde zijn eigenlijk een beetje de essentiele verzamelaars...

Uiteindelijk gaat er natuurlijk om in welke mate zo'n verzamelaar verkrijgbaar is en hoeveel het kost.

bikkel2 schreef:

Thanks Mate. Ga er ff voor ziiten.

Reach the Beacht is inderdaad dé plaat van the Fixx.

Als je echt van de Wave-periode houdt, kan je Phantoms ook erbij kopen.
En voor de leuke 80's live vibe, is React een prima plaat.

avatar van bikkel2
Thanks Ozric. Ik neem het mee.

zaaf
ken allemaal wel weze, maar dit album heeft inmiddels meer aandacht (middels berichten) gekregen dan dat fijne reach the beach.
grrrr

Ozric Spacefolk schreef:

Tja, eigenlijk vind ik jouw bericht wel komisch, omdat jij vooral mp3't - bovendien zijn met enige moeite de eerste 3-4 op lp goed te vinden en - in da true spirit of da 80s - dan is vinyleren veel meer fun en 80ser

Na het tweede album is het imo veelal een herhaling van zetten. Overigens wel een prima live band die de songs on stage waar kon maken.

Mjuman schreef:

Ik heb natuurlijk van Fixx alles tot en met Animals op lp (gehad). Omdat ik lange tijd dakloos ben geweest heb ik toentertijd al mijn lp's (2000 stuks) moeten verkopen. Zodoende heb ik nu weinig zin meer om alles terug te kopen en ben ik inderdaad mp3's aan het draaien. Maar dat vind ik meer dan prima. Ik heb ook geen pick-up, dus lp's nieuw kopen heft weinig zin voor het afluisteren ervan

Ozric Spacefolk schreef:

Het was geen kritiek; ik heb ook veel weggedaan door omstandigheden (en weer teruggekocht; immers het bloed kruipt, waar het ...) - je hebt zelf al elders aangegeven hoe je luistert - mijn opmerking sloeg gewoon op het kopen van cd's ("hoeveel het kost") tov lp's.

zaaf schreef:

Maestro Reach the Beach is hun beste album. Phantoms en Walkabout zijn ook nog van goede kwaliteit daarna werd het per album toch wel minder..

Ozric Spacefolk
Fixx is er echt niet per album minder op geworden.
Het lijkt wel een pavlov-reactie op elke artiest.

Je zou The Fixx echt tekort doen door latere albums als minder te beschouwen.
Lees anders mijn recensies bij de andere platen.
The Fixx - Beautiful Friction (2012) , The Fixx - Want That Life (2003) en The Fixx - Elemental (1998) zijn prima platen en met name Want That Life...

Ozric Spacefolk schreef:
Fixx is er echt niet per album minder op geworden.
Het lijkt wel een pavlov-reactie op elke artiest.

Eens en ook die herbewerkingen met enkele live opnames, 1011 Woodland is de moeite waard.

Rudi S schreef:

Ik vind Ink en Calm Animals ook erg gaaf. Eigenlijk alles wel, ook die soloplaat van Cy Curnin vind ik leuk.

Woodland 1011 heb ik echt stuk gedraaid. Warme, sympathieke versies van oudere songs. Erg geslaagd!

Het concert in de Boerderij vorig jaar was echt top!!

Neal Peart schreef:
Het concert in de Boerderij vorig jaar was echt top!!

Mijn associatie daarmee is dan weer, een typische progrockers-hangout. Ik geloof niet meer echt in het nogmaals zien optreden van je helden uit de 80s. Een enkele keer bevestigt een optreden bij Jools Holland (Gang of Four, Magazine) het tegendeel en dat brengt me soms wel eens aan het twijfelen. Maar als ik dan lees dat het recente optreden van Visage knudde was, wordt ik weer heerlijk bevestigd: laat de legende de legende.

Laten we wel wezen, het is toch fiks genant om als bejaarde op een podium te gaan staan hupsend "I know it's only rock&roll" te zingen? Ooit een optreden van Soulbrother nr 1 in zijn nadagen gezien - groot deel van de tijd gezeten achter een orgel - nou dat was knap funest voor de herinneringen aan een concert van 15 jaar daarvoor. Laat de legende zoveel mogelijk intact. En vanaf het derde album was bij mij de fun er echt wel af, ik miste de Rivella-factor

avatar van bikkel2
Er zijn maar twee aanwijsbare redenen:

Geld of het maar niet afscheid kunnen nemen van.

Sommigen komen er nog goed mee weg, maar velen ook niet.

Ik zag laatst een you tube filmpje van Slade in de recente line-up. Al heel lang over de houdsbaar datum heen.
Een look-alike Nody Holder die niet eens Noddy zijn schoenen mag poetsen.
Een typisch voorbeeld van een groep die tegen wil en dank maar doorploetert.

Maar ik vrees dat desbetreffende heren in dit geval nog werken teneinde brood op de plank ( W.t Schippers)

bikkel2 schreef:

Hoe zit dat? Is dit een quote in een quote? Zeg me, Boy!