Scorpions - Return to Forever (2015)

Duitsland
Label: Sony

1. Going Out with a Bang (3:46)
  2. We Built This House (3:53)
  3. Rock My Car (3:20)
  4. House of Cards (5:05)
  5. All for One (2:58)
  6. Rock 'N' Roll Band (3:55)
  7. Catch Your Luck and Play (3:33)
  8. Rollin' Home (4:03)
  9. Hard Rockin' the Place (4:06)
  10. Eye of the Storm (4:28)
  11. The Scratch (3:41)
  12. Gypsy Life (4:52)
  13. The World We Used to Know * (3:51)
  14. Dancing with the Moonlight * (3:42)
  15. When the Truth Is a Lie * (4:27)
  16. Who We Are * (2:33)
  17. Delirious * (2:58)
  18. Crazy Ride *
  19. One and One Is Three *
  20. Delirious *
avatar van The_CrY
Ja!! Hier heb ik zin in! Hopelijk is het een pak beter dan Sting in the Tail. Bonus track 'Dancing with the Moonlight' staat overigens al in akoestische vorm op MTV Unplugged. Als dat een voorproefje is dan zit het wel snor

avatar van DargorDT
Wat??? Een nieuwe Scorpions?? Daar ben ik echt totaal door verrast. Wellicht heb ik gewoon de interviews en het nieuws niet gevolgd, óf deze is plotsklaps aangekondigd. De heren konden het touren al niet laten, en laten dus blijken ook nog niet uitgeschreven te zijn. En ja, ik ben ook wel benieuwd. Het kan altijd tegenvallen, maar dat zien we dan wel weer.

Edit: Via Facebook al aangekondigd dus... en dat gebruik ik niet

avatar van jailhouserocker1
Volgens mij zijn het nummers uit de 80-er jaren die toen niet de albums hebben gehaald.

avatar van gigage
Op blabbermouth staan er een paar quotes van dhr Meine, en zo als ik het lees zijn het uitgewerkte composities die in der 80er jahren nog niet tot wasdom waren gekomen. Dus nieuw materiaal, uhh, gebaseerd op oude onafgemaakte songs, dus nieuw, in juiste balans met oud materiaal, zo ongeveer.
(hopelijk is deze zin net zo verwarrend als de quotes)

avatar van DargorDT
Zover was ik door drukte nog niet gekomen. Dat maakt het allemaal wat minder aantrekkelijk Maar goed, uiteraard wil ik straks dan wel horen wat de heren er van gebakken hebben. Opgewarmde kliekjes of niet.

avatar van The_CrY
Erger dan Sting in the Tail gaat het ze vast niet lukken. Als het meer richting Unbreakable gaat dan ben ik helemaal blij.

avatar van jailhouserocker1
Eerste single

Hier de eerste single. Ik moet zeggen dat ie me niet echt meevalt.

avatar van The_CrY
Doet mij meer denken aan Humanity - Hour I eerlijk gezegd. Maar klinkt niet heel verkeerd.

avatar van The_CrY
Beuh ik baal er een beetje van dat dit nog een hele klus gaat worden voor de verzamelaar. 16 tracks zijn voor de gemiddelde Europeaan met gemak op CD te vinden, dan nog 1 bonustrack voor iTunes, en nog bonus nummers voor Japan en de VS... Pfff ik ga toch zeker niet vier keer dat album kopen

avatar van vielip
The_CrY schreef:
Doet mij meer denken aan Humanity - Hour I eerlijk gezegd.

Dan ben ik zéker bij de les! Samen met Unbreakable hun beste album sinds jááááren vind ik.

avatar van The_CrY
60 seconden samples beschikbaar op hun Facebook pagina. Dit album gaat te gek worden!

Guitars & Wings
The_CrY schreef:

De meeste tracks staan binnen no time op het internet. Ik zou me niet druk maken.

avatar van The_CrY
Daar heb je gelijk in, maar ik heb tracks toch vaak liever in bezit op CD dan als MP3.

Guitars & Wings
The_CrY schreef:

Dat is zeker, maar er bestaat wel de kans dat er in de toekomst een soort "deluxe edition" uitkomt met alles erop en eraan. Dan voel je je toch wat gen****

Trouwens als je als band publiekelijk aankondigt te stoppen, vind ik wel dat je je woord moet houden. Nu word het een soort ozzy osbourne-achtig gebeuren.

avatar van The_CrY
Daar heb je een goed punt. Dat is ook gebeurd bij 'Sting in the Tail'. Laten we maar hopen dat ze dat soort trucjes dan nog niet verleerd zijn

avatar van The_CrY
Pre-order vertraagd, maar gelukkig netjes een digitale download toegestuurd via mail. Dit is een hele verbetering tov Sting in the Tail. Het songwritersteam is niet veranderd, want naast Meine, Schenker en Jabs zijn er nog steeds contributies van producers Martin Hansen en Mikael Nord Andersson, maar goed het gaat om het resultaat en ik mag het graag horen. Het is goed te horen dat er oude nummers uit de jaren 80 zijn gebruikt bij sommige nummers, want af en toe krijg ik echt dat classic Scorpions gevoel. Ik wacht nog even met stemmen, maar het zal zeker geen onvoldoende worden.

avatar van DargorDT
Ik heb twee luisterbeurten achter de rug, en ben echt positief verrast. Ok, de originaliteitsprijs gaat ook deze keer weer aan de heren voorbij, maar het klinkt lekker en gedreven. Alles bezit een bepaalde energie die prettig aanvoelt. Het tempo ligt niet al te hoog, en sommige nummers hadden wat steviger gemogen, maar dit is een prima cd zonder zwakke plekken.

avatar van gigage
Weinig echte highlights maar wel lekker. Alleen die teksten, pfff, beetje back to the eightees, eightees, eightees en dan nog 3 echoos

avatar van The_CrY
Vind het toch wel echt een vet album. Hiermee kunnen ze de carrière afsluiten, niet met Sting in the Tail. Lekkere Scorpions zoals ze sinds de jaren 80 altijd geklonken hebben, met wat leuke verrassingen zoals het poppy "Rollin' Home" en het swingende "The Scratch". Samen met het catchy "Catch Your Luck and Play", die mij hevig aan Savage Amusement doet denken, zijn dat mijn favoriete nummers. De bonus nummers zijn begrijpelijk leuke extraatjes, maar terecht niet op het volle album. Niks mis mee. Gewoon lekkere Scorpions zoals Scorpions horen te klinken.

avatar van gigage
Het album brengt me wel in een Scorpions bui maar niet in vervoering. Ach ja, wat geeft het ook. Samenvattend; Weé 're gonna rock the car, the house, the joint, the place, the highway çause we're in a rock 'ngg roll band. Leuk toch, niet al te moeilijk over doen, lijkt me.

avatar van vielip
Tsja, ik wil geen sfeerverzieker zijn maar ik vind het allemaal nog niet zo geweldig. Sting in the tail en Comeblack vond en vind ik nog steeds belabberd. Deze is iets beter maar het is het toch allemaal weer net niet. Het is allemaal zó commercieel dat het een beetje lachwekkend wordt. Ik hou wel van wat commerciële deuntjes maar dit slaat wat mij betreft teveel door naar het negatieve. De produktie vind ik dan wel weer top! Heerlijk vette sound. Niet het afscheid waarop ik gehoopt had. Humanity hour 1 blijft wat mij betreft hun laatste echt goede album.

avatar van gewe
de Scorpions maken de laatste tijd albums op de automatische piloot...ik bedoel er nix negatiefs mee..ligt altijd lekker int gehoor...ze zijn de jongsten ook niet meer..wat moet je anders!

avatar van Metalhead99
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik van de studio albums tot op heden enkel "Sting in the Tail" kende. Nu echter deze beluisterd en ik moet zeggen dat het een zeer degelijk album geworden is.
De nummers liggen erg lekker in het gehoor en zijn makkelijk en laagdrempelig voor de luisteraar die wat minder thuis is in het genre.
Vooral zanger Klaus Meine maakt nog wel indruk op mij. Hij weet namelijk zelfs een standaard ballad als "Gypsy Life" erg mooi te maken. Wat een stem heeft die man (nog) steeds! Hier kunnen vele leeftijdsgenoten uit het genre jaloers op zijn, want hij heeft de tand des tijd prima kunnen doorstaan.

avatar van blondegod
Gister voor het eerst in de auto beluisterd, moet bekennen dat ik er nog niet erg warm van word. Ik las ergens dat je als puber de muziek wat intenser beleefd, dat zal voor mij ook zo zijn. Het oude werkt spreekt mij wat meer aan, zal ook een stukje nostalgie/jeugdsentiment zijn. Nu als 40'er heb ik wat meer tijd nodig om van nieuw werk te genieten. On topic : "We built this house" al een paar keer eerder gehoord, heerlijk nummer! "Hard rockin the place" klinkt ook prima! de rest moet nog even wennen. Eerste beoordeling is een voorzichtige 3,5 *

buizen
Metalhead99 schreef:

Was gister in een platenzaak en daar kwam net een heel stapeltje "50th Anniversary DeLuxe Editions" van Scorpionsalbums binnen. O.a. Tokyo Tapes en Black Out, alle albums met extra bonustracks en/of een DVD. Net nieuwe releases zijn het.
SCORPIONS ?50th Anniversary Deluxe Editions? (Teil 1) | Stormbringer.at
SCORPIONS ?50th Anniversary Deluxe Editions? (Teil 2) | Stormbringer.at

avatar van Metalhead99
buizen schreef:

Had ik ook meegekregen ja, misschien eens een goede reden om eens wat meer van hun oudere materiaal te beluisteren. Nu kom ik niet verder dan hun recente platen en de bekende meezingers.

buizen
Metalhead99 schreef:

Zou ik gewoon doen, Metalhead99.
De oudere Scorpionsalbums zijn absoluut zeer interessant, en echt 'anders' dan de latere albums.
Gitaristen hebben natuurlijk ook albums bepaald. Uli John Roth was toch anders dan Michael Schenker en later had Scorpions dan Mathias Jabs (de albums die jij kent).
Met name Tokyo Tapes is eigenlijk wel een must have. Het is een van de beste hardrocklivealbums uit die jaren. Ben ook benieuwd wat je van Animal Magnetism vindt.
Ach, Scorpions is geen band waar ik alles van wil weten/horen, maar kan me voorstellen dat de die hard fans het vele bonusmateriaal ook best interessant vinden.
Zag in de gauwigheid in die (Duitse) platenzaak prijzen van 19,50 tot 23,50 voor zo'n 50th Anniversary Deluxe Edition. Wat er in hemelsnaam "Deluxe" is aan zo'n klein vierkant CD-pakje met wat schijfjes en een boekje op priegelformaat heb ik nooit begrepen. Deluxe associeer ik met een mooie grote hoes en daarin een grote zwarte (of anders gekleurde) vinylschijf, minstens.
Op Discogs zag ik het nog niet te koop.

En daarmee helaas geen woord gezegd over Return To Forever .

avatar van The_CrY
Return To Forever is vanaf 11 maart verkrijgbaar in een deluxe Tour Edition... zoals verwacht heb je dan alle bonustracks compleet, inclusief twee DVDs met live optredens. Zou voor de verzameling wel leuk zijn om alle bonus nummers officieel te hebben, maar wat een melkerij weer.

avatar van The_CrY
Heb toch de verleiding niet kunnen weerstaan. Deze versie is aan te bevelen voor wie het album nog niet heeft. De bonustracks zijn toch minstens net zo leuk om te hebben als het gewone album en de twee DVDs zijn ook nog eens in goeie kwaliteit. Twee volledige liveshows met interviews en track-by-track besprekingen van het album, alsmede de videoclips en een docu over het touren door de VS. De setlisten van de shows verschillen echt minimaal, en hoewel vooral Klaus Meine wat aan kracht heeft ingeboet is het gewoon een puike show waar toch het plezier weer van het podium afstraalt. Wat vooral opvalt is wat een geweldige drummer die James Kottak toch eigenlijk is. De perfecte vervanger geweest voor Herman Rarebell destijds.

Een van de mindere CD's van the Scorpions. Te weinig goede nummers.