David Crosby & Graham Nash - Live (1977)

Label: Atlantic

1. Immigration Man (3:40)
  2. Lee Shore (5:17)
  3. I Used to Be a King (4:46)
  4. King of the Mountain * (6:33)
  5. Page 43 (3:44)
  6. Fieldworker (3:26)
  7. Simple Man (2:58)
  8. Foolish Man (4:41)
  9. Bittersweet * (3:14)
  10. Mama Lion (3:28)
  11. Deja Vu (9:49)
Down_By_Law
Sterke live plaat, maar helaas is Crosby soms niet al te best bij stem. De prachtige versie van 'Deja Vu' maakt veel goed, en ook 'King Of the Mountain', een bonus track op de digital remaster CD. 'Immigration Man' is ook goed. Nash steelt de show. In 1998 kwam er een veel betere live plaat uit van de 2: "Another Stoney Evening", met een concert uit 1971. Prachtige plaat, in 2002 ook als DVD Audio uitgebracht. Zeker een aanrader. Maar deze is ook niet onaardig. 4/5

Stijn_Slayer
Crosby & Nash doen wat er van ze verwacht wordt. Op zijn tijd afgewisseld met leuke gitaarstukjes. Voor een écht fenomenaal goed live concert van Crosby & Nash kan ik hun optreden in de BBC Studios in 1970 aanraden, maar deze mag er ook best wezen.

Ik val jullie bij.

Concert-cd opgenomen in een toch vrij vruchtbare periode: in 1972 David Crosby & Graham Nash, daarna volgden Wind on the water (1975) en Whistling down the wire (1976).

De drie cd's zijn eigenlijk interessante hoogstandjes van het duo, ik vind het daarom jammer dat van de 11 nummers die op de cd staan, er slechts 6 van de 3 studio cd's afkomstig zijn.

Van Whistling down the wire staat alleen Foolish man er op, terwijl de concerten er toch juist op gericht waren de laatste cd te promoten.

Zoals Down By Law al schrijft, King of the mountain, is ook als extra track toegevoegd aan de digitale cd (opname van 10-09-76). Blijkbaar zijn er meer live-nummers uit die tijd. Had er niet meer aan Live kunnen worden toegevoegd, zoals van de genoemde cd's?

Misschien komt het er nog eens van of heb ik niet goed opgelet, dat kan natuurlijk ook. Live is een weerspiegeling van Crosby & Nash uit die tijd. Een juist uitgebrachte cd wordt later weer vergeten. Live concerten houden die cd's juist in leven. Take the money and run en Love work out Live: later zou die kans niet meer komen.

Father McKenzie
Hé, deze ken ik niet eens, de hoes komt me totaal onbekend voor. Maar aan de hoge scores te zien toch de moeite??

avatar van musician
Bestaat het werkelijk Father, een cd die je niet kent?

Ja, het is zeker een aardige cd om te hebben, met wat kanttekeningen van ondergetekende, die altijd toch nog graag wat te klagen wil hebben.

Met de opkomst van wat andere muziekstromingen, raakte de belangstelling voor deze muziek wat uit de mode, dat weet je. Echt opgevallen is de LP destijds dan ook niet.

Tijd voor een terechte herwaardering.

Down_By_Law
Ik zou toch eerder "Another Stoney Evening" aanraden, omdat dat écht C&N op hun best is. "Live" is wel zeer aardig, met een prachtige versie van Nash's 'Simple Man'.

Maar geen enkel CSN + solo live album kan tegen "Stephen Stills Live" (1975) op. Dat is één van mijn favorieten.

avatar van harm1985
Ik heb dit album op LP en het is wel ff wat anders dan Stoney Evening of zelfs hun studio albums, want her en der swingt het echt de pan uit en het bijna 10 minuten lange Déjà Vu is mede dankzij de spacey intro een echte Grateful-Dead-achtige psychedelische aangelegenheid. Sommige nummers komen niet zo goed uit de verf in deze setting, zoals Simple Man, maar dat mag de pret niet drukken.

Op de CD versie zijn trouwens 2 nummers toegevoegd, te weten King of the Mountain en Bittersweet.

avatar van musician
Ja, ik ben er ook nog steeds blij mee.

Crosby & Nash tonen toch wel aan Live hun mannetje te kunnen staan, het is af en toe lekker stevig.

Voor liefhebbers is dit echt geen slecht album in het genre. Is het iemand bekend of er van dit concert of andere uit 1977 ook dvd's bestaan?

Stijn_Slayer
Nee, die bestaan niet. Ook in het bootlegcircuit ben ik er geen tegengekomen van omstreeks 1977 (maar Harm zal dat met zekerheid kunnen zeggen).

Wel circuleert er een opname van Crosby & Nash's optreden bij de BBC uit 1970. Dat is echter een akoestisch optreden.

Voor wie niet zo handig is met het vinden van die bootleg vond ik hier een site met het concert op youtube: David Crosby and Graham Nash on BBC September 11 1970 « A Gadfly in the Ointment - spventi.wordpress.com

avatar van harm1985
Op Long Time Comin' uit 1990 staan wel wat beelden van CSN 1977, en ook op YouTube heb ik wel eens wat voorbij zien komen van 1977 (maar dat zou ook best van die DVD afkomstig kunnen zijn), maar heb nooit een DVD voorbij zien komen.

De meeste TV optredens zijn van de jaren 80, zoals verzameld op CSN Rarities 1,2 en 3.

avatar van musician
Ik heb nog dat Daylight again concert op dvd, ik ben er niet bijzonder van onder de indruk.

Zou het kunnen, dat het nooit op beeld is vastgelegd of zou het nog zo kunnen zijn dat het nog ergens ligt te wachten op restauratie en vervolgens uitbrengen?

avatar van Madjack71
Goed live album, waar beide heren hun kunnen ten toon spreiden. Het had van mij wel een dubbel album mogen zijn, want Deja Vu kwam eerder dan verwacht, misschien nog direct een keer opzetten, dan is Deja Vu ook echt Deja Vu.

avatar van henk01
Niet echt onder de indruk