John Mayer - Heavier Things (2003)

Label: Aware

1. Clarity (4:33)
  2. Bigger Than My Body (4:23)
  3. Something's Missing (5:06)
  4. New Deep (4:09)
  5. Come Back to Bed (5:25)
  6. Home Life (4:14)
  7. Split Screen Sadness (5:06)
  8. Daughters (4:00)
  9. Only Heart (3:50)
  10. Wheel (5:34)
Ik heb de cd zelf geplaatst, dus laat ik er ook maar iets over zeggen. In één woord geweldig! Na 1 keer luisteren klinkt het allemaal redelijk hetzelfde, na de 2e keer dacht ik 'mwah', na de 3e keer vielen de stukjes langzaam op hun plek en bij de 4e keer was ik verliefd! Een aanrader.

avatar van Zachary Glass
Ik dat "Clarity" vorig jaar zowat mijn favoriet nummer was, ik ben het momenteel aan het neuriën

Dat nummer is nu in heavy rotation op sommige radiozenders. Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik dat ik naar Prefab Sprout aan het luisteren was.

Fantastische cd. Vooral Clarity ja, en ook Something's missing. Het muziek (gitaar) is geweldig, en het cd-boekje ding is ook heel cool. Ik heb de Clarity clip ooit maar 1 keer gezien op mtv, en dat was om 1 uur snachts, verder niets meer ervan gehoord. Dat mag wel zo blijven eig denk ik, anders heb je van die top40 mensen die het leuk gaan vinden enzo (niet beledigend bedoeld ofzo hoor, ik bedoel gewoon het Linkin Park effect) Alleen jammer dat er maar 10 nummers op staan.

avatar van Kos
Kos
'Daughters' wordt echt platgedraaid op Radio 2, mooi nummer wel.

avatar van HiLL
lekker gitaristje hoor

anders heb je van die top40 mensen die het leuk gaan vinden

There you go, Daughters komt deze week op nr 34 de top 40 binnen. Erg mooi nummer overigens.

avatar van musicfriek
Ben wel erg benieuwd naar dit album van hem. Maar de single "Daughters" vind ik een beetje slaapverwekkend. Maar hopen dat de rest van het album niet zo is...

obsessed schreef:

Heeft dit album een rerelease gekregen dan?

Prima album. De meeste nummers klinken erg lekker, sommige zijn helaas erg saai en slaapverwekkend. 3 sterren

De eerste vier nummers en het slotnummer Wheel zijn prachtig. Met Clarity als uitschieter. De rest vind ik inderdaad ook minder. Wel grappig dat Daughters nu nog een hitje is geworden.
Room for Squares vind ik over het geheel een stuk beter

avatar van vanh
Cd klinkt lekker, is niet heel veelzijdig maar ik geef hem een kleine voldoende.

Is deze al uit 2003? :O

Nubis schreef:

Is deze al uit 2003? :O

Jaja, het gaat snel tegenwoordig!

Die clip van Daughters is pas een paar maanden hier op de televisie, of ben ik nou gek..?

Dat klopt, ze zijn een beetje laat hier. Net als met acts als Dave Matthews Band. Daar kwam The Space Between ook een jaar of twee later in NL als single uit.
Er is trouwens nog een andere nummers van deze plaat single geweest hier: Bigger Than My Body. Maar sloeg niet aan...

avatar van gekkehenkie
Bigger Than My Body verdient echt nog een kans dan. Wat een waanzinnig nummer. De hele cd is erg lekker, mijn favoriet van dit moment.

Favourite
Grappig dat 'ie nu pas echt hitjes aan het scoren is hier,
Lekker album!

Redelijk album. Vind hem af en toe toch te gladjes/comercieel geproduceerd en dat breekt de glans van deze toch goede singer/songwriter. Met Daughters heeft hij echt een pareltje gemaakt maar deze ligt helaas tussen enkele mindere songs zoals Clarity, New deep en Split screen sadness mij nooit hebben kunnen bekoren.

Waar blijft het nieuwe album 'Continuüm'???
Heavier Things is een prachtig album. Stuk voor stuk heerlijke songs. Een album dat nooit lijkt te vervelen. Het zit al meer dan een jaar vastgebakken in mijn cd-wisselaar. Voor de liefhebber van Mayer is het live album Try! van John Mayer Trio (met Steve Jordan en Pina Palladino) een must! Onbegrijpelijk dat deze man (in de US een megaster) maar niet doorbreekt in Europa. Ik zal het JM management eens aanschrijven waar de Europese tour blijft!
5*!!

wotjek
Nieuwe nummer gehoord. Echt waanzinnig goed. Ben benieuwd naar het nieuwe album.

Nieuwe nummer: bedoel je 'Waiting on the world to change'? Staat in de tipparade zag ik. Ik heb eigenlijk een gevoel van 'heard that, been there'. Dit album moet ik nog een beetje ontdekken, maar ik sinds ik Clarity een lange tijd geleden op MTV zag ben ik fan van het nummer. Daughters vind ik eigenlijk weinig aan, klinkt te 'makkelijk' of zo.

L2K
"Clarity" wat is dat toch een geweldig nummer. Ik kwam er pas achter dat twee legendes (?uestlove en Roy Hargrove) aan dit nummer hebben meegewerkt.

avatar van mr-mucho
je moet een keer de acoustische versie van clarity zoeken, die is echt goed. net zoals dit album

avatar van wanderer
fantastich album. mayer is een van de grotere singer/songwriters van deze tijd. kan hier geen enkel zwak nummer op ontdekken.

Echt 1 van mijn absolute aanraders.

Heerlijk en mooi voortgaand album.

Vooral New Deep, wheel en only heart vind ik helemaal waanzinnig.:)

teutoon
Erg fijne relaxte CD om te luisteren. Je moet het wel een aantal keer horen om niet het gevoel te hebben dat er wel erg saaie of slaapverwekkende nummers tussen zitten.

Over John Mayer, vervormt deze knul z'n stem nu of valt dat wel mee en is dit gewoon z'n sound. Het is nogal behoorlijk hees. Ik kan het wel hebben daar niet van.

Hele mooie nummers zijn Clarity, leuke geluidjes van John in dit nummer. Nou jam als ie afgedankt is kan ie altijd nog auditie doen bij Disney voor een dierenfilm.

Bigger than my body en Something's missing zijn ook goede nummers in mijn ogen.

New deep, Come back to bed en Homelife zijn wat minder sterk maar niet zwak of echte vullers.

Split screen sadness is weer een leuk en goed nummer, net als Daughters.

Only heart is een lekker up-tempo nummer, en meneer kan wel lekker pingelen inderdaad. Wheel is ook een sfeervol nummer en daarmee een goede afsluiter.

Het enige jammere aan dit soort muziek is waarom de drums zo dof en ver weg moeten klinken. Het zijn geen strak uitgewerkte nummer die op drums hoeven te leunen. Het zal wel bij z'n stem en gitaargeluid horen.
Superstrak drumwerk past er inderdaad niet bij, maar het kon wel iets levendiger.

Goed album al met al en daarmee 4.5 sterren!

Heerlijke nummers waarvan ik split screen sadness toch wel het topppunt vind. Die tekst raakte me echt, wat ik trouwens vaak heb bij de nummers van Mayer.

''So I'll check the whetter where ever you are, cause I wanna know if you van see the stars tonight''

Briljant, 4,0*

Niks aan de hand muziek in zijn mooiste vorm

na 5 maanden zoeken eindelijk gevonden in de fnac van Antwerpen! leve de fnac!! en laat het me zo zeggen: het was het wachten waard ^^