John Mayer - Heavier Things (2003)

Label: Aware

1. Clarity (4:33)
  2. Bigger Than My Body (4:23)
  3. Something's Missing (5:06)
  4. New Deep (4:09)
  5. Come Back to Bed (5:25)
  6. Home Life (4:14)
  7. Split Screen Sadness (5:06)
  8. Daughters (4:00)
  9. Only Heart (3:50)
  10. Wheel (5:34)
avatar van Carolaah
Als je het mij vraagt, is dit het beste werk van Mayer.
Eén schitterende cd, met geweldige teksten en met een mooie impact. Hier komt Mayer goed tot uiting.
Trouwens, het coverboekje is ook geweldig haha.

avatar van Reijersen
Na de prettige kennismaking met 'Continuum' me maar eens verder gaan verdiepen in John Mayer. Dit staat bekend als zijn beste album en daarom maar eens onder oren gelegd.

En toegegeven dit zit allemaal nóg beter in elkaar als eerstgenoemde plaat. Het klopt gewoon perfect als geheel. Mayer brengt prachtige blues/pop songs zoals het moet. Topgitaarspel en ook op vocaal gebied van een hoog niveau.

avatar van Yeahz
Dit is absoluut een prima plaat; afgelopen zomer eindeloos in de auto gedraaid, wat ik iedereen van harte kan aanraden.. Deze plaat is echt het best onder de zon.

xAnoukx
Dit was mijn eerste kennismaking met John Mayer, alweer in november 2006. Een erg mooie cd, die ervoor gezorgd heeft dat ik ook de andere albums van John Mayer leerde kennen. Eerst de voorganger Room For Squares, net als deze erg mooi, misschien nog wel iets mooier..!? en later natuurlijk Continuum en Try!, naar mijn mening de beste cd's van John Mayer, én behorende tot mijn favoriete albums (aller tijden? )

De beste nummers van deze cd zijn naar mijn mening Clarity, Something's Missing en Come Back To Bed. Toch vind ik dat er geen echte uitschieters zijn (in positieve én negatieve zin) en denk ik dat de cd als geheel gewoon heel goed is, 4* dus!
Erg leuk om na lange tijd weer eens te beluisteren

Persoonlijk vind ik dit zijn minste album. Sommige nummers zijn wel fantastisch goed (Clarity, Split Screen Sadness, Something''s missing) maar ook een aantal minder spannende.

avatar van Carolaah
Even dacht ik dat 'Continuum' het nog van 'Heavier things' zou gaan winnen.. Heavier things had ik dan ook al een tijd niet meer gedraaid..

Maar nu heb ik hem weer op staan,.. en ja, dit is toch absoluut voor mij m'n favoriet wat betreft de Mayer collectie..

Gewoon puur, niet teveel gedoe eromheen.. Nee gewoon dat fijne geluid van het gitaartje en de prettige vocals van Mayer met wat toevoegende drums en hier en daar nog wat extra's.. En die lyrics.. die zijn gewoon mooi..

Veel puurder, minder popachtig dan Continuum en daarom voor mij meer waard..

Carolaah schreef:

Veel puurder, minder popachtig dan Continuum en daarom voor mij meer waard..

Juist deze is veel "poppy-er" dan Continuum? Daar brengt hij juist zijn stijlen ( de pop en blues/jazz) kant bij elkaar, terwijl dit toch nog vooral erg pop is.

Al moet ik zeggen dat ik met een 3,5 veels te laag zit. Een 4 is meer op zijn plek.

freakyy schreef:

Hm nee, nog steeds ben ik het daar niet mee eens.
Op Continuum gebruikt hij inderdaad wel wat meer invloeden van andere muziekstijlen, maar de nummers zijn veel meer in een aanstekelijk jasje gestoken. Weet niet goed hoe ik het uit moet leggen, het album is veel toegankelijker voor het grote publiek, commerciëler, maar ook pop-achtiger.

Het verschil met dit album vind ik dat dit album veel minder poespas heeft, veel meer die singer-songwriterstijl, dit album valt ook wel in de pop de classifiseren, maar toch vind ik Continuum daarin meer passen.

Uiteindelijk draait het natuurlijk niet om in welk hokje de cd past, maar of je het wat vindt of niet.

Ik vind beide albums erg goed, maar deze krijgt gewoon mijn voorkeur vanwege het, naar mijn oren, intensere/puurdere geluid, zonder al teveel eromheen.

Continuum vind ik ook een zeer fijne plaat hoor. Absoluut één van de betere werken van Mayer.

avatar van YoG
YoG
Ik heb 'm gekocht voor Daughters, erg mooi nummer.. maar ik kan (nog) niet wennen aan de sound op deze plaat

Vooralsnog een 3

avatar van FunkStar
Daughter vind ik echt een uitschieters, wat een mooi ontroerend nummer is dat!

avatar van dilladawg
daughters is inderdaad egt prachtig.

avatar van Max Payne
Nog steeds heerlijke achtergrond muziek,, ben nooit toegekomen aan zijn laatste album.. durf het ook niet aan. Ken hem van zijn 1ste en 2de plaat en op de radio hoor ik vaak genoeg de 2 bekende singels van Continuum. Ze overtuigden me net niet

Dan wordt het roch eens tijd dat je het aandurft:) Waiting on the World to Change vond ik de eerste paar keren ook niet zo bijzonder. Maar werd naarmate de tijd vorderde steeds mooier. En Continuum is gewoon een topalbum.

avatar van Rudie
Prima pop plaat, een .degelijke aanloop naar het veel mooiere Continuum, favoriet is het mooi geproduceerde Homelife.

whoknowslisa
Ondanks dat dit album door vele fans van John wordt gezien als zijn beste album, is dit mijn minst favoriete album. 'Heavier Things' is het net níet: het is geen pop (Room for Squares) en geen blues (Try!). Het hangt er een beetje tussenin. En in tegenstelling tot het prachtige album 'Continuum' heeft dit album hiertussen in mijn ogen het net níet. Continuum vind ik sterker, zowel qua songs, teksten als geluid. En gitaarspel, ook dat.
Desalniettemin vind ik het wel gewoon een goed album, alleen ik vind dit het minste in vergelijking met zijn andere albums.

avatar van Suikerstroop
Wat is Clarity toch een ongelofelijk fijn nummer.
De rest van de plaat mag er ook zeker zijn.
In ieder geval de beste van Mayer.

avatar van principal2000
Ik vind dit album net iets beter dan Continuum, maar dan heb ik het over het verschil van 9 en 9-. Mayer zingt eigenlijk heel apart....een beetje fluisterend. Maar het geheel van muziek en stem klopt precies. Het resultaat is een prachtige kwaliteitspopmuziek met leuke teksten. Fijn en toegankelijk album dat waarschijnlijk over jaren nog lekker blijft.

avatar van Ataloona
John Mayer ken ik alleen van wat aardige singletjes
Hoe is de rest van zijn muziek?

avatar van principal2000
Ik vind zijn stijl wel representatief op de singles. Moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat Daughters toch ook gelijk het mooiste nummer is op dit album. Wat niet wil zeggen dat de rest veel minder is. Daughters is het meest rustige nummer op dit album, maar zijn muziek is over het algemeen erg relaxed en redelijk rustig. Soms heeft hij een iets meer uptempo nummer tussen de overige nummers staan. Ik zou dit kwalificeren als kwaliteitspop, maar ja da's ook maar een term. Gewoon ff luisteren en je weet gelijk of je het leuk vind.

avatar van Ataloona
Oké zal ik doen.

avatar van Soulistic
Heerlijk album van John, mijn favoriet is het nummer "Something's Missing". Maar Clarity en Daughters zijn ook helemaal super.
John Mayer beheerst zijn instrument tot in het kleinste detail,
speelt virtuoos, en kleurt zijn gevoel perfect op de tracks.
4 sterren!

Dit is in mijn ogen het lekkerste album van John Mayer, vooral met Clarity, New Deep en Somethings Missing weet hij mij te raken!
Heerlijk!
4,5 ster

Het intro van New Deep lijkt trouwens verdacht veel op Todd Rundgren's 'Le Feel Internacionale'...

JanBetonde2e
Het beste album van John Mayer, van begin tot eind kan ik genieten

avatar van Lexcoaster
Aardige plaat. Muzikaal redelijk goed, maar helaas vond ik maar weinig nummers echt beklijven of eruit springen, Daughters is zeker het hoogtepunt van de CD.

avatar van koel
Mijn eerste echte kennismaking met John Mayer. Verrassend en heerlijk gespeeld. Dé nieuwe slowhand is opgestaan, alleen dan minder slow...

Ozric Spacefolk
Heavy?!? Blues?

WTF?

Dit is huisvrouwtjesmuziek van het ergste soort...
Zo nu en dan zingt de man een beetje rauw en hoor ik gave licks, maar verder doet hij dat enge met zn stem, waardoor ik Radiohead en Coldplay zo hekel...

Dit is absoluut niet slecht, maar zo enorm glad en poppie, dat dit verbleekt bij echte bluesrock acts als Jimi Hendrix, SRV, Gov't Mule en noem maar op...
Het zal, waarschijnlijk, ook wel populair, door het lekkere bekkie van de man...

Misschien dat ik het later nog eens leuk ga vinden... Maar nu niet...

Een album dat lekker wegluisterd. Je zit lekker in je tuinstoel en de zon schijnt en dan hoor je clarity door je oortjes:D. Wheel,clarity en something's missing(acoustic) vind ik dan toch wel zijn betere nummers op dit album.

Even op Ozric Spacefolk.
Het klopt dat zijn studio opnames niet van het hoogste niveau zijn maar deze man heeft laten zien dat hij op zijn live dvd wel degelijk goed gitaar kan spelen. geweldige covers van Jimi Hendrix zoals bold as love en wait untill tomorrow. Zo mag die elk nummer van mij coveren:D

avatar van Lexcoaster
Bij nader inzien vind ik veel nummers nu genietbaarder dan eerst, zeer degelijke plaat dit.

Na het beluisteren van zo'n plaat voel je je direct goed.
Laat John mayer er maar nog zo een paar maken.