Michael Jackson - The Essential (2005)

Pop / Funk
Label: Epic

1. The Jackson 5 - I Want You Back (2:59)
  2. The Jackson 5 - ABC (2:57)
  3. The Love You Save (3:05)
  4. Got to Be There (3:25)
  5. Rockin' Robin (2:33)
  6. Ben (2:46)
  7. The Jacksons - Blame It on the Boogie (3:31)
  8. The Jacksons - Shake Your Body (Down to the Ground) (3:46)
  9. Don't Stop 'Til You Get Enough (3:56)
  10. Off the Wall (3:46)
  11. Rock with You (3:23)
  12. She's Out of My Life (3:37)
  13. The Jacksons - Can You Feel It (3:50)
  14. The Girl Is Mine (3:42)

met Paul McCartney

15. Billie Jean (4:53)
  16. Beat It (4:18)
  17. Wanna Be Startin' Somethin' (4:17)
  18. Human Nature (3:46)
  19. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:59)
  20. I Just Can't Stop Loving You (4:12)

met Siedah Garrett

21. Thriller (5:14)

met Vincent Price

22. Bad (4:07)
  23. The Way You Make Me Feel (4:26)
  24. Man in the Mirror (5:19)
  25. Dirty Diana (4:41)
  26. Another Part of Me (3:47)
  27. Smooth Criminal (4:17)
  28. Leave Me Alone (4:40)
  29. Black Or White (3:21)

met Bill Bottrell

30. Remember the Time (4:00)
  31. In the Closet (4:48)
  32. Who Is It (3:59)
  33. Heal the World (6:25)
  34. Will You Be There (3:40)
  35. You Are Not Alone (4:56)
  36. Earth Song (5:02)
  37. They Don't Care About Us (4:44)
  38. You Rock My World (5:08)
Marcel²
Dit vind ik wel een erg mooie verzameling. Stuk voor stuk mooie nummers van deze geweldige artiest.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:

En wat ziet Michael er nog "mooi en onschuldig" uit op deze hoes!! Of was "de verbouwing" toen al begonnen?
Zijn muziek is in ieder geval meer dan OK.

avatar van Arno
Die foto zal al een paar jaar oud zijn, ja. Tenzij er mee geknoeid is met de computer

Marcel²
Heel klein minpuntje, want een mens moet wat te zeuren hebben. Het nummer Ghost. die mis ik persoonlijk.

avatar van smash016
En One Day in Your Life had er ook op moeten staan.

avatar van avdj
Is dit nou hét overzicht?

avatar van smash016
Ik heb trouwens op mijn CD Earth Song en They Don't Care about Us i.p.v. Blood on the Dance Floor en One More Chance.

Deze heb ik zelf ook wel in huis.
Als je Michael Jackson graag hoort, koop dan niet alle dure cd's maar ga dan om deze essensiatal.
Wat niemand zei, mis ik wel: speed demon..
Nou, is niet zijn bekendste, maar is een goed nummer.
4,5* Voor de goede verzameling en de mooie nummers.

avatar van Darkzone
Eigenlijk maar een matige en overbodige verzamel-cd, want bijna heel Thriller staat erop. En van zijn laatste 3 albums staan er heel wat essentiële nummers NIET op.
En Will You Be There in een erg korte edit?????
Een nummer als Ghost, HIStory (zowel albumversie als single remix hadden er zo opgekunt) en Scream ontbreken.
Maar dat is het nadeel van een artiest als Michael: geen enkele verzamel-cd is volledig.
Koop gewoon lekker de studioalbums én de 4-cd The Ultimate Collection.

Johnny Depp <3
Het begint Met Een Brekend Glas, En Dan Telt Iemand 3 2 1..
Het is Niet Scream.. En Kwa tekst Leek Het Wel Op 2 Bad Maar Dat Nummer Is Heel Anders..

Of Is Het Misschien Een remix... :S Kan iemand Me Helpen??

Het is een goeie verzamel album,maar als het aan mij lag had deze cd niet eens uit hoeven te komen.
Er ontbreken nummers wat best wel jammer is.
Als je naar de tracklist kijkt dan lijkt het al bijna logische. Het lijkt alsof er 2 albums in die verzamel album is gezet.
Maar de nummers zijn altijd goed van de King of Pop.
Ik geef het een 4,5.

EVANSHEWSON
Prima verzamelaar, misschien voor extreme fans niet volledig, maar voor de modale luisteraar méér dan volledig, uit elke peridode staan de sleutelsongs erop, als dubbelaar is dit ongeëvenaard en prima samengesteld !
Daarom respect en de maximale score ***** 5 STARS *****

avatar van grovonion
Johnny Depp schreef:

Of Is Het Misschien Een remix... :S Kan iemand Me Helpen??
Ik denk "In the Closset", clip met Naomi Campbell of zo. Als het dit niet is dan een ander nummer van Dangerous.

Michael1992

Dit is volgens mij Jam.

Het eerste nummer op Dangerous en een dijk van een nummer.

Ciao.

EVANSHEWSON
Ik denk ook Jam, en inderdaad een ongelooflijk lekker FUNKY nummer zoals zowat alles op Dangerous, Michael's laatste meesterwerk tot nu toe...

avatar van rudiger
Dit is een heel mooi overzicht van de King of pop , beter nog dan Historie .
MJ gaat ook weer op tournee , de man loopt tegen de 50 en ik ben bang dat hij bij de moonwalk z`n enkelbanden scheurt .

EVANSHEWSON
Hé, Ruud, Michael wordt inderdaad 50, ik ook dit jaar, zo ook Madonna (1 dag ouder dan mezelf) en Kate Bush en Prince zijn ook allen van het gezegende jaar 1958!

En wij zijn geen OUDJES die een looprekje nodig hebben hoor!

Ik hoor dat Wacko Jaco bezig zou zijn met een nieuw album, ik hoop dat het lekker ouderwets richting soul en disco opgaat en dat hij niet hopeloos modern wil klinken om "mee" te zijn met die vreselijke arrenbie (R&B) toestanden van tegenwoordig, de flauwe plaat Invincible laat niet veel goeds verhopen anders...

avatar van snarf349
volgens mij gaat het om een heruitgave van -thriller- met wat extra bonustracks.
er zit geen goede muziek meer in michel janssen.

EVANSHEWSON
Ik vrees er ook voor, snarf349. Zijn pensioentje staat wel veilig, denk ik...

avatar van snarf349
ff offtopic, het schijnt dat meneer janssen bijna 300 miljoen dollar schuld uit heeft staan, vandaar de plannen voor een remix van thriller en een wereldtournee.

avatar van Roel-
Vreemd dat op mijn album aan het eind van CD 2 andere nummers staan. Na no. 35 komt bij mij 36. They Don't Care About Us en dan 37. You Rock My World.

Maar over het album zelf. Met name cd 2 vind ik wel lekker. Cd 1 raakt me minder. Vandaar 3*

avatar van YoG
YoG
avdj schreef:
Is dit nou hét overzicht?

Nee, zoek verder

Jackson07
Johnny Depp schreef:

Of Is Het Misschien Een remix... :S Kan iemand Me Helpen??

Dat is Jam die jij zoekt!! Nummer 1 op de cd dangerous.

Jackson07
snarf349 schreef:
ff offtopic, het schijnt dat meneer Jackson bijna 300 miljoen dollar schuld uit heeft staan, vandaar de plannen voor een remix van thriller en een wereldtournee.

Dat is een gerucht geweest die door hem zelf de wereld is in geholpen. Hij heeft helemaal geen schulden, maar het is een truc zodat mensen hem met rust laten. Van een kale kip kan je niet plukken. Hij is laatste nog gespot dat hij echt enorm veel uitgeeft, dat kan niet als je schulden hebt.

avatar van musicman13
waar is scream?

avatar van Devoo
Volgens mij is dit één van de compleetste verzamelalbums..

avatar van MJ_DA_MAN
Er zijn twee versies van deze plaat: internationale en Amerikaanse; klik.

avatar van SoNick
Mist inderdaad een aantal nummers, maar dit is denk ik toch de beste verzamelaar van Jackson. Zeer compleet...Inderdaad, nummers als Ghost, Scream en Jam ontbreken. Maarja...je kunt niet alles hebben.

narcotic
zooooo jammer dat starnger in moscow en you are not alone hier niet opstaan... Verder is het wel supercollectie!

Lacoste
Als compilatie is dit natuurlijk de meest complete van The King Of Pop! Deze Essential geef ik 4,5 sterren om de simpele reden die ik al eens eerder heb aangegeven dat er in de nummers geknipt is om alles op de cd te krijgen! Waren de nummers compleet geweest dan was het een dikke 5 geweest!

Who is It, Will You Be There, Don't Stop 'Til You Get Enough, Earth Song, Wanna Be Startin' Somethin', Shake Your Body (Down to the Ground), Don't Stop 'Til You Get Enough, Can You Feel It allemaal Radio-Edits en dat is gewoon zonde, had het dan gerekt over 3 cd's!

Is overigens niet de fout van Michael Jackson maar van de platenmaatschappij!

Toch is deze cd natuurlijk 4,5 ** waard!

4,5***