Big L - Lifestylez ov da Poor & Dangerous (1995)

Label: Columbia

1. Put It On (3:38)

met Kid Capri

2. M.V.P. (3:39)
  3. No Endz, No Skinz (3:29)
  4. 8 Iz Enuff (4:58)

met Big Twan, Buddah Bless, Herb McGruff, Killa Cam, Mike Boogie, Terra en Trooper J

5. All Black (4:21)
  6. Danger Zone (3:37)

met Herb McGruff

7. Street Struck (4:09)
  8. Da Graveyard (5:23)

met Grand Daddy I.U., Jay-Z, Lord Finesse, Microphone Nut en Party Arty

9. Lifestylez Ov da Poor & Dangerous (3:21)
  10. Times Iz Hard * (3:30)
  11. I Don't Understand It (4:20)
  12. Fed Up Wit the Bullshit (3:52)
  13. Let Em Have It "L" (3:57)
  14. I Shoulda Used a Rubba * (4:38)
prima rapper, het oogt (hoort) niet spectaculair maar je hoort het rauwe er bij hem vanaf.
beats zijn simpel, niet echt slecht en gelukkig ook een keer niet overgeproduceerd.
is hij een legende? dat wist ik niet, wel 1 van de beste rappers die ik heb gehoord (loop vanaf 1984 mee) qua timing.

that`s it

Improvision
Ik had dit album gekocht samen met Moment of Truth van Gang Starr, en ik heb eerst deze beluisterd tot ik hem (voorlopig) beu was. Ik vind zijn rapstijl veel minder saai dan die van Guru, op the Graveyard bv gaat hij zeer sterk.

Zjapp schreef:
L is zijn legende-status gewoonweg waard als je deze shit hoort. Vind persoonlijk dat ie zelfs te weinig erkenning krijgt voor dit huzarenstukje!

²
Persoonlijk vind ik Big L veel beter dan Pac en Biggie. D.I.T.C. was ook een supergroep.
R.I.P. Big L

tonyalmeida
dit is echt megaslecht nog een goed nr en dat is put it on. daarvoor 1 anders had het 0.5

eazyfan
Young Jeezy 5* maar dit 1*. Sorry hoor maar daar kan ik met mijn verstand niet bij. Big L had skills en Geniale lines, die vind ik bijna nooit bij Young Jeezy.

tonyalmeida schreef:

OB4CL, Enter The Wu-Tang, Illmatic geef je allemaal een lage score. En zoals Eazyfan zegt Jeezy een 5*. Waar haal jij je logica man?

eazyfan
Zjapp schreef:

In de beats waarschijnlijk...

Ik vind Jeezy and Kaye Styles ook maar niks tonyalmeida, maar geef ik ze daarvoor een 0,5? Doe niet zo idioot kerel

avatar van Cath
Ja, ik ben eindelijk aan Big L begonnen. Ik vind het een goede mc maar de beats op dit album zijn soms een beetje scheef. Zoals M.V.P. is een heerlijke beat (zelfde als One more chance (remix)..) maar er zitten een paar schefe geluidjes in die het nummer verneuken. Dat heb ik met een paar nummers, dat het net niet helemaal klopt ofzo. Maar er staan echt heerlijke nummers op, Put it on (favoriet), No Endz, No Skinz, 8 iz Enuff, All Black, Street Struck.. Zeker 4 sterren, kan nog stijgen.

Maarten||
Wat een dope cd! Die gast heeft een vette sound en flowt ook wel lkkr apart 4,5 klassieker!

avatar van Jorge-E
Ik ben onlangs maar naar Big L beginnen luisteren. Spijt dat ik het niet vroeger gedaan had alhoewel ik er al veel over gehoord heb want hij heeft een unieke stem.

avatar van Kos
Kos
Mja, ik blijf het een tegenvaller vinden, dit album, weet ook niet hoe het komt.

avatar van herbertwest
Ik vind het geniaal, zijn stemgeluid, zijn flow, zijn punchlines. Over the top gewelddadig en grof met humor. Dan hoor ik hier zo'n jonge Jay-Z en dan denk ik als ik The Blueprint luister; je hebt goed opgelet Jigga... Dat eigendunkerige in combi met geweld en humor. Alleen hier zijn de lyrics en beats wat rauwer en ik heb veel meer met Big L dan Jay-Z. Toch zal het me niks verbazen als Jay-Z geinspireerd is door Big L

avatar van Kos
Kos
Dat zal best, probleem is dat ik Big L nooit echt een toegevoegde waarde vond hebben en nu nog steeds niet. Het is echt zeker niet slecht wat hij doet en enkele tracks zijn classics, maar ik vind dit album nergens uitsteken of origineel zijn boven andere toprappers en albums.

Qua flow, producties, teksten etc. zijn er toch een hoop rappers en albums die er heel veel op lijken en het eigenlijk allemaal wat beter doen.

avatar van herbertwest
Ja destijds waren er natuurlijke geweldige producers en MC's waaronder zijn maatjes van DITC maar ik heb iets speciaals met Big L. OC en Lord Finesse vind ik net zo goed maar sommige dingen spreken je toch meer aan. Maar Da Shinin, Enta Da Stage, Stress: The Extinction Agenda, Illmatic, Word... Life enz zijn allemaal albums die ik net zo graag (of sommige nog liever) draai.

|Joël|
Hoe hij het nummer Da Graveyard alleen al begint dat is toch geweldig

Big l be lightin niggas like incense
Gettin men lynched to win tits
Im killin infants for ten cents
Cause Im a street genius with a unique penis
Got fly chicks on my dick that dont even speak english
Im makin ducks shed much tears
I buck queers
I dont have it all upstairs but who the fuck cares?
Im grabbin brews takin fast swiggas
I get cash and stash figures and harass them bitch ass niggas
After you youre gonna get scared next
And if ya squad flex
Im lettin off like bernard getts
A tech nine is my utensil
Fillin niggas with so much led they can use they dick for a pencil
Im known for snatchin purses and bombin churches
I get more pussy on accident then most niggas get on purpose
I got drug spots from new york to canada
Cause big l be fuckin with more keys than a janitor

avatar van FunkyMonk
|Joël| schreef:
Hoe hij het nummer Da Graveyard alleen al begint dat is toch geweldig

Cause Im a street genius with a unique penis

Heb ik altijd geweldig gevonden

Social_Mask
Heb dit album dan eindelijk beluisterd, werd tijd zeg. En heb nog niet heel erg goed op de teksten gelet, maar de nodige Punchlines vielen direct op. Daar was hij toch wel geweldig in. Allemaal lekkere beats. Voor nu 4*. Sterk begin.

Big L - Unexpected Flava

Big L op een tape van J Love, echt vet! Checken!

avatar van P Jay
Inderdaad erg goed! Dankjewel, Zjapp!!

tsss waarom kon in Big L geen cd in '92, '93, '94, '96, '97.... gemaakt hebben.

We hebben maar 1 cd van hem (tijdens zijn leven) terwijl dat hij ALTIJD vet klonk op andere MC's hun albums

avatar van J.M.
Deze cd begint echt geweldig. Put it on is een geweldig nummer met een heerlijk refrein. Meteen één van de beste nummers van het album. Over het algemeen is dit een lekker rauwe plaat moet ik zeggen. Hij heeft een rauwe stem. De eerste paar luisterbeurten moest ik daar even aan wennen, maar nu vind ik erg goed weg luisteren. Ik vind het elk nummer eigenlijk wel goed.
Ik vind 8 Iz Enuff ook wel een vet nummer alle MC's hebben daar 1 verse. Misschien toch wel iets teveel van het goede maar voor een keer zoveel mc's achter elkaar is wel vet.
Ik vind de beats hier bijna allemaal wel goed, en damn deze kerel rapt echt focking rauw. Vet om hier naar te luisteren.

avatar van Zjapp
Hij komt terug m'n top 10 binnen, Good Fellas van zijn Diggin In The Crates maatjes Showbiz & A.G. gaat er tijdelijk uit.

Check ook Big L's website

www.biglonline.com[/url]

MattDamon2
Wat een rauwe plaat is dit zegt..

Alsof je een Furious Stylez (van Boyz N The Hood) interviewt

mooie kleine aanlegjes van het straatleven,
goed geinformeerd met rauwheid in HipHop die we nooit meer zullen zien..

Want je kan de muziek van Biggie Smalls rauw noemen, Hij spit alleen over bitchess en geld.. dusjah

Jay-Z op zijn beste tijd trouwens op Da Graveyard !!

avatar van P Jay
MattDamon2 schreef:
mooie kleine aanlegjes van het straatleven goed geinformeerd met rauwheid in HipHop die niet meer ooit zagen..

...goed, en nu nog eens opnieuw!

MattDamon2 schreef:

Warning wel eens gehoord? Het gaat niet alleen over het onderwerp dat hij aanhaalt, maar vooral over hoe dat onderwerp door hem wordt voorgebracht.

C.R.E.A.M. bijvoorbeeld gaat ook over geld, drugs en het straatleven, maar Rae en Deck's delivery is daar gewoon geniaal en ze verwoorden het allemaal gewoon prachtig

avatar van thomzi50
Doe er maar een halfje bij. Ben nog steeds geen fan van Big L maar ik vond met name de beats nu zeker aangenaam.

avatar van Zjapp
Voor de mensen die de beats hier niet zo denderend vinden heb ik 1 advies: Zoveel mogelijk beluisteren! Tracks zoals 8 Iz Enuff, Street Struck en de titeltrack zijn echte groeiers.

En voor de echte Big L fans heb ik nog wat materiaal, gevonden op zijn website www.biglonline.com[/url]

Stretch Armstrong & Bobbito, 'KCR 10.28.93

We put this out as a limited edition CD a while back, but I figured I may as well put it up for those that don't have it. This show was a big deal for me because Nas, who already was a legend to us back then, spit over a beat I had made that day. It was unfinished and muddy, but he liked it, and for like two days I was on cloud nine. Nas always had fun coming up to the show, and it's apparent. On the same show, Big L passed through...Rapper Nas and Big L in one show...not bad.

Stretch Armstrong & Bobbito, KCR 10.28.93 Part One
Klikkerdeklik 1

Stretch Armstrong & Bobbito, KCR 10.28.93 Part Two
Klikkerdeklik 2

Fijne jazzy beats gemengd met verschijningen van Big L en Nas, mooi toch?

avatar van Statiegeld
Tegenvaller. Ik kocht dit album met hoge verwachtingen vooral omdat ik Big L een heel goede MC vind. Put It On, No Endz No Skinz en Dangerzone zijn wel leuke nummers de rest is gewoon middelmatig.

3.5*

|Joël|

Stretch Armstrong & Bobbito, KCR 10.28.93 Part One
Klikkerdeklik 1

Stretch Armstrong & Bobbito, KCR 10.28.93 Part Two
Klikkerdeklik 2

Fijne jazzy beats gemengd met verschijningen van Big L en Nas, mooi toch?
Nog bedankt daarvoor