Magnum - The River Sessions (2004)

geen stemmen

Label: River

1. Before First Light (3:49)
  2. The Spirit (4:45)
  3. All England's Eyes (4:39)
  4. The Lights Burned Out (4:45)
  5. Endless Love (4:17)
  6. How Far Jerusalem (6:37)
  7. On a Story Tellers Night (4:48)
  8. The Prize (3:46)
  9. Les Morts Dansant (5:43)
  10. Just Like an Arrow (3:50)
  11. Two Hearts (7:54)
  12. Soldier of the Line (4:08)
  13. Changes (3:18)
  14. Kingdom of Madness (4:36)
  15. Sacred Hour (6:12)
  16. The Last Dance (4:50)
Ozric Spacefolk
Dit zijn live opnamen van 28 mei 1985, dus net ná het uitkomen van On a Storyteller's Night.
Is On a Storyteller's Night nog opgenomen met Jim Simpson, deze liveplaat is met nieuwe drummer Mickey Barker die tot 1995 bij de band zal blijven.

Een lekkere set, waar je veel enthousiasme hoort en een uitgekiende selectie songs van de eerste 5 platen, met een duidelijke nadruk op On a Storyteller's Night; Melodieuze Hardrock op het randje van de Symforock.
Overigens klinkt de liveplaat echt moddervet omdat het voor Radio Clyde was opgenomen. De gitaren en drums staan stevig in de mix en Catley zingt de sterren van de hemel.
Omdat de hoes zó lelijk is en niet direct duidelijk is, wat voor plaat dit nou precies is, is niet iedereen op de hoogte van deze plaat.

Ik zou dan deze ook graag willen tippen aan de volgende users: vielip, Metal-D78, bikkel2, jailhouserocker1 en jasper1991

avatar van Metal-D78
Tof! Ik ga eens op zoek.

Ozric Spacefolk
Metal-D78 schreef:
Tof! Ik ga eens op zoek.

Ik luister 'm via Spotify.

avatar van bikkel2
Ik ken Magnum zeker. Ik heb een livecd in huis zelfs.
Het is niet echt meer de muziek waar ik nog naar luister, maar ik zal eens checken of het mij wat doet.

Bedankt voor de tip.Ozric.

avatar van jasper1991
Bedankt, ik ben benieuwd!

avatar van vielip
Wederom bedankt voor de tip! Ga er zeker achteraan. Mooi dat dit al met Barker op drums is. Die hoor ik toch verreweg het liefst bij Magnum achter de drums.