The Many Faces of Genesis (2015)

Alternatieve titel: A Journey Through the Inner World of Genesis

Label: Music Brokers

1. Anthony Phillips - Which Way The Wind Blows

2. Steve Hackett - Watcher Of The Skies
  3. Johnny Warman - Screaming Jets

met Peter Gabriel

4. Steve Hackett - The Carpet Crawlers

met Ray Wilson

5. Anthony Phillips - God If I Saw Her Now

met Phil Collins

6. The Flower Kings - Cinema Show
  7. Controlled Bleeding - Broadway Melody Of 1974
  8. Daryl Struermer - Striker
  9. Chester Thompson Trio - Follow You, Follow Me
  10. Siren - Six Pieces for Orchestra No. 1
  11. Bill Bruford en Tony Levin - Money
  12. Patrick Moraz - Los Endos
  13. Steve Hackett - Please, Don't Touch
  14. Daryl Stuermer - Heavy Heart
  15. Steve Hackett - I Know What I Like In Your Wardrobe)

met Ray Wilson

16. Steve Hackett - Horizons
  17. Brand X - Can-utility And The Coastliners
  18. John Wetton - Your Own Special Way
  19. Peter Banks - Stop That!

20. Flaming Youth - Guide Me, Orion

29. Genesis - When The Sour Turns To Sweet
  30. Genesis - In Hiding
  31. Genesis - The Serpent
  32. Genesis - Window
  33. Genesis - Am I Very Wrong?
  34. Genesis - In The Wilderness
  35. Genesis - A Place To Call My Own
  36. Genesis - In The Beginning
avatar van FrodoK
Opvallende release! Is hier al iets meer over bekend? Wanneer en zo?

avatar van IntoMusic
Hier meer info over deze release. Aparte lijst met nummers, dus net als R-Kive toch even gedownload om een mening erover te kunnen geven (ipv meteen afkraken zonder de samenhang beluisterd te hebben).

avatar van meneer
'Somewhat Strange Compilation' inderdaad..

Wel - ik heb nog geen noot gehoord tot nu toe van dit album - een leuke hoes !

avatar van codex
Wat een bijeengeraapt zooitje zeg. Een Pink Floyd nummer door Tony Levin (die nooit in directe zin iets met Genesis te maken heeft gehad) en Bill Bruford (die net zo min een Genesis lid is als Chester Thompson). Vergezocht en irrelevant. Aangevuld met het al vele malen door allerlei andere duistere labels gereleasde "From Genesis To Revelation". Veel mooie muziek, maar ik maak zelf betere playlists... Puur geld verdienen voor dit "Music Brokers".

avatar van IntoMusic
Codex, ik moet je gelijk geven en helemaal nu ik de eerste 2 cd's hebt beluisterd. Laatste cd is zo'n beetje From Genesis To Revelation beginnend met de bonustracks van dat album.
De eerste twee cd's vliegt alle kanten op en alhoewel R-Kive ook veel diversiteit kent, heeft die nog samenhang in de muzieklijn. Ook de reden dat een nummer als Siren, Bill Bruford en The Fusion Syndicate zijn toegevoegd ontgaat mij totaal. Tuurlijk: Chester was de drummer voor lange tijd, maar waarom dan zulke slappe aftreksel van nummers...

Nee, R-Kive kon ik toch wel waarderen in zijn keuze van songs, maar dit is totaal de plank misslaan. Ga niet eens stemmen.

avatar van meneer
Als je dan ook het label hierboven 'Music' Brokers aanklikt dan zie je dat het label menig andere jaren 70 bands met 'Many Faces' uitbuit...

Het zijn dan blijkbaar Muziek Makelaars.. En die moet je altijd links laten liggen !

Crap..

En als ik deze site oei... zo lees krijgen we ook binnenkort een Bossa Nova Genesis album...

Jeetje..

avatar van codex
Da's dan wel weer origineel; De bossanova versie van Firth of Fifth... Bijna camp!

codex schreef:

... zoiets ?

avatar van FrodoK

Waar vind je DAT nou weer??

avatar van Metalhead99
Dit label heeft wel meer van dit soort vage compilaties van bekende bands uitgebracht (o.a. Black Sabbath, Yes, The Doors, enz.). Het zal dus inderdaad wel puur voor de inkomsten zijn.
De tracklists zijn alleen... vaag.

avatar van musician
Ze willen die zeer matige nummers van dat eerste album van Genesis weer eens slijten (zie track 25 t/m 36).

Ik ben van mening dat er een prachtige compilatie is te maken van solo albums van oudgedienden Anthony Philips/Steve Hackett, instrumentaal met af en toe vocalen van Phil Collins. Opnames van ongeveer halverwege de jaren '70 tot '78. Je krijgt dan echt een Genesis a la Trick of the Tail gevoel, mits uiteraard de juiste stukken gekozen.

Hier, met dit album, lag een kans om dat te realiseren. Omdat, in vergelijking met (het latere) Genesis, die albums van Philips en Hackett veel minder zijn verkocht, zou dat de belangstelling voor een dergelijk album behoorlijk hebben kunnen wekken van verstokte Genesis fans. Die smaakvolle moeite wordt helaas niet gedaan.

In stilte hoop ik nog altijd dat Phil Collins samen met Steve Hackett daarvoor geselecteerd oud werk van Hackett met drumpartijen wil inspelen en van vocalen wil voorzien. Maar dat is ongetwijfeld ook ijdele hoop.

Er ontstaat met dit album wederom een vergaarbak met muziek van de meest uiteenlopende artiesten, ook die niks met de band te maken hebben gehad. Dat gaat geen succes worden.

Voor zinvolle heruitvoeringen van oude Genesis nummers kan natuurlijk direct worden verwezen naar de albums van de man met het juiste gevoel en verstand van zaken, Steve Hackett.

Voor het overige geloof ik het wel.

Allemaal prima dat commentaar. Voor mij een leuke aanvulling voor een paar euro op mijn verzameling LP's met bijzondere persingen.