Oddisee - The Good Fight (2015)

Label: Mello

1. That's Love (4:05)
  2. Want Something Done (3:26)
  3. Contradiction's Maze (4:15)

met Maimouna Youseff

4. Counter-Clockwise (3:56)
  5. First Choice (3:47)
  6. Belong to the World (4:26)
  7. A List of Withouts (4:16)
  8. Book Covers (3:24)

met Nick Hakim

9. Meant It When I Said It (4:14)
  10. Fight Delays (0:51)
  11. What They'll Say (4:31)

met Maimouna Yousef en Gary Clark Jr.

12. Worse Before Better (4:45)

met Tranqill

avatar van Harderwiek
Is dit weer instrumentaal of gaat de beste man ook rappen hierop? Hoop het, People Hear What They See was namelijk echt geweldig!

avatar van mh040
Harderwiek schreef:
Hopelijk rapt ie hierop. Tangible Dream was eigenlijk ook gewoon een album (waarop ie rapte) zoals People Hear What They See.

avatar van Oldground
Eerste track That's Love

Slaat een beetje een andere weg lijkt het, maar als dit representatief is voor de rest van het album gaat me dit erg bevallen.

avatar van Dirruk
That's Love klinkt ook echt als een openingstrack op 1 of andere manier.

avatar van Silky & Smooth
Lekker jaartje tot nu toe voor Mello Music. Na Red Pill, Open Mike Eagles, Jeremiah Jae & L'Orange is het album van Oddisee ook erg vet. Hij weet wederom een solide album van hoog niveau te brengen.

avatar van Xtase

Internet.

avatar van Xtase
Hier dus...

avatar van Oldground
Wat een verukkelijke plaat zeg!

avatar van Rhythm & Poetry
Alles van Oddisee klinkt hetzelfde en dat begint nu toch wel erg voorspelbaar te worden en zelfs wat te vervelen. Natuurlijk, nog altijd ligt zijn niveau boven het gemiddelde, maar ik wil hem wel eens iets anders horen maken. Deze plaat mist ook nog eens een paar toffe uitschieters of verrassende gastbijdrages.

Ik pleit voor een akoestisch album met Olivier Daysoul. Ooit wat van die twee samen gehoord en dat was pas echt genieten.

avatar van jellecomicgek72

avatar van vinylbeleving
jellecomicgek72 schreef:
Dit moet haast wel de meest suffe hoes zijn die ik ooit heb gezien...

Ik vind het juist een vrij geniale hoes.

avatar van Silky & Smooth
De eerste indrukken van dit album waren erg sterk. Ik vind het ook nog steeds een sterk album, maar ik kan mij inmiddels ook wel wat vinden in R&P's mening; het is allemaal heel solide en van hoog niveau, maar echt hele spannende dingen gebeuren er ook niet.

avatar van waxs
Echt spannend is het niet, maar wel met een positieve vibe. Lekker plaatje om de zomer mee tegemoet te treden.

avatar van philtuper
jellecomicgek72 schreef:
Dit moet haast wel de meest suffe hoes zijn die ik ooit heb gezien...
Dan heb je waarschijnlijk weinig verstand van artwork or whatsoever...

avatar van jellecomicgek72
philtuper schreef:
Dan heb je waarschijnlijk weinig verstand van artwork or whatsoever...

Hoezo? Moet er een bepaalde filosofische boodschap achterzitten ofzo, achter een hoes? Ik vind het er gewoon suf uitzien.

avatar van philtuper
Ach. Over smaak valt niet te twisten. Jij vindt m suf. Dat kan. Ik niet. Als grafisch ontwerper kijk ik waarschijnlijk anders naar zo'n hoes. Ik ga nu eerst maar eens de inhoud checken.

avatar van Silky & Smooth
Als grafisch ontwerper vind ik het nog steeds een doodsaaie hoes die beter past bij een beattape o.i.d. dan dit album.

woordenaar
Die hoes valt anders wel direct op. Mij ook. Ga dit toch eens luisteren.

woordenaar
Prettig! Misschien niet echt een hiphophoes, maar toch zeker wel passend bij de muziek qua sfeer.

avatar van bennerd
woordenaar schreef:

Is de muziek zo saai?

bennerd schreef:
Is de muziek zo saai?
Vintage quality

FRIPI
Ik heb Oddisee vocaal nooit sterk gevonden maar daar in tegen zijn zijn producties wel in orde en daarom een mager zesje.

avatar van Xinray
Vrij degelijk album. Goede beats en naar mijn mening een nóg sterker rappende en comfortabel klinkende Oddisee dan op Tangible Dream en PHWTS. Vervelende is dat het nergens echt spannend of gedurfd word wat er toe leidt dat na een aantal keer geroteerd te hebben, deze weer ruimte kan maken voor wat anders. Hoogtepuntjes zijn That's Love, Want Something Done en Counter-Clockwise. Deze binnen het eerste van het kwartier van het album zittende duidt op een duidelijk geval van te vroeg pieken, wat het nog resterende halfuur des te minder boeiend maakt.

avatar van shaadiq haynes
FRIPI schreef:

Geef dan eens een voorbeeld van een hedendaagse MC die in jouw ogen wél "sterk" is. Razend benieuwd.

FRIPI
Billy Woods of Vast Aire maar Skech185 kan er ook wat van.

avatar van Nr.4
Het enige wat ik aan Oddisee mis is wat power in zijn stem, maar verder een sterke rapper met wederom een mooi album. Albumhoezen kunnen me weinig schelen over het algemeen, maar ik vind deze erg gaaf.

avatar van thgryda
Ik vind Oddisee een heel aangename rapper en een sterke producer maar wanneer de beats wat voort kabbelen, heeft hij niet de energie om het spannend te houden. En dat is wat hier gebeurt imo terwijl bij PHWTS de beats dermate sterk waren dat ze perfect in harmonie waren met Oddisee zijn relaxte manier van rappen... Hier is het qua niveau nergens echt slecht maar ook niet erg spannend. Mager zesje zo op het eerste gehoor maar het moet misschien nog wat groeien.

avatar van shaadiq haynes
FRIPI schreef:

Billy Woods of Vast Aire maar Skech185 kan er ook wat van.

Vast's beste rhymes zijn intussen bijna 15 jaar oud en zowel Skech185 als Billy Woods zijn geen slechte rappers, maar liggen echt mijlenver achter op Oddisee. Ik bedoel maar: Sergio Ramos is best een goede voetballer, maar zet 'm naast Ronaldo en hij is een pak minder indrukwekkend.

FRIPI
Je moet geen appels met peren vergelijken want Ramos is een verdediger dus deze vergelijking gaat niet op.