Blaxtar - Ozmoses (2006)

2. De Prognose (3:38)
  3. Kost (3:31)
  4. Hopen (2:50)

met Juiceisdunaam

5. Tijd (Interlude) (0:57)
  6. Verstoft Toch (3:08)

13. De Tijd (2:05)
  14. Te Vermoorden (5:38)

met Stickz

15. Ik Schrijf In (3:31)
  16. Momenten die Niet Tot Tijd Toebehoren (15:32)
  17. Hand Op *

met Dinopha

avatar van Conway Twitty
Wat kan ik me doodergeren aan dit soort verses van hem:

“B is de tweede, L nummer 12. 2 x 12 maakt X 24. Blax, je vindt me verborgen in een alfabet. Pennen vast dus, heb je je kladblok al klaargelegd? Oz is de magische plaats die mijn geest is, ego, drie-eenheid die dus nooit alleen is. Ergo, Mozes bevrijder, leider. Ik hoop dus een leider te zijn met die rhymes. Tel eens op: 2, 12 en 24, dan komen we op 38. 3 en 8 is 11, want Blaxtar 7 letters, Ozmoses 7 letters, 26-11-77. Mijn genesis. Zie de slimme mensen rekenen. Mijn neven weten het. Blax is er, welkom thuis jongen.”

Gaat werkelijk nergens over en er zit niets in wat goed gevonden is. Als ik hier een daar een getalletje bij optel en wat nummertjes vergelijk kom ik ook wel heel mooi uit. Komt er nog bij dat hij dit achter mekaar opbrabbelt zonder enige flow. Staan een paar fijne nummers op, maar nergens echt spannend.
Hou van Nederlandse hiphop, maar hier kan ik weinig mee.

avatar van luc011190
Wat kan ik me doodergeren aan dit soort verses van hem:

Mmmmm.. ik moet eerlijk zeggen dat ik dit stukje tekst ook helemaal niet 'voel'. Dat is ook niet echt de reden dat ik het goed vind en sowieso is dit ook wel het enige moment dat zijn (semi)-intellect zo duidelijk in zijn teksten zit.

Ik ben dit vooral heel goed gaan vinden door dat fa-bu-leuze concert tijdens de Grote Prijs, te bekijken op Fabchannel. Al eens gezien, Conway ?

avatar van Conway Twitty
Heb beelden van zijn concert in Paradiso gezien en was redelijk onder de indruk (en ook een gastperformanceje bij Opgezwolle wel gezien), daarna ben ik geloof ik dit album gaan beluisteren.

avatar van luc011190
Toch ff Fabchannel checken, jôh! Dat is echt een heel bijzonder concert, ook bijzonderder dan toen ik er een keer zelf bij was.

De Klever
Heerlijk album, ik durf zelfs te zeggen dat dit niks onder doet voor Eigen wereld. Ach ja, de hype is opgezwolle en niet blaxtar....

Kansloos hoe mensen zitten te flippen om Opgezwolle en dit links laten ligggen. Treffend voorbeeld was zijn optreden in de effenaar in eindhoven. Een werelds optreden, maar niemand leek geinteresseerd. Maar toen kwam Zwolle...

Ik geef dit album 4,5 ster.

Raekwon the chef
Opgezwolle is één van de weinige acts die veel aandacht krijgen en het ook nog verdienen.

Dope album, kan er met veel liefde naar luisteren...

Rijm is zooo dope, die beat van Buddha doet hard...!!! Neo & Manu kunnen zowiezo niet kapot.. Heb nieuwe muziek gehoor bij Manu van zijn aankomend solo album... brrr, shit gaat kapot.....

Live vind ik Blax ook nice, alhoewel pas 1 keer gezien, volgende keer als ik 'm weer eens live zie, kan ik 't vergelijken.

avatar van waxs
Zag op State staan dat z'n website ook eindelijk eens is gefixed. Daar kun je tevens het hele album beluisteren, dus via Blaxtar.com.

P-DawG
die stem van Blaxtar is een pure kwelling voor je geest niet normaaaaaal meer !

avatar van kraumeltje
Hier moetje van houden want hij heeft een hele eige flow die niet iedereen egt voelt

en ik voel em zeker ik vind dit echt een geweldige cd
maar ik moet wel zeggen dat ik heel erg moest wennen aan zijn stem

avatar van kraumeltje
"Het is net als pissen met de fakking wind van vore"

Hele mooie metafoor:p

avatar van thomzi50
Dat is toch geen metafoor ?

avatar van oruiz
Het nummer Machtsmisbruik op lowlands was lekker. iemand die weet waar deze track op staat? op nieuwe plaat misschien?

avatar van thomzi50
Een vriend van mij attendeerde me erop, en inderdaad, toch wel overduidelijk: de beat van Verstoft Toch is precies hetzelfde als Massive Attack's Antistar. Vind dat soort dingen toch altijd jammer.

avatar van 'State Of Mind'
lyricaal goed album, alleen vind z'n stem wat minder en vaak flowt hij niet lekker. Te Vermoorden, ten einde & Momenten die niet tot tijd behoren zijn m'n favoriete

avatar van Reijersen
Zijn overdreven articulatie staat mij nog het meest tegen op dit album. Verder een lekker album. An sich niet zoveel bijzonders, maar af en toe wel erg verrassend.

3,5 ster.

avatar van Rhythm & Poetry
Daar moest ik bij zijn broertje eerst ook erg aan wennen dat overdreven articuleren. Het zit in de familie denk ik. Wat mij het meest tegenviel op dit album is dat Blaxtar vreselijk snel kan rappen en dat hier niet doet. Waardoor hij zich niet onderscheid van zijn broertje. Jammer, dat had het album net wat meer kunnen geven.

avatar van Stapler
thomzi50 schreef:

Doen gasten als Blaxtar, Opgezwolle etc. dat illegaal of legaal denk je?
Ik bedoel dokken ze dan Massive Attack of hoe zit dat. Weet iemand dat?

Verder is het wel een aardig album, ik kan alleen niet het hele album in een geheel afluisteren want dan word ik gek van Blax zijn stem.

3.5* -> 4.5*
Zitten een paar hele mooie teksten tussen.
Momenten die niet tot tijd toebehoren, was voorheen altijd de track waarbij ik afhaakte, maar nu vind ik dit misschien wel de interessantste van het album.

avatar van Jacktherapper
oruiz schreef:

hoogstwaarschijnlijk weet je het al, maar hij staat inderdaad op Chronoz Baäl. op fabchannel zijn trouwens ook een aantal nieuwe tracks te bewonderen, afkomstig van GGPNL. dit album gaf een bijzonder aangenaam gevoel, zoiets van 'een nieuwe echte hier in nederland'. nu nog even de rest van Chronoz Baäl horen, grootse verwachtingen sowieso.

avatar van Stapler
Ik begin die beter en beter te vinden.
De Tijd is bijvoorbeeld meesterlijk.

Garben_B
Dikke producties, goeie gastbijdrages, lyrisch zeker in orde, maar ik vind Blaxtar's flow bij momenten storend. 3,5*

avatar van Urbanoetang
Wat kan ik me doodergeren aan dit soort verses van hem:

Hou van Nederlandse hiphop, maar hier kan ik weinig mee.

Daar ben ik het niet mee eens. Valt het je niet op dat het symbool van maal tevens 24 is, Alfabet ook zeven letters heeft, drie-eenheid staat voor Vader Zoon en de Heilige geest?

Zo komen er later meer dingen aan bod. Wij verzochten Goden, maar verzochte Goden blijken ook aan bod te komen (het is dus onze beurt). Zo zit Genesis vol met dit soort dingen. Het is een kwestie van goed luisteren naar de tekst en het album een groot aantal luisterbeurten geeft voordat je het geniale van ozmoses pas inziet.

avatar van Urbanoetang

Chronozbaal is hier te luisteren trouwens.

Wat kan ik me doodergeren aan dit soort verses van hem:

Dat gaat werkelijk nergens over. Weer iemand die interessant wil lopen doen met wordplay, maar keihard faalt.

Social_Mask
Nou, toch best leuk gevonden. Beetje net als al die theorieën waar ze alles bij elkaar optellen etc. Zoals 25 = 2+5= 7 (7 Day Theory)

Vind dat de beste man wel een vervelende stem heeft om te vaak naar te luisteren. Net als Lil Dap, leuk voor een keer of 2. Maar niet te vaak.

Social_Mask schreef:

Vind ik ook onzin; veel te ver gezocht allemaal.

Mijn naam is Harco.

H = de achtste letter van het alfabet. 8 - 1 = 7.
A = de eerste letter van het alfabet. 1 + 6 = 7.

...etc etc. Van dat niveau zijn al die zogenaamde theorieën ook.

avatar van MJ_DA_MAN
Tupharco .

Harco
...zo kun je het ook bekijken, haha.

Social_Mask

Ik vind het ook vergezocht, maar die cijfers kloppen toch wel allemaal. En zo heel erg ver gaat die Blax niet, toch?