menu

Mello Music Group: Persona (2015)

mijn stem
3,43 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Mello

  1. Oddisee en Phonte - Requiem
  2. yU - Homicide
  3. Ras Kass - PNT
  4. Open Mike Eagle - Celebrity Reduction Prayer
  5. Rapper Big Pooh - You First
  6. Kool Keith - Sometimes I Feel
  7. Red Pill - The Run
  8. Masta Ace - Troubles
  9. Oddisee - Word To The Wise
  10. Open Mike Eagle - Dark Comedy Late Show
  11. Gift of Gab - Circles Around Circles
  12. yU - Lose The Ground
  13. Quelle Chris - House Rag
  14. Red Pill - Darlin'
  15. Rapper Big Pooh - No Future
  16. Quelle Chris - All I See Is You
zoeken in:
avatar van Silky & Smooth
3,5
Maybach Music Group?

avatar van Rhythm & Poetry
3,0
Het is erg gemakkelijk om dit label, MMG, totaal los te zien van dat andere MMG (een sublabel van Rick Ross). Toch is er naast de naam nog een gelijkenis die ik redelijk duidelijk vind. Waarbij bij Maybach de kar wordt getrokken door Ricky Rozay (solo gezien ook een van de weinige rappers daar die een goed album kan maken) neemt Odisee de overige leden van Mello Music op sleeptouw. Tot aan dit werk althans - later meer daarover.

Mello Music neemt nu haar verzamelaar uit (nieuwe tracks en ik geloof dat elk lid wel zijn bijdrage levert). Zoals zovaak levert dat een wisselvallige plaat op, het kwaliteitsverschil is te groot. Wat dat betreft mooi dat L'Orange nu ook bij Mello zit. Qua producers hebben ze nu dus al drie toppers (Apollo Brown ook nog) in huis.

Nu nog zoeken naar competente rappers, bijvoorbeeld al enkele gasten die op deze verzamelaar staan. Substantial terug, Masta Ace, Gift of Gafb. Meer heeft dit label eigenlijk niet nodig en het klinkt voor mij niet als onrealistische samenwerkingen.

Nu houden we dus een degelijke (vreselijke term voor elk album van vergelijkbaar niveau) plaat over: goede producties, hooguit degelijke raps en een te langdurig product - maar goed, het label is ook groeiende en ik begrijp dat ze zoveel mogelijk leden in de etalage willen zetten.

avatar van Silky & Smooth
3,5
Leuk album, maar inderdaad degelijk en nergens spectaculair. Het zijn stuk voor stuk redelijk tot goede rappers en producers, maar van tevoren was al te verwachten dat er weinig verrassingen zouden zijn. De enige rapper die mij overtuigd heeft om zijn albums te checken is Open Mike Eagle.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.