menu

The The - Hyena (2015)

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Score
Label: Lazarus

  1. The Invisible City (4:11)
  2. Dragons in Paradise (2:04)
  3. Splayed (1:51)
  4. Blondes Before Bedtime (1:57)
  5. Blue Eyes (2:36)
  6. Fear Porn (3:00)
  7. The Invisible City (Swells) (4:05)
  8. A Woman’s Wound (1:16)
  9. People in the Rain (1:55)
  10. The Invisible City (Splayed) (2:35)
  11. Take Me Away from All This (2:55)
  12. Tiny Blue Sirens (3:04)
  13. Death Nest (2:45)
  14. Bait & Switch (1:52)
  15. The Invisible City (Thriller) (3:25)
  16. Feeding the Fire (3:08)
  17. Harvest of Souls (3:09)
  18. Bathing in Flame (2:29)
  19. Killers & Concubines (4:53)
  20. Everybody Wants to Go to Heaven (But Nobody Wants to Die) (3:44)
totale tijdsduur: 56:54
zoeken in:
avatar van Strangeways
4,0
Vanochtend met de post ontvangen. Omdat ik één van de eerste 100 personen was die het album bestelden, is mijn exemplaar gesigneerd door mijn muzikale held Matt Johnson, toch leuk. Vandaag twee maal beluisterd en voor mij is dit de beste soundtrack uit de Cinéola reeks tot op heden, beter dan Tony en Moonbug. Vanavond laat nog eens aandachtig beluisteren, met, zoals Johnson zelf verzoekt in het boekje, "the lights down low and the volume knob up".

avatar van Strangeways
4,0
Ja, absoluut een fijne soundtrack. Bij vlagen duister en dreigend en daarmee prima passend bij de grimmige film van broer Gerard Johnson over vrouwenhandel en de Albanese maffia in (westelijk) Londen. Voor de gelegenheid gebruikte Matt Johnson oude analoge apparatuur, waaronder Mini Moog en Roland sythesizers. Deze soundtrack is daardoor meer electronisch dan zijn voorgangers. Dit zorgt voor een jaren 80 sfeertje in de drie-eenheid Blondes Before Bedtime, Blue Eyes en Fear Porn. Andere tracks die zeker het vermelden waard zijn, zijn The Invisible City (raid), Take Me Away From All This en Everybody Wants To Go To Heaven (but nobody wants to die).

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Inderdaad beter dan de twee andere soundtracks alhoewel ik Tony ook wel goed vind. Schijnt dat het volgende album weer een "gewoon" album zal zijn, de eerste in 15 jaar na NakedSelf.

ohmusica
Ga ik eens goed voor zitten. De eerste tonen klinken al veelbelovend, met instrumenten en klanken die ook op zijn vroegere platen te horen zijn. Matt Johnson, er is nog hoop!

avatar van orbit
Blijft geniale muziek dit

avatar van vigil
is het instrumentaal of met zang van Johnson?

avatar van Bongo Fury
E-Clect-Eddy schreef:
Inderdaad beter dan de twee andere soundtracks alhoewel ik Tony ook wel goed vind. Schijnt dat het volgende album weer een "gewoon" album zal zijn, de eerste in 15 jaar na NakedSelf.


waar heb je die info vandaan E-Clect-Eddy?

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Bongo Fury schreef:
(quote)


waar heb je die info vandaan E-Clect-Eddy?

Ik meen dat ik via The The Facebook ten tijde van het overlijden van zijn broer er iets dergelijks werd gezegd / geschreven in een interview over zijn broer, maar volgens mij was er een link naar dat artikel op FB geplaatst en stond het dus niet op FB zelf.

vigil instrumentaal of zang? bedoel je dit album of het volgende? Op dit album is er weinig zang, alleen non-tekstuele zang, zoals in het slotnummer die wat mij betreft het leukste is van dit album.

avatar van vigil
oke, thank you!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:41 uur

geplaatst: vandaag om 12:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.