Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly (2015)

Label: Aftermath (II)

1. Wesley's Theory (4:47)

met George Clinton en Thundercat

2. For Free? [Interlude] (2:10)
  3. King Kunta (3:54)
  4. Institutionalized (4:31)

met Bilal, Anna Wise en Snoop Dogg

5. These Walls (5:00)

met Bilal, Anna Wise en Thundercat

6. u (4:28)
  7. Alright (3:39)
  8. For Sale? [Interlude] (4:51)
  9. Momma (4:43)
  10. Hood Politics (4:52)
  11. How Much a Dollar Cost (4:21)

met James Fauntleroy en Ronald Isley

12. Complexion (4:23)

met Rapsody

13. The Blacker the Berry (5:28)
  14. You Ain't Gotta Lie (Momma Said) (4:01)
  15. i [Extended Version] (5:36)
  16. Mortal Man (12:07)
avatar van Silky & Smooth
Dat veranderd niks aan de vibe van dat nummer

avatar van Ralph.
Maar hopen dat For Free als interlude opbouwt naar dit nummer, want anders past het denk ik niet in het geheel.

avatar van Harderwiek
De eerste 1:10 van King Kunta is echt niet aan te horen. Daarna wordt het wel degelijk, maar niet bijzonder; net als I. The Blacker the Berry is wel een uitzonderlijk sterke track!

avatar van Arrie
Mijn verwachtingen waren zeer hoog, en mij is King Kunta niet tegengevallen. Bovendien lijkt het me een nummer dat flink kan groeien. Overigens lijken goede speakers me altijd een pre. Muziek moet je sowieso niet beluisteren via laptopspeakertjes...

avatar van Rudi S
Arrie schreef:
Muziek moet je sowieso niet beluisteren via laptopspeakertjes...

Ik heb met mijn Rogers LS 3/5a zeer mooie speakers, maar mooie muziek is zelfs over een oude radio nog steeds heel mooi.

avatar van Demon.
Alvast de albumcover van het jaar. Jammer dat "I" er op staat. Voor de rest het album waar ik op dit moment het meest naar uit kijk.

Rudi S schreef:

Kán, maar hoeft niet. Mooie muziek kan door slechte speakers ook véél minder klinken. Hangt een beetje van de muziek af, en de eigenschappen ervan.

avatar van Holla
Zijn die features überhaupt al bekend?

avatar van MJ_DA_MAN
Er is nog niks officieel bevestigd m.b.t. de tracklist. Album had sowieso niet goed mogen worden gekeurd.

avatar van Holla
MJ_DA_MAN schreef:

De tracklist komt van UMG blijkbaar, dus voorlopig ga ik van deze uit. Je hebt zeker gelijk dat er nog niks is bevestigd officieel.

avatar van Joe D
Album is onverwacht al gereleased. Ben benieuwd.

Ohhh damn hij staat al op itunes...

i de album versie is heel anders en veel beter!!!!

avatar van Edgar18
En daar gaat de eerste luisterbeurt!

avatar van Arrie
Ik geloof niet dat ik ooit zo overweldigd ben door een album...

avatar van Xtase
Hij staat inmiddels op. Hoop dat bovenstaand ook geldt voor mij!

avatar van Demon.
LastKing schreef:
i de album versie is heel anders en veel beter!!!!

Hier hoopte ik al zo op

avatar van Harderwiek
Al wat bekend over de producers?

avatar van MJ_DA_MAN
Wiki meldt dit, alleen ontbreekt er een bron.

MJ_DA_MAN schreef:
Wiki meldt dit, alleen ontbreekt er een bron.

Als je hem via iTunes downloadt, krijg je er een digital booklet bij. Ik gok dat het daarin staat.

avatar van No Surrender
Ben nu bij I (extended version) maar wat een vet album is dit zeg.

Arrie schreef:
Daar dacht ik idd ook al aan.

Edit: idd dus.
1. Wesley’s Theory (Feat. George Clinton & Thundercat) (Prod. by Flying Lotus & Flippa)
2. For Free? (Interlude) (Prod. by Terrace Martin)
3. King Kunta (Prod. by Sounwave)
4. Institutionalized (Feat. Bilal, Anna Wise & Snoop Dogg) (Prod. by Rahki & Tommy Black)
5. These Walls (Feat. Bilal, Anna Wise & Thundercat) (Prod. by Terrace Martin & Larrance Dopson of 1500 Or Nothin)
6. u (Prod. by Taz Arnold)
7. Alright (Prod. by Pharrell Williams & Sounwave)
8. For Sale? (Interlude) (Prod. by Taz Arnold)
9. Momma (Prod. by Knxwledge & Taz Arnold)
10. Hood Politics (Prod. by Tae Beast, Thundercat & Sounwave)
11. How Much A Dollar Cost (Feat. James Fauntleroy & Ronald Isley) (Prod. by Lovedragon)
12. Complexion (Feat. Rapsody) (Prod. by Thundercat & Sounwave)
13. The Blacker The Berry (Prod. by Boi-1da & Koz)
14. You Ain’t Gotta Lie (Momma Said) (Prod. by Lovedragon)
15. i (Prod. by Rahki)
16. Mortal Man (Prod. by Sounwave)

avatar van Delars
Heeeeeel goed dit!!!!!

avatar van V.B.
Wat een album! Na 2 luisterbeurten al nicer dan gkmc! Veel meer mijn straatje iig

avatar van Ralph.
Shit. Had beter niet in mijn pauze hier kunnen kijken. Nou moet ik nog 6 uur wachten voor ik kan luisteren.

avatar van Bardt1980
Zo, eerste luisterbeurt erop zitten. Ben erg onder de indruk moet ik zeggen!

Waarom vind iedereen hem zo goed ik vind hem tegenvallen

avatar van Harderwiek
Eerst luisterbeurt was ik erg enthousiast. Na de tweede en derde al minder. De plaat is toch vrij wisselvallig, erg sterke nummers worden afgewisseld met middelmatige en in sommige gevallen zelfs tracks waarbij ik de behoefte heb te skippen na een minuut (bv. Alright - dat refrein ). Het album straalt veel minder één sfeer uit dan GKMC.

Maar staan wel een paar uitzonderlijke pareltjes tussen.

avatar van Rudi S
Rein32 schreef:
Waarom vind iedereen hem zo goed ik vind hem tegenvallen

Waarom vindt jij hem tegenvallen, ik bedoel iedereen vindt hem zo goed.