Brandon Flowers - The Desired Effect (2015)

Label: Island

1. Dreams Come True (4:03)
  2. Can't Deny My Love (3:42)
  3. I Can Change (4:18)

met Neil Tennant

4. Still Want You (3:11)
  5. Between Me and You (4:39)
  6. Lonely Town (3:30)
  7. Digging Up the Heart (3:49)
  8. Never Get You Right (3:43)
  9. Untangled Love (4:11)
  10. The Way It's Always Been (3:59)
  11. Btwn Me 'N U * (4:09)
  12. The Desired Effect * (3:46)
avatar van AlterGuy
Dit album is gewoon perfect ! Van begin tot einde puur genieten ! Klink 80's maar tegelijkertijd ook nieuw en fris , een echte aanrader !

avatar van Bruce Almighty
Ik heb het album nu drie keer beluisterd. Het is een leuk en vlot popalbum geworden.

Mijns inziens wat meer 'solo' dan Flamingo, zoals ik ook al eerder aangaf te vermoeden; afgaande op de singles. Flamingo vind ik nog steeds wel een goede plaat, maar bij de helft van de tracks heb ik de indruk dat het gemakkelijk op een album van The Killers had gepast (o.a. nummers als Welcome to Fabulous Las Vegas, Crossfire en Jilted Lovers and Broken Hearts gaven mij die indruk). Bij The Desired Effect heb ik dit gevoel nergens. Het is echt alleen Brandon Flowers.

Een nummer als Still Want You, dat Brandon in eerste instantie voor zijn band had geschreven, komt nu waarschijnlijk ook veel beter tot zijn recht. Verder vind ik Dreams Come True, Can't Deny My Love, Lonely Town en Diggin' Up The Heart ook erg mooie nummers. Er staat eigenlijk geen enkel liedje op dat ik niet goed of vervelend vind. Ik vind het ook moeilijk om te beslissen wat nu mijn favoriet is van dit album. Brandon blijft een sterk songwriter en de nummers lijken gewoon in hun totaliteit te kloppen. Dit is zeker een plaat waar ik komende zomer nog vaak naar zal luisteren.

Voor nu kan ik er gemakkelijk 4* aan kwijt, al denk ik dat het in de toekomst nog wel wat meer kan worden.