The Passions - Michael & Miranda (1980)

Punk
Label: Fiction

1. Pedal Fury (2:07)
  2. Oh No It's You (4:25)
  3. Snow (2:29)
  4. Love Song (2:33)
  5. Man on the Tube (3:53)
  6. Miranda (1:08)
  7. Obsession (3:35)
  8. Suspicion (2:34)
  9. Palava (2:05)
  10. Absentee (3:16)
  11. Brick Wall (2:37)
  12. Why Me (3:08)
avatar van beruk
Het debuut van The Passions. niet voor niets op het label van de Cure. Klinken als de Cure in hun begin jaren. Nu wat belegen maar toen veel gedraaid vandaar de 3,5

avatar van accuracy
Maar nog steeds pakkend en sterk. Dit album heb ik zo grijs gedraaid dat het niet meevalt om nog door de tikken heen te luisteren. Ja vindt nog maar eens een goede versie ! Speelden ook in het voorprogramma van the Cure i.i.g. in mei 1980 in M.C. Vredenburg Utrecht. Sterk optreden !!

Thunder
Ik zie deze plaat toch nog wel eens heel soms voor een euro ergens in een verdwaalde bak liggen. Heerlijke hoekige post punk, zoals The Cure nog op haar eerste album klonk met een vleugje Siouxsie. Op hun latere albums zouden ze meer de melodieuze dreamwave kant opgaan.

avatar van sherpa
Heel typerend voor de periode 1979-1980. Hoekige post-punk inderdaad en mooi sfeerbeeld.

Tomio
The Passions zullen wel altijd in een adem genoemd blijven worden met "I'm In Love With A German Film Star".
Dit debuutalbum komt nog uit de 1979-1980 post punk periode. Het is niet alleen te vergelijken met de sound van The Au Pairs, maar n.m.m. ook zeker zo goed.
Veel songs beschrijven soms kinderlijk angstige tafereeltjes, zoals in "Pedal Fury" of in "Man On The Tube":
"Man on the tube
Don't catch his eye
He's looking over at you
Got his eye on your thigh
You look down at the floor
You can't look away"

November vorig jaar is dit album voor het eerst op cd verschenen met de toevoeging van een drietal extra songs, inclusief "Needles & Pills", een van hun eerste singles. En hiermee is weer dankzij Cherry Red Records een juweeltje aan de vergetelheid onttrokken.

Leuke plaat, inderdaad invloeden van the Cure en Au Pairs (maar die laatste zijn veel "hoekiger") maar zitten ook heel erg in de Young Marble Giants hoek. Heerlijk dit.
Dit soort muziek kan alleen maar uit de UK komen, er kwamen toen zoveel mooie platen uit, pfff