Het Beste Uit de Top 40 van '90 (1990)

Label: EVA

1. Lisa Stansfield - All Around the World (4:28)
  2. Linda Ronstadt en Aaron Neville - Don't Know Much (3:33)
  3. Tol & Tol - Eleni (3:46)
  4. Soul II Soul - Get a Life (3:41)
  5. 2 Live Crew - Me So Horny (4:26)
  6. Elton John - Sacrifice (5:04)
  7. Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U (5:09)
  8. Clouseau - Daar Gaat Ze (3:47)
  9. Paula Abdul - Opposites Attract (3:44)

met The Wild Pair

10. John Lee Hooker - (Blues Is) the Healer (3:49)

met Carlos Santana

11. Michael Bolton - How Am I Supposed to Live Without You (4:15)
  12. Loïs Lane - Fortune Fairytales (3:25)
  13. Snap! - The Power (5:42)
  14. Beats International - Dub Be Good to Me (3:39)
  15. Guru Josh - Infinity (4:02)
  16. Alannah Myles - Black Velvet (4:47)
  17. UB40 - Kingston Town (3:49)
  18. Eros Ramazzotti - Se Bastasse Una Canzone (5:08)
  19. Vaya Con Dios - What's a Woman (3:53)
  20. Gary Moore - Still Got the Blues (4:10)
  21. Marco Borsato - Emozioni (3:39)
  22. Candy Dulfer - Saxuality (4:07)
  23. The Adventures of Stevie V - Dirty Cash (Money Talks) (4:02)
  24. Mecano - Hijo de La Luna (4:18)
  25. Roxette - It Must Have Been Love (4:17)
  26. MC Hammer - U Can't Touch This (4:15)
  27. Londonbeat - I've Been Thinking About You (3:49)
  28. New Kids on the Block - Tonight (3:25)
  29. Matthias Reim - Verdammt, Ich Lieb Dich (3:40)
  30. Steve Miller Band - The Joker (3:35)
  31. Steppenwolf - Born to Be Wild (3:28)
  32. The Righteous Brothers - Unchained Melody (3:38)
  33. B.B. Queen - Soultrain (4:02)
  34. The Vaughan Brothers - Tick Tock (4:58)
Mooi voor jou. Ik heb vandaag degene die ik miste (1991) voor een prikkie gekocht.

avatar van Dibbel
Altijd leuk, die kleine overwinningen!

Ach, echt zo'n CD waarvan je ruim 20 jaar later denkt; waarom heb ik deze ooit gekocht?

avatar van Flammazine
En binnen nog eens 20 jaar zeg je: Ach kijk eens, toén maakten ze nog goeie muziek!

avatar van DargorDT
Nou, 20 jaar geleden dacht ik al dat vier jaar eerder alles in de top 40 beter was

avatar van pureshores
dat nummer van NKOTB is toch een beetje een guilty pleasure

Michael Bolton-How am I supposed to live without you is voor mij het ultieme sfeerloos overdekte winkelpassage lied (dat heb ik vaak in overdekte winkelcentra gehoord)

avatar van nlkink
Ter compensatie van Michael Bolton staan Carlos Santana en John Lee Hooker ervoor met het prachtige (Blues Is) The Healer
Het vliegt wel alle kanten op qua stijlen, wat eigenlijk ook wel onvermijdelijk is met compilaties van hitlijsten. Aan het einde maar liefst drie hits uit de oude doos. The Joker (1973), Born To Be Wild (1968) en Unchained Melody (1965), wat ongetwijfeld te wijten is aan reclamespotjes of toen populaire televisieseries.
Naar Eros Ramazotti's Se Bastasse Una Canzone kan ik nooit meer luisteren zonder het uit Arnhem afkomstige trio Enge Buren, die het coverden als Doe Mij Maar Een Pizza Calzone
Lisa Stanfield's All Around The World was een van de grotere hits en is zo meedogenloos losgelaten op de luisteraar toen, dat ik nog niet goed naar het nummer kan luisteren. Dooddraaien noemden ze dat toen.

avatar van caravelle
Ik kwam in augustus 1989 bij de luchtmacht in militaire dienst en via Nijmegen en Schaarsbergen (bij Arnhem) kwam ik in november 1989 in Hilversum terecht naast het mediapark in een bunker (LVMG meteo). Het fenomeen dooddraaien werd toen door het net opgestarte Skyradio feilloos in de praktijk gebracht en ik zou daar tot oktober 1990 de dupe van worden want van het kader werd er geen enkele andere zender getolereerd. Deze cd is een aardige staalkaart van deze periode waarbij de nachtdienst van 24.00 tot 8.00 een ware beproeving was. Slechts 30 minuten werk (lees weerkaartjes kleuren met potloodjes, faxen, en telexberichten sturen), continue slaap maar niet mogen slapen, licht continue aan en als kers op de taart Skyradio.......De volgende nummers van deze cd hebben mij Post Traumatic Muzak Disorder (PTMD) opgeleverd: 2, 6, 7, 8, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 25 en 27. En inderdaad dit begon al met het in 1989 uitgebrachte All around the world van Lisa Stansfield. Ook nog een eervolle vermelding voor If only I could van Sydney Youngblood en het godsgruwelijke Lily was here van Candy Dulfer & Dave A. Stewart (ook 1989 maar niet op deze cd). Als je al deze muzak zonder bezieling 6 x per nacht moest aanhoren dan snap je wel dat mijn diensttijd een hele beproeving was. Kortom deze soundtrack cd is voor mij meer een soort sounddrek. Tegenwoordig heb ik deze periode dan ook geblokt maar regelmatig worden oude wonden door de radio weer opengereten en zit ik weer op mijn stoeltje naast de radio aan de Doodweg in Hilversum. Gelukkig kwam ik er onlangs achter dat de Luchtmacht alle sporen heeft uitgewist van deze locatie. Dat leek mij een juiste beslissing. Nu het popjaar 1990 nog.....

caravelle schreef:
Nu het popjaar 1990 nog.....
In 1990 bracht mijn favoriete bandje het slechtste album wat ze ooit hebben gemaakt op de markt. Dus inderdaad: wissen dat 1990.

Hans Brouwer schreef:

Dat maakt mij benieuwd welk bandje dat mag zijn? Ook hier te vinden op MuMe? Waren de composites slecht of geheel 1990, doodgeproduceerd? Of nog erger........

caravelle schreef:
Zeker te vinden op MuMe. Het is ten slotte de beste rockband allertijden. Alleen hun album uit 1990 is zo drie keer helemaal niks. Maar voor de rest was 1990 niet zo'n slecht jaar hoor. Immers, mijn vrouw raakte in dat jaar in verwachting van onze oudste dochter. En de muziek uit die tijd was in mijn beleving zo slecht nog niet....

Hans Brouwer schreef:

Ah, Deep Purple, de beste rockband allertijden noemen is wel heel erg ambitieus, iets teveel orgel naar mijn smaak. DP in rock vind ik nog redelijk en Made in Japan heeft zijn momenten maar dat is het voor mij dan wel zo een beetje. Moet nog iets bekennen, kwam er net achter dat ik nummer 24 op bovenstaande cd in de zomer van 90 zelfs op single heb gekocht. Op de hoop guilty pleasures dan maar , mijn excuses bij deze

caravelle schreef:
Ach, een vergissing is menselijk. Zolang een mens zich niet meer vergist dan menselijk is, zijn er weinig redenen om je zorgen over te maken. Ook ik heb mijn guilty pleasures, bijvoorbeeld nummertje 5 van dit verder zo geweldige album.

avatar van Venceremos
Haha, ik ga stuk.

#29 mag er in dat kader ook zijn; nachtelijke uitspattingen met de 2 Live Crew, gevolgd door spijt met matjes en lederen jackjes.

avatar van Funky Bookie
Niet het beste jaar voor de popmuziek.
Schandalig natuurlijk dat ze de gekuiste versie van 2 Live Crew erop hebben gezet.

caravelle schreef:
Ik kwam in augustus 1989 bij de luchtmacht in militaire dienst en via Nijmegen en Schaarsbergen (bij Arnhem) kwam ik in november 1989 in Hilversum terecht naast het mediapark in een bunker (LVMG meteo). Het fenomeen dooddraaien werd toen door het net opgestarte Skyradio feilloos in de praktijk gebracht en ik zou daar tot oktober 1990 de dupe van worden want van het kader werd er geen enkele andere zender getolereerd. Deze cd is een aardige staalkaart van deze periode waarbij de nachtdienst van 00.00 tot 8.00 een ware beproeving was. Slechts 30 minuten werk (lees weerkaartjes kleuren met potloodjes, faxen, en telexberichten sturen), continue slaap maar niet mogen slapen, licht continue aan en als kers op de taart Skyradio.......De volgende nummers van deze cd hebben mij Post Traumatic Muzak Disorder (PTMD) opgeleverd: 2, 6, 7, 8, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 25 en 27. En inderdaad dit begon al met het in 1989 uitgebrachte All around the world van Lisa Stansfield. Ook nog een eervolle vermelding voor If only I could van Sydney Youngblood en het godsgruwelijke Lily was here van Candy Dulfer & Dave A. Stewart (ook 1989 maar niet op deze cd). Als je al deze muzak zonder bezieling 6 x per nacht moest aanhoren dan snap je wel dat mijn diensttijd een hele beproeving was. Kortom deze soundtrack cd is voor mij meer een soort sounddrek. Tegenwoordig heb ik deze periode dan ook geblokt maar regelmatig worden oude wonden door de radio weer opengereten en zit ik weer op mijn stoeltje naast de radio aan de Doodweg in Hilversum. Gelukkig kwam ik er onlangs achter dat de Luchtmacht alle sporen heeft uitgewist van deze locatie. Dat leek mij een juiste beslissing. Nu het popjaar 1990 nog.....

avatar van musician
caravelle schreef:
Ik kwam in augustus 1989 bij de luchtmacht in militaire dienst...

Je had gewoon moeten weigeren.

(....) fenomeen dooddraaien werd toen door het net opgestarte Skyradio feilloos in de praktijk gebracht en ik zou daar tot oktober 1990 de dupe van worden

Jullie hadden daar toch zeker wel geweren liggen?

Ze hebben de Nederlandse jeugd wat aangedaan.

Ik hoop maar dat daar uitkeringen voor zijn, ik kan mij de stress die het heeft opgeleverd levendig voorstellen.

Ik duim maar dat je daarna nog op normale wijze in de maatschappij kon terugkeren. O ja, natuurlijk. Anders was je als gewone burger geen lid geworden van musicmeter.

avatar van haythijs
Grappig hoe zoiets dan werkt wat betreft tijdsvak en je levenspad.
Voor mij is deze cd dan weer deels de soundtrack van het eindexamenjaar 5Havo. Herinner me schoolfeesten uit dat jaar met bv Guru Josh, 2 life crew, MC Hammer etc als 16/17 jarig snotaapje.
Bij ons in Zuid-oost Drenthe hadden we net een jaartje kabeltelevisie dus tijdens het leren vaak MTV op waar je Sinead, Alannah, Paula, UB40, Roxette etc om de haverklap hoorde/zag voorbijkomen.
Muzikaal voor mij wat minder interessant maar aan de andere kant ook mooie memories aan een piekfijne en lange zomervakantie vol feesten. ( en een dramatisch WK in Italië……)