Train - Drops of Jupiter (2001)

Label: Columbia

1. She's on Fire (3:50)
  2. I Wish You Would (4:26)
  3. Drops of Jupiter (4:21)
  4. It's About You (4:27)
  10. Get Away (4:26)
  11. Mississippi (7:37)
  12. It's Love * (4:21)
  13. Sweet Rain * (5:20)
  14. This Is Not Your Life * (5:02)
  15. Ramble On [Acoustic] * (4:40)
  16. Sharks * (3:34)
  17. Drops of Jupiter [Live] * (4:43)
Radio Veronica zou het nummer Drops Of Jupiter eens wat vaker moeten draaien, want je hoort dat nummer daar bijna nooit ...

avatar van Ronald5150
Train is typisch zo'n bandje dat prima te beluisteren is op de radio. Maar een heel album is gewoonweg niet spannend en gevarieerd genoeg. De hit "Drops of Jupiter" heb ik inmiddels al te vaak gehoord en gaat daardoor nu snel vervelen. De andere tracks blijken bij een eerste luisterbeurt best aardige rock/pop tracks te zijn, maar ook hiervoor geldt dat op termijn de inwisselbaarheid toeneemt, en neemt krijgt het gevoel van saaiheid de overhand. Hap-slik-weg muziek zou ik dit willen noemen. Het ene oor in, het andere oor uit.

avatar van berken
Blijf het toch bijzonder vreemd vinden de lage waarderingen voor band en met name deze cd. Niet alles is even interessant maar er staan toch zeer zeker enkele mooie nummers op. O.a. Something More (en niet Move!) vind ik persoonlijk erg sterk.

avatar van robbrouwer58
Mississippi ook niet slecht.

avatar van Twinpeaks
Toen wel aardig. Nu eigenlijk weer gewogen en veel te licht bevonden . Ook een typische O' Brien productie met zijn dichtgesmeerde geluid. Een euvel waar meer producties van hem onder lijden. 2 en halve ster .

avatar van Dibbel
Toch helemaal niet zo slecht hoor.
De eerste 3 nummers zijn goed en Drops Of Jupiter is toch wel terecht een klassieker geworden.
De rest kan er ook best mee door en de afsluiter Mississippi is ook weer erg fraai.
Ik vind trouwens dat O'Brien zich hier als producer best wel heeft ingehouden, dit is nu juist niet zo'n dichtgesmeerde grunge productie.
Aangename poprock dus.
Naderhand is dit groepje overigens wel steeds vervelender geworden op een Maroon 5-achtige manier.

avatar van Juul1998B
Ben ik de enige die vind dat deze zanger qua looks in het verkeerde beroep zit? Ik weet niet waaorm, maar hij heeft echt een film/serie gezicht en vind hem totaal niet passen bij muziek qua looks. Like, als je op google acteur intypt bij afbeeldingen komt hij eruit, of als ze d.m.v. AI een acteur maken is dit het gezicht.

Nu over het album. Idd helemaal niet zo slecht, sterker nog.. Drops of jupiter is gewoon een heel sterk popliedje met inhoud.

avatar van bert114
Typische plaat die hier geen goed kan doen. Gewoon prima popmuziek, deze lage waardering slaat nergens op. Belangrijk argument in sommige comments; “heb ik te veel gehoord “, zou geen reden mogen zijn om iets af te branden.

avatar van bikkel2
Tja bert114, met alle respect, maar het is natuurlijk wel subjectief.
Train had toen die joekel van een hit met Drops of Jupiter, wat ik ook goed vond.
Maar van het album zelf is weinig blijven hangen.
Waarschijnlijk is dat ook wel het algehele gevoel een beetje hier.
Maar prima toch als jij er anders over denkt.

avatar van bert114
bikkel2 schreef:
Tja bert114, met alle respect, maar het is natuurlijk wel subjectief.
Maar van het album zelf is weinig blijven hangen.
Waarschijnlijk is dat ook wel het algehele gevoel een beetje hier.
Maar prima toch als jij er anders over denkt.

Hi Bikkel, wat mij opvalt is dat er users zijn die hier 1 of 1,5 ster geven terwijl als je dan naar hun persoonlijke top 10 gaat kijken je veel metalgerichte platen tegenkomt. Dat vindt ik wat vreemd overkomen. Zou ik die bewuste platen gaan beoordelen dan geef ik die waarschijnlijk niet meer dan 1 ster want ik vind dat “herrie”. Het valt me op dat als iets “populair“ is er wat minachtend over gedaan wordt. Something more, Get away en Mississippi is prima popmuziek. Dat een bepaalde single van een album dan vaak gedraaid wordt is dan toch geen reden om iets de grond in te boren. Als ik naar jouw persoonlijke top 10 kijk snap ik dat je Drops of Jupiter wat mager vindt. En op Gene Clark na heb ik jouw top 10 zelf ook in bezit en zie ook dat pak hem beet In rainbows van een andere categorie is maar toch, lekker 4,5 ster voor deze Train, stil protest .

avatar van LucM
Ik heb niets tegen 'populaire' muziek (sommige heb ik 5* gegeven) maar dit album is mij te zoutloos, te saai, er blijft nauwelijks van hangen al is het wel goed geproduceerd.

avatar van Juul1998B
Drops of jupiter blijft een magistraal nummer