Train - Drops of Jupiter (2001)

Label: Columbia

1. She's on Fire (3:50)
  2. I Wish You Would (4:26)
  3. Drops of Jupiter (4:21)
  4. It's About You (4:27)
  10. Get Away (4:26)
  11. Mississippi (7:37)
  12. It's Love * (4:21)
  13. Sweet Rain * (5:20)
  14. This Is Not Your Life * (5:02)
  15. Ramble On [Acoustic] * (4:40)
  16. Sharks * (3:34)
  17. Drops of Jupiter [Live] * (4:43)
avatar van fish
Dat Drops of Jupiter sprong er goed uit. De rest van het album kon zijn middelmatigheid niet verhullen. En dat bewijst direct dat goede producers niet vanzelfsprekend tot goede albums leiden. Ik draai dit album werkelijk nooit meer en geen idee wanneer ik er wel weer zin in zou hebben. Ook geen idee waar die ligt eigenlijk...

Ziggy007
fish schreef:

Juist, drops of jupiter is nog wel een nummer wat je vaker wilt beluisteren, maar de rest is zo verschrikkelijk degelijk dat het me op geen enkele manier aanzet tot het beluisteren van dit album, om wat voor reden dan ook.

Voor zover ik de nummers ken wel een aardig bandje, maar niet iets wat mij aantrekt om dit te kopen. 'Drops of jupiter' is wel een redelijk nummer.

2,5*'en

avatar van Nicolage Rico
'Drops of jupiter' is eigenlijk een wereldnummer, maar toch niet.. Op de één of andere manier kon ik het nummer niet aanhoren, terwijl het lied best goed is. Vreemd, ben er zelf ook nog niet uit..

(Dit is meteen de vaagste post die ik geplaatst heb...).

miloz
Ja dat kan je nog al zeggen. Wat probeer je duidelijk te maken?

avatar van avdj
Snap jij 'm?

avatar van Nicolage Rico
miloz schreef:
Ja dat kan je nog al zeggen. Wat probeer je duidelijk te maken?

Het is eigenlijk heel simpel: Het is een kwalitatief goed nummer, maar het nummer irriteert me 9 van de 10 keer.

avatar van Snappy
1,0
Nicolage Rico schreef:

Meer een kwantiteit nummer dan een kwaliteit nummer! Voor mij is het nummer 10 X niks.

avatar van japieee
Wat een tegenvaller zeg, sjeezus.

avatar van Paalhaas
She listens like spring and she talks like June...

Zelden zulke nep-poëzie mogen aanhoren.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Nicolage Rico schreef:

Ach, 't is indertijd erg grijsgedraaid. Tegenwoordig kan ik het nummer wel weer hebben.

De rest van de plaat was echter prut. 1½*

avatar van Lukas
Paalhaas schreef:
She listens like spring and she talks like June...

Zelden zulke nep-poëzie mogen aanhoren.

Juneeeeheeeheeeheeeheeeheeeheee

hehe... softe troep

avatar van Tribal Gathering
Het meeste is in vorige posten al gezegd.

Er staan nog wel een paar aardige nummers naast Drops of Jupiter op, maar ook ik draai deze nooit meer.

Mocht je hem zien liggen in de uitverkoopbakken, lekker laten liggen.

Heerlijk om op mee te drummen

Ik heb dit album al n hele tijd... En ik vind Drops of Jupiter nog steeds een geweldig nummer
en er staan nog wel wat leuke nummers op zoals It's About You, Let It Roll en Get Away
Ik geef het 3,5 *
Dus mocht je het zien liggen in de uitverkoopbakken, lekker meenemen.

EVANSHEWSON
Tribal Gathering schreef:
Het meeste is in vorige posten al gezegd.

Mocht je hem zien liggen in de uitverkoopbakken, lekker laten liggen.

Heb me er ook laten aan vangen door Drops of Jupiter,

inderdaad : laat maar lekker liggen in die uitverkoopbakken !

2 sterren **

Erg middelmatig album. Enkel Drop of jupiter schiet er uit. De rest is verwaarloosbaar. Te eentonige rocksongs/ballads. Niet mijn stijl. 2/5.

drops of jupiter is sentiment; lijkt juist een cover van een ouder nummer maar ik zou niet weten van wie/welk. 't Is nogeens niet zo geweldig maar het heeft wel iets dat me aanspreekt (al zijn het gewoon de herinneringen aan die goede tijd ...)

avatar van Reijersen
Een album vol met catchy nummers die stuk voor stuk erg makkelijk in het gehoor liggen. Niet heel erg verrassend, maar best lekker. Het wordt alleen vaak wat eentonig.

Train dendert als een vrolijk boemeltreintje langs Amerikaanse stationnetjes, vlot, gemoedelijk en in volle vaart, al krijgt de locomotief op het einde wel wat kuren en tegen de tijd dat we in Missisippi zijn aangekomen is het niveau toch wel wat weggezakt.

Maar met deze kleurrijke verzameling goed in het gehoor liggende deuntjes (Drops Of Jupiter is een echte meezinger) is Train een (w)aardige vertegenwoordiger van Amerikaanse radiopop voor de grote massa.

Niets meer, niets minder.

avatar van bikkel2
Op het eerste gehoor een sympatieke Amerikaanse band met een vlotte sound die erg veilig is en nergens echt door de bocht vliegt .
Is het dan echt alleen die fraaie single en tevens titelnummer wat eruit springt ?
Feitelijk wel , want met verdere statements komt Train eigenlijk niet .
Het blijft hangen in verantwoorde Pop/Rock op de Amerikaanse leest gemaakt . Een balladje hier en een rockertje daar .
Muzikaal zit het best wel snor maar songmatig is het niet echt uniek of meesterlijk bedacht .
Het komt bij mij tot een *3 omdat ik eigenlijk geen echte slechte songs bespeur , maar tot kippevel of de drang tot veel afspelen kom ik ook niet .

avatar van SoNick
Drops of Jupiter was een mooie, goeie single. She's on Fire vind ik ook leuk, maar de rest is erge middelmaat.

Drops of Jupiter is nog steeds een goed nummer...
Verder vind ik het allemaal maar matig. Zonde van mijn geld was het!

Father McKenzie
Soms moet een mens al eens een miskoop kunnen toegeven, dit was er beslist eentje....

beaster1256
ja ik heb indertijd ook gekocht en vond er niet veel aan , moeten we maar niet altijd luisteren naar die recensenten en kwakkeloos alles kopen ! , eigen schuld !

avatar van LucM
De band werd bekend vanwege Drops of Jupiter, een redelijk maar niet echt speciaal nummer. En dat geldt voor het hele album: goed geproduceerde en gespeelde Amerikaanse poprock maar kleurloos en erg veilig. Het blijft songmatig steeds in de middelmaat steken, het irriteert nergens maar het is ook nergens memorabel of uniek.

Father McKenzie schreef:
Tja, hier valt niets aan toe te voegen. Hij staat ergens achter in mijn kast (hopelijk zonder schimmel erop)

avatar van bikkel2
Duidelijk een bandje die hoge ogen gooit met leuke singles . In dit geval Drops Of Jupiter en vorig jaar met Hey Soulsister .
Als ze dat nog een aantal jaren achter elkaar doen , kunnen ze er een leuke verzamelaar van maken .
Beslist interessanter dan de reguliere albums van de heren Train .

avatar van KKOPPI
belabberd dit.

avatar van jellecomicgek72
Drops of Jupiter vind ik wel een kleine klassieker. Wat ze tegenwoordig maken is echt bagger in het kwadraat.