Tom Holkenborg aka Junkie XL - Mad Max: Fury Road (2015)

Score
Label: WaterTower

1. Survive (1:40)
  2. Escape (4:38)
  3. Immortan’s Citadel (8:58)
  4. Blood Bag (3:39)
  5. Buzzards Arrive * (1:26)
  6. Spikey Cars (4:08)
  7. Storm Is Coming (6:16)
  8. We Are Not Things (1:42)
  9. Water (6:25)
  10. The Rig (6:31)
  11. Into the Canyon * (2:49)
  12. Brothers in Arms (4:53)
  13. The Chase * (3:16)
  14. Moving On * (1:56)
  15. The Bog * (12:32)
  16. Redemption (1:45)
  17. Many Mothers (8:58)
  18. The Return to Nowhere * (5:17)
  19. Claw Trucks (5:43)
  20. Immortan * (11:10)
  21. Chapter Doof (6:49)
  22. Walhalla Awaits * (2:40)
  23. My Name Is Max (2:23)
  24. Let Them Up (2:36)
  25. Mary Jo Bassa * (2:26)
  26. Coda * (4:43)
Het schijnt een erg goede film te zijn, de score van Nederlandse bodem is echt geweldig!

avatar van thomzi50
De reguliere (cd-)versie heeft 17 tracks, toch, niet 26?

avatar van james_cameron
Met ruim twee uur speeltijd een behoorlijke kluif, maar dit is al met al toch wel een fijne soundtrack van 'onze' Tom Holkenborg. Geen pompende techno-beats, zoals je wellicht zou verwachten van Junkie XL, maar Hans Zimmer-achtige bombast, ondersteund door zware percussie. Op gegeven moment worden bepaalde thema's te veel herhaald en het valt niet mee om de aandacht er de volle lengte bij te houden, maar dit neemt niet weg dat deze score behoorlijk indrukwekkend is. Goed bezig, die Tom!

avatar van Rhythm & Poetry
Groots en meeslepend, laat weinig aan de verbeelding over. Veel spanning en sensatie maar ook wat veel van hetzelfde, waardoor de verrassingen uitblijven. De bijbehorende film ken ik niet, maar dat zal er een met veel krachtige personages en grote gebeurtenissen zijn. Althans, als ik de geloofwaardige bombastische muziek van Tom Holkenborg zo hoor. Uiteindelijk is de tijdsduur van dit album voor mij het grootste struikelblok. Dat en het gebrek aan diversiteit zorgen ervoor dat ik met mijn beoordeling lager zit dan tot nu toe het gemiddelde is.

avatar van Thunderball
Waar komt deze 26 tracks versie vandaan? Dat lijkt me niet de meest gangbare versie? Ik kom overal slechts een 17 tracks versie tegen.

Rhythm & Poetry schreef:

Deze versie van 26 nummers is die met bonustracks en soms ook nog extended versions van de nummers. Ik zag gisteren de film (een absolute aanrader als je van actie houdt!) en dit is haast meer dan bij de film te horen is. Overigens komt de muziek fantastisch uit bij en zelfs in de film. In de film is er een speciaal voertuig ingeruimd met daarop de paukenisten en voorop de rockgitarist.

De normale versie is die met 17 nummers, zoals Thunderball ook aangeeft. Dan heb je een tijdsduur van 70 minuten en veel minder last van een gebrek aan diversiteit. Mijn cijfer is ook daarop gebaseerd. Overigens ook als 2LP met speciaal artwork te krijgen bij Mondo:
Mad Max: Fury Road 2XLP (PRE-ORDER) – Mondo - mondotees.com
Helaas is de gekleurde versie uitverkocht (maar ik heb er wel één.... ).

avatar van thomzi50
Geweldige soundtrack.

neo
Ben ik wel benieuwd naar, maar zie liever eerst de film. In kleine scores voor films als Blind en Johan Primero weet hij mij te ontroeren, bij zijn grote films vind ik het nog wat wisselend.

avatar van legian
De soundtrack is net zo lekker gestoord als de film en hij staat ook prima op zichzelf. Het eerste deel is voornamelijk grootst, knallend en hard terwijl er in de latere nummers ook een gevoeliger geluid te horen valt. een prima score van onze JunkieXL, wel is hier de hand van meester Zimmer in te horen. Wat in mijn geval dan totaal geen probleem is.

Ik heb ook de langere versie gehoord maar ik raad de normale (17 nummers) versie aan. De lange versie heeft namelijk het probleem dat het zichzelf op den duur gaat herhalen en haalt daarmee het plezier eruit.

Jazzthieve
Gerecyclreerde zimmeriaanse troep zoals je tegenwoordig zo vaak hoort. Behoorlijk irritante luisterervaring maar moet wel zeggen dat Brother in Arms als enige track dé grote uitspringer is.

Jazzthieve schreef:

Heb je de film gezien? Ik vraag dat omdat dit je mogelijk een andere kijk op de muziek geeft.

neo
Ik geef hem helemaal gelijk. Het is inderdaad een score met een zeer inwisselbaar geluid. Dit type film lijkt haast niet meer zonder een vrij ´identiteitsloze´´ score te kunnen... Maar vaak werkt het nog wel redelijk tot uitstekend, zo ook bij deze.

Geen idee wat ik hier aan moet geven als luisterervaring. De normale uitgaven is niet bevredigend, de deluxe al helemaal niet. Ik denk dat een het samenvoegen van tracks van beiden uitgaven uitmondt in een aardige 30 minuten.

Jazzthieve
west schreef:

Natuurlijk heb ik de film gezien en ja het past wel bij de film maar ik beoordeel niet de film (die overigens fantastisch is) ik beoordeel de muziek. Ik heb de muziek zelfs eerst beluisterd voor ik de film zag en ook daarna nog eens en ik vind het werkelijk niet echt iets om over naar huis te schrijven. Overigens ben ik geen vreemde als het aankomt op film scores, het is mijn favoriet genre en beluister het al sinds mijn 12de (ben 35).

Ja, ik vond het ook een geweldige film. En ook ik had eerst de muziek beluisterd en daarna de film gezien. Ik heb dus het geluk dat ik beiden erg goed vind.

Ik verbaas me er overigens over dat Many Mothers alleen een vinkje van mij heeft: ik vind dit één van de mooiste stukken filmmuziek die ik ken.

avatar van Silky & Smooth
De duistere en zware muziek van deze soundtrack doet mij sterk denken aan de recente filmmuziek van Hans Zimmer (The Dark Knight-trilogie, Interstellair etc.). Echt uniek klinkt dit werk van Tom Holkenborg niet, maar dat maakt deze soundtrack niet minder goed. De muziek past uitstekend bij de film en draagt bij aan de spanning tijdens de achtervolgingen en andere actie scenes.

Wat ik wel uniek vond was de extra soundtrack tijdens deze film. Daarvoor gaan niet alle kudo's naar Junkie XL, maar op muzikaal gebied wel. De gitarist die de achtervolging in-film begeleide met snerpende rockmuziek vond ik een geweldig toevoeging!

Kortom, een geweldige film met een geweldige soundtrack!

Ponty Mython
Oersaaie, inwisselbare soundtrack. Ik hoor, zoals genoemd, zeker wat Zimmer invloeden (zwaar aangezette, nerveuze strings en trommels), maar wat deze soundtrack nekt is dat de nummers allemaal op elkaar lijken; de diversiteit is ver te zoeken. M83 kwam ook al met zo'n voorspelbare soundtrack voor Oblivion en Holkenborg doet het nog eens dunnetjes over. Mad Max: Fury Road was een grote teleurstelling en de soundtrack is helaas niet veel beter, zeker niet als een op zichzelf staand geheel.

avatar van Michiel Cohen
Begint een grote jongen te worden op het gebied van filmmuziek.

neo
Ik denk dat hij dat al is hoor.