Bullet for My Valentine - Venom (2015)

Label: RCA

1. V (1:26)
  2. No Way Out (3:53)
  3. Army of Noise (4:18)
  4. Worthless (3:18)
  5. You Want a Battle? (Here's a War) (4:14)
  6. Broken (3:39)
  7. Venom (3:54)
  8. The Harder the Heart (The Harder It Breaks) (4:00)
  9. Skin (3:59)
  10. Hell or High Water (4:36)
  11. Pariah (3:47)
  12. Playing God * (3:52)
  13. Run for Your Life * (3:34)
  14. In Loving Memory * (4:02)
  15. Raising Hell * (4:35)
  16. Live Medley * (5:10)
  17. 4 Words (To Choke Upon) [Live] * (3:57)
  18. Raising Hell [Live] * (4:38)
  19. Ace of Spades * (2:33)
  20. Scream Aim Fire [Live] * (5:27)
Zeedeveel
Deze plaat valt in enkele woorden samen te vatten: generieke, geforceerde bak herrie.
Het geluid klinkt zo ontzettend gecomprimeerd alsof ze de vier bandleden van BMFV hebben opgesloten in een blikje sardines. Deze salade met sardines is verder bestrooid met een spraakwaterval aan cliché-termen ('battle', 'broken', 'heart', 'empty' etc) en voorzien van een dressing van een overbodige solo en koortje. Zonder 'Jay' klinkt BFMV nog eentoniger en ongeinspireerder dan de twee voorgaande platen. Deze salade wil je aan niemand opdienen, zelfs niet aan je 13-jarige neefje die net slipknot heeft ontdekt.

avatar van james_cameron
Prima vijfde album, waarop de britse band een goed gedoseerd en smakelijk mengsel ten gehore brengt van metalcore, thrash en nu metal. Het is allemaal aan de gladde kant en één en ander klinkt te doordacht om echt te kunnen overtuigen, maar de songs steken stuk voor stuk degelijk in elkaar en de band trekt iets feller van leer dan op bepaalde voorgaande albums het geval was. Fijne tempowisselingen en lekkere gitaarsolo's fleuren de boel op cruciale punten op. Men verdient wederom geen originaliteitsprijs, maar dit is wat mij betreft het meest consistente album van de band tot nu toe.

avatar van MetalWoman
Bullet For My Valentine is terug, en beter dan eerst! Toen ik hoorde dat ze een jaar na hun album 'Temper Temper' meteen aan een nieuwe begonnen was ik niet enthousiast: Zouden ze het afraffelen? Gelukkig niet: Het bleek in mijn ogen véél beter te zijn dan TT. Waar TT een paar nummers had die mij niet veel deden, vind ik dat 'Venom' eindelijk laat zien wat deze band allemaal kan. De muziek is veel harder, maar heeft goeie afwisselingen en natuurlijk goeie gitaarstukken. Pakkender, en elk nummer is goed in elkaar gezet. Die vijf sterren is dit album zeker waard.

avatar van JB7x
Na de laatste twee albums zag ik het niet meer zitten in deze band. Maar dit is dan wel weer een tof plaatje. Agressief, catchy, eigenlijk zoals Bullet for my Valentine vroeger ook was. Als het songmateriaal nu nog een niveautje omhoog gaat zijn ze weer helemaal de oude

avatar van Kondoro0614
Heerlijk nieuwe album va BFMV waarbij ze hun klasse wel weer tonen en weer eens laten zien dat ze het wel kunnen. Zeker geen ramp om naar te luisteren en je vermaakt je er prima mee.