Van Morrison - Common One (1980)

Label: Warner Bros.

1. Haunts of Ancient Peace (7:05)
  2. Summertime in England (15:30)
  3. Satisfied (6:00)
  4. Wild Honey (5:47)
  5. Spirit (5:06)
  6. When Heart Is Open (15:03)
  7. Haunts of Ancient Peace [Alternative Take] * (7:46)
  8. When Heart Is Open [Alternative Take] * (7:45)
avatar van late for the sky
beste Boomersstory ( een fan van ry cooder?) luister ook eens naar "into the music" en dan speciaal naar de b kant

avatar van spinout
Ry Cooder op slide guitar op het nummer Full Force Gale.

avatar van Theoden King
Blijf je met je hoofd luisteren, zet hem dan maar af

Grappig dat je dat zegt. Ik heb deze ooit één keer gehoord en luisterde toen waarschijnlijk met mijn hoofd. Het is een van de weinige Van-albums van deze periode die ik niet heb. Het was destijds niet aan mij besteed. Misschien ooit nog eens een kans geven.

avatar van goldendream
Hier gekomen in de chronologische ontdekkingstocht. Wat een apart album is dit toch. Het nummer 'Summertime in England' begint prachtig, maar de 'why why why why why's' irriteren me wat. Het openings- en slotnummer zijn mijn favorieten, 'Wild Honey' wedijvert met 'Summertime in England' voor de derde plaats. De twee overige nummers vind ik goed, maar zonder meer.