Fear Factory - Genexus (2015)

Label: Nuclear Blast

1. Autonomous Combat System (5:28)
  2. Anodized (4:47)
  3. Dielectric (4:19)
  4. Soul Hacker (3:12)
  5. Protomech (4:56)
  6. Genexus (4:48)
  7. Church of Execution (3:21)
  8. Regenerate (4:02)
  9. Battle for Utopia (4:14)
  10. Expiration Date (8:48)
  11. Mandatory Sacrifice [Genexus Remix] * (5:43)
  12. Enhanced Reality * (5:36)
avatar van james_cameron
Is Fear Factory de AC/DC van de metal? Er valt wat voor te zeggen. Ook dit album klinkt grotendeels als een herhaling van zetten. Het songmateriaal doet sterk denken aan Obsolete; teksten en thematiek lijken zo weggelopen van verscheidene eerdere albums. Wanneer Soul Hacker inzet heb je direct het gevoel naar een kopie van de klassieker Replica te luisteren. En toch... De muziek van de band heeft me altijd erg aangesproken. De lekker hoekige gitaarriffs, de galmende zang van Burton C. Bell, dat lekker dreigende futuristische sfeertje. Ja, ik kan er wel wat mee, ook nu weer. Het album bevat geen slechte tracks; van de heerlijke opener Autonomous Combat System tot het sfeervolle afsluitende Expiration Date, vol Blade Runner-verwijzingen, is het wederom genieten geblazen. Deze fabriek mag dan inmiddels weinig meer dan formulewerk afleveren, maar doet dat wel verdomde goed.