Motörhead - Bad Magic (2015)

Alternatieve titel: Bad Magic: Seriously Bad Magic

Metal / Rock
Label: UDR

1. Victory or Die (3:09)
  2. Thunder & Lightning (3:06)
  3. Fire Storm Hotel (3:35)
  4. Shoot Out All of Your Lights (3:15)
  5. The Devil (2:54)

met Brian May

6. Electricity (2:17)
  7. Evil Eye (2:20)
  8. Teach Them How to Bleed (3:13)
  9. Till the End (4:05)
  10. Tell Me Who to Kill (2:57)
  11. Choking on Your Screams (3:33)
  12. When the Sky Comes Looking for You (2:58)
  13. Sympathy for the Devil (5:35)
  14. Heroes * (4:37)
  15. Bullet in Your Brain * (3:17)
  16. Greedy Bastards * (4:12)
  17. We Are Motörhead [Live] * (3:25)
  18. Damage Case [Live] * (3:38)
  19. Stay Clean [Live] * (3:31)
  20. Metropolis [Live] * (5:16)
  21. Over the Top [Live] * (2:54)
  22. String Theory [Live] * (2:01)
  23. The Chase Is Better Than the Catch [Live] * (6:31)
  24. Rock It [Live] * (3:10)
  25. Lost Woman Blues [Live] * (5:46)
  26. Doctor Rock [Live] * (8:12)
  27. Just 'Cos You Got the Power [Live] * (6:52)
  28. Going to Brazil [Live] * (2:57)
  29. Ace of Spades [Live] * (4:53)
  30. Overkill [Live] * (9:03)
Weer een goeie Motorhead plaat, geen uitschieter maar toch wel weer lekker wegluisterende nummers, al vind ik Electricity erg op Smiling like a killer lijken van de Inferno plaat.

avatar van B.Robertson
Lang mee gewacht maar eenmaal in huis klinkt het best wel weer lekker. Dat openingsnummer bevalt me erg goed. Daarnaast her en der wat oude ideeën in een nieuw jasje maar het geheel maakt een positieve indruk.

RIP Lemmy.
Het einde van een grote held van mij en het einde van de band natuurlijk.

Vandaag maar veel naar Motorhead luisteren

avatar van jurado
Persoonlijk vind ik dat de band na Overkill niet echt fatsoenlijks heeft geproduceerd, hiermee bedoel ik dat het allemaal volgens het zelfde recept gebrouwen is. Voor fans geen enkel punt natuurlijk.
Lemmy was wel een geweldig figuur die ik van jongs af bewondert heb.
Ik ben mijn muzikale carrière ooit begonnen met Killers van Iron Maiden al snel gevolgd door de lp Overkill, fantastisch album.

jurado schreef:

De band verdient het echt, en jij ook, dat je je toch eens in die nieuwere albums verdiept. Al sinds de laatste tientallen jaren is de band zoals ie nu is (was) bij elkaar, en heeft ook hele toffe albums gemaakt, bijv. Inferno.

avatar van Metalhead99
buizen schreef:

Persoonlijk vind ik het 2 jaar daarvoor uitgebrachte Hammered ook geweldig.
Ik heb zo'n beetje al hun studio albums wel beluisterd m.u.v. deze (om weer even on topic te komen). Een beetje te laat voor mijn oudejaarslijstje, maar misschien een mooi plaatje om morgen het einde van het jaar eens mee in te luiden.

avatar van B.Robertson
Goed idee Metalhead99 om dit plaatje eens te horen. Waardige afsluiter van de discografie.

avatar van bennerd
Klopt! Een tikje minder dan het sterke Aftershock, maar voor de rest weer heerlijk typisch Motörhead.

avatar van Metalhead99
Lemmy zal 68/69 zijn geweest tijdens de opnames van dit album, maar dat is niet aan hem terug te horen. Eerder dit jaar schrok ik van de live beelden (vooral door de lijkbleke Lemmy), maar op dit album vlamt hij toch weer als vanouds.
Scheurende, uptempo Hard Rock zoals we van de mannen gewend zijn met Lemmy's kenmerkende stemgeluid eroverheen. Heerlijk om als liefhebber van de band naar te luisteren moet ik zeggen.
Persoonlijk vind ik "Thunder & Lightning", "Evil Eye" en het bluesy "When the Sky Comes Looking for You" de lekkerste krakers van het album. Verder vind ik "Till the End" nog wel een noemenswaardig, rustiger nummer. De titel had gezien Lemmy's recente overlijden niet toepasselijker kunnen zijn dan dit.
De mannen van Motörhead sluiten met deze plaat met geheven hoofd hun discografie af. Voor zij die de plaat (nog) niet hebben: hij is ook in zijn geheel terug te vinden op het youtube kanaal van de band.

avatar van ricardo
Deze heb ik nog nooit gehoord, maar gaat er zeker origineel komen op cd, al is het alleen maar als eerbetoon, omdat het hun laatste album is!

Dat word dan mijn 20ste originele cd van deze band.

avatar van B.Robertson
Je zal er vast het nodige plezier aan beleven ricardo. Ik sluit af met een bestelling van Aftershock met bonus live-cd, iig heeft Bad Magic wel een lekker vet geluid en 'Victorie or Die' vind ik hier de grote kraker. En zo was er zelfs een verlangen om de Rolling Stones cover te horen omdat het daarna echt gebeurt was.

Ozric Spacefolk
Nu komt er waarschijnlijk een shit-storm aan compilaties, waar niemand op zit te wachten.
Nu hadden de jongens al weinig vat op wat er uit kwam, omdat de rechten van hun songs letterlijk overal en nergens lagen, maar ik houd mijn hart vast.

Mikkey Dee, de (ex)drummer is er heel duidelijk over:

”We won’t be doing any more tours or anything. And there won’t be any more records. But the brand survives, and Lemmy lives on in the hearts of everyone.”

Maar ik help het met je hopen, Ozric, dat die maatschappijen niet gaan doen aan lijkenpikkerij.
Een akelig laatste woord, maar Lemmy zou het zelf ook in de mond hebben genomen. "Those motherfucking bastards' zou ie er dan nog achteraan gemompeld hebben.
R.I.P. Lemmy.

avatar van ricardo
Deze heb ik sinds gister ook in huis, en vind het een kraker van jewelste. Vooral het openingsnummer knalt er direct lekker in! Heerlijk album, en beter dan hun vorige naar mijn idee. Ik vind het een meer dan waardig afscheid geworden van deze legendarische band. De rolling stone cover als laatste nummer klinkt ook erg lekker! Wat een energie en plezier hebben deze heren mij vooral de afgelopen 5 jaren gegeven. Heb mijn favoriete 10 albums allemaal maar in mijn top 10 gezet. Geweldige band met geweldige muziek waar ik nog jaren plezier van ga hebben!!

buizen
Dit album is in die zin ook bijzonder omdat het naar verluidt heel veel (fysiek) moeite kostte voor Lemmy om de opnames te doen. De man was eigenlijk al 'op' maar zette zijn tanden in dit laatste album. Respect.

buizen schreef:

Net als Bowie en Freddie dus. Dat zijn toch echte helden. En dan te bedenken dat een zanger van een band waar ik in zat, de muziek heeft opgegeven, na 1 ongelukje op het podium. Ik respecteer zijn keuze, maar sommigen gaan echt letterlijk tot het eind.

buizen
Bji het album ★ is / wordt er veel geschreven over boodschappen, en teksten, en verwijzingen.
Achteraf bleek Bowie aan het album te werken toen ie terminaal was.

Lemmy idem dito.
Hij heeft wel eens in een interview gezegd dat het maken van dit album hem fysiek heel veel energie en kracht kostte. Hier en daar hoor je het aan de zang ook wel af vind ik.
Korte tijd later Lemmy passed by.
En net als op ★ zijn de boodschappen, achteraf bezien, ook overduidelijk:
. Eénnalaatste song: When the Sky Comes Looking for You
. Laatste song: Sympathy For The Devil

Rock In Peace, Lemmy!

avatar van ricardo
Dit is inderdaad waarschijnlijk ook bewust het afscheidsalbum van motorhead geworden, wat buizen als zegt dat de laatste 2 nummers ernaar verwijzen!

En nog meer bijzonder: als je de cd uit de jewelcase haalt, dan zie je daarachter een venster met een zwarte achtergrond met allerlei planeten, het heelal zeg maar, met daarin de text: Tomorrow never knows. Met daaronder: Why not? En rechts in de hoek hangt iemand angstvallig aan het venster bijna naar beneden het heelal in te vallen. Kortom waarschijnlijk dat lemmy wist dat dit zijn laatste zou worden, want dat achtergrondje verraad al min of meer dat met het uitkomen van deze hij al met 1 been in het graf stond.

2 dagen voor zijn overlijden is pas bekend gemaakt dat hij kanker had, maar het is vast bewust achtergehouden, omdat hij niet iedereen in rep en roer wilde hebben denk ik.

Lemmy was wel een geweldig figuur die ik van jongs af bewondert heb.
na Overkill niets fatsoenlijks heeft geproduceerd?

Tjonge jonge moet niet gekker worden! Daar begonnen ze min of meer nog maar net. En heb je denk ik niet veel van hun beluisterd. Ik weet dat motorhead geen band was met veel variatie in hun oevre, maar daar staan ze ook bekend om en zijn ze groot mee geworden, en toch hebben ze zeker wel variatie in hun oevre. Ik zou jou toch nog minimaal de albums ace of spades, another perfect day, orgasmatron, 1916, bastards, overnight sensation, inferno en evt deze van harte aan willen bevelen, en pas daarna te komen met het oordeel of ze wel of niet iets fatsoenlijks hebben geproduceerd na overkill. Ik snap ook wel dat het overbodig is om hun hele oevre ervoor te moeten kennen, maar een plaat of 5, 6 uit verschillende decennia moet je volgens mij toch minimaal gehoord hebben om daar een beetje een oordeel over te kunnen vellen vind ik!

avatar van Eddie
Lemmy was wel een geweldig figuur die ik van jongs af bewondert heb.

Dat was hun tweede plaat! Hiermee zeg je dus eigenlijk dat de carrière van Motorhead niets voorsteld. Motorhead is één van de vaandeldragers van de Metal, goed ik ben er ook geen extreme fan van, maar ik zal nooit hun waarde voor de Metal onderkennen. En je moet toegeven dat ze met oa 1916, Sacrifice, Hammered, Ace Of Spades toch wat absolute parels hebben gemaakt. Motorheads handelsmerk was het om elke twee jaar 'dezelfde plaat met een andere hoes' uit te brengen. Juist daarmee bewezen ze keer op keer hun kwaliteit, elke keer weer een sterke plaat uitbrengen binnen het beperkte genre wat ze zelf gecreerd hebben.

avatar van ricardo
Hammered is ook een goede plaat die de moeite waard is, iets wat ik van Sacrifice nou niet zou kunnen zeggen als 1 van hun zwakste albums.

avatar van jurado
ricardo en Eddie, rustig maar jongens, even diep adem halen en lees het dan nog eens rustig na.

avatar van Eddie
ricardo schreef:

Sacrifice is een van Lemmy's persoonlijke favorieten, alleen daarom al een essentieel album. Maar smaken verschillen, ik heb het altijd een van de betere gevonden.

jurado schreef:
ik heb jouw stuk echt wel goed gelezen. Jij vind weinig variatie in hun discografie zitten, en alles min of meer als Overkill klinken!

Vraag aan jou: welke Motorhead albums ken jij allemaal?

Eddie schreef:

ik heb vaak gelezen dat Lemmy hun album Bastards de beste vond, al is dat nog wat anders dan een persoonlijk favoriet. Bastards vind ik wel 3 klassen beter dan Sacrifice, en het album wat na Sacrifice kwam overnight sensation bruist ook van de energie en variatie. Sacrifice vind ik wat tam klinken, en het geluid vind ik wat dof, en op 2 nummers na vind ik de rest van de nummers ronduit zwak, ze kunnen gewoon veel beter. Het blijft wel Motorhead natuurlijk, en een voldoende zal hij van mij zeker krijgen!

ricardo
* Iron Fist
* Orgasmatron
* 1916
* Inferno

Waarom wil je dat weten eigenlijk?

avatar van ricardo
Omdat ik het gevoel kreeg dat je niet al te veel kende van Motorhead, maar dat valt mee.

Overkill klinkt toch beslist anders dan b.v bomber die een stuk minder energiek is, of b.v on parole hun eerst opgenomen nummers. En 1916 klinkt ook weer compleet anders, net als het snoeiharde Inferno trouwens. Jammer dat je hun klassieker ace of spades niet kent, net een verzamelaar, daarop zijn alle nummers goed. En voor de variatie zou je another perfect day nog eens kunnen proberen, is het meest bluesy album, maar wel op de motorhead manier.

En de live albums uit 1981 en 1999 zijn ook nog aan te bevelen, klinkt weer compleet anders dan in de studio, veel directer, en ze spelen de nummers live nog net iets sneller dan op hun studio albums.

avatar van jurado
Uiteraard ken ik Ace of Spades wel, die was ik vergeten.
Motorhead stond 40 jaar garant voor recht toe recht aan rock 'n roll, helemaal prima.
Ik heb genoeg aan de eerste paar platen, de rest is allemaal hartstikke leuk maar die hoeven niet bij mij in de kast te staan.

avatar van ricardo
Ik snap uiteraard dat mensen Motorhead een band vinden met weinig variatie, maar dat komt vooral omdat ze er dan maar weinig van kennen, of in iedergeval te weinig om een goed oordeel erover te kunnen vellen. Bij jou is dat gelukkig niet het geval Ik heb bijna alles van Motorhead, maar als minder groot liefhebber zijn een paar platen inderdaad wel voldoende. Achteraf gezien dan had ik aan een stuk of 10 platen ook wel genoeg gehad. Je speelt toch vaak weer dezelfden af, en dat zijn bij mij een 5 regelmatig, en nog eens 5 zo af en toe, en de rest eigenlijk nooit.