menu

America - Hearts (1975)

mijn stem
3,50 (33)
33 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Warner Bros.

  1. Daisy Jane (3:06)
  2. Half a Man (3:37)
  3. Midnight (2:43)
  4. Bell Tree (2:34)
  5. Old Virginia (3:32)
  6. People in the Valley (2:43)
  7. Company (3:26)
  8. Woman Tonight (2:22)
  9. The Story of a Teenager (3:20)
  10. Sister Golden Hair (3:20)
  11. Tomorrow (2:50)
  12. Seasons (3:00)
totale tijdsduur: 36:33
zoeken in:
Pieter Paal
Ik vind dit album wat tegenvallen. 'Daisy Jane', 'Old Virginia', 'Sister golden hair' en 'Woman tonight' zijn hier de enige uitschieters.

Dit album is inderdaad wat minder dan de eerste 4. Ik heb het echter nog niet vaak genoeg gehoord om een weloverwogen oordeel te geven. In inder geval niet slecht en zeker de moeite waard.

avatar van Madjack71
T.o.v hun eerdere albums, is dit Hearts idd. wat wisselvalliger, maar nog steeds een aangenaam album om naar te luisteren. Maar goed, ik heb dan ook wel wat sympathie voor deze band, met die warme muzikale klanken, waar ik zo lekker onderuitgezakt naar kan luisteren.
Ik ben het eens met Pieter Paal dat een; Daisy Jane, Old Virginia en Sister Golden Hair de uitschieters zijn op dit Hearts, omdat ze ook America laten horen op hun best en dat die nummers daarin ook zo herkenbaar zijn; samenzang, melodie, refrein en hoog kampvuur gehalte.
Toch vind ik dat daarnaast ook een sfeervolle Midnight genoemd mag worden. Kant 2 van de lp begint op zich sterk met een Company en het hitgevoelige Woman Tonight. Met Seasons heeft het m.i een prima walsende afsluiter. Met Half a man presenteren ze dan wel een dertien in een dozijn rocknummer. Bell Tree, trekt wat anoniem voorbij en The Story of a Teenager gaat wat ten onder aan een te voor de hand liggende muzikale ondersteuning en het te dik erop leggen van een bepaald gevoel. Tomorrow is niet onaardig, maar ze hebben het beter gedaan.
America heeft een wat braaf imago en bracht zowat elk jaar trouw een album uit. Dat ging niet altijd evengoed samen met de muze, die soms ook ergens anders moest zijn blijkbaar.
Een leuke plaat en beter als Hideaway, die het jaar erna uitgebracht werd.

avatar van JJ&Joan
3,5
Ja, een middelmatig album, maar die 'Sister Golden Hair' is zo goed. En dan volgen op een afstand de drie reeds genoemde nummers.

avatar van Jaep
3,5
Best een lekker plaatje. Gekocht voor het fantastische Sister Golden Hair, maar de rest mag er ook best zijn. Doet wat mij betreft niet onder voor hun eerdere werk.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:39 uur

geplaatst: vandaag om 23:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.