Hopsin - Pound Syndrome (2015)

Label: Funk Volume

1. The Pound [Intro] (1:45)
  2. Forever Ill (4:22)
  3. No Hope (4:58)
  4. Ramona (4:28)

met Jarren Benton

5. Mr. Jones (3:27)
  6. Fort Collins (4:33)

met Dizzy Wright

7. No Words [Skit] (1:38)
  8. Crown Me (4:32)
  9. Ill Mind of Hopsin 7 (5:40)
  10. FV Til I Die (4:53)

met SwizZz

11. My Love (5:18)
  12. No Fucks Given (4:05)
  13. Fly (5:00)
  14. I Just Can't (4:25)
avatar van No Surrender
Laat maar komen, zullen ongetwijfeld weer een aantal vette tracks tussen zitten.

Krimson_Madness
No Hope Ramona zijn twee aparte liedjes, No Hope en Ramona ft Jarren Benton Ill Mind of Hopsin 7 zal wel een andere naam gaan krijgen.

avatar van Septua
Op het eerste gehoor valt hij wat tegen... Knock Madness klonk het al alsof Hopsin er minder zin in had. Op dit album rapt Hopsin een beetje naast zijn schoenen en dat staat hem niet goed.

Hier en daar toch wel wat toffe tracks, even wat vaker beluisteren.

Krimson_Madness
Ik luister hem al en binnenkort steekt hij in mijn brievenbus

Krimson_Madness
Bangelijk net zoals elk Hopsin album, ik weet niet wat mijn favoriete nummers zijn want elk liedje is hoe het moet zijn, ik vind dit zijn beste album tot hiertoe.

avatar van Harderwiek
FV Til I Die is toch wel het hoogtepuntje. Verder eigenlijk niet heel indrukwekkend...

avatar van Silky & Smooth
Hopsin is een uitstekende rapper, maar ik vond hem niet meer geloofwaardig. Ook hier maakt hij muziek die hij, als je hem moet geloven, verafschuwt. De richting van zijn woede en haat is wat veranderd, ook wat meer naar zichzelf, waardoor dit album een stuk beter is zijn vorige.

Krimson_Madness
Qua lyrics en beats is hij kei hard, ik begrijp niet waarom er zo op hem gehaat wordt. Is het omdat hij de waarheid zoals in Fly in mensen hun gezicht smeert? Ach ja het zijn dan ook dezelfde haters die naar simplistische rap luisteren van Future, Meek Mill, A$AP Rocky, Kid Ink, Lil Wayne en etc... Ik vind het grappig dat Hopsin hen nadoet op No Words en het dan nog beter doet ook

avatar van Silky & Smooth
Ik vind No Words ook een grappige en geslaagde parodie, maar I Just Can't is niet veel anders en dat nummer lijkt mij geen grap. Wel één van mijn favorieten hierop trouwens...

Silky & Smooth schreef:
I Just Can't gaat dan ook over dat hij niet zoals de commerciële artiesten wil zijn,
"Where the real MCs? There are no more, swag ship took sail and they all on board"

avatar van Silky & Smooth
I know, maar ik krijg niet echt het gevoel dat de productie etc. als parodie bedoeld zijn, zoals bij No Words. Op zijn vorige album vond ik het nog veel echter; corny refreintjes, zwakke producties en wacke gastartiesten. Hier valt dat gelukkig mee.

avatar van Appels123
Hopsin, een rapper die zo'n beetje de hele game probeert te dissen, om daarna met een halfbakken project aan te komen zetten. Doet hij het voor de hype en publiciteit en is het een geslaagde marketingsactie? Zeker. Is het vervelend? Zeker. Ook hier laat Hopsin weer zien waarom ik hem als rapper nooit serieus kan nemen. Goede tracks worden afgewisseld met complete gedrochten, waarvan de meeste niet eens bedoeld zijn als parodieën.

2.5*

P.S.
Waarom klinkt Fly alsof er op elk moment een Macklemore/Eminem verse aan zit te komen of een Rihanna refrein? Akelig popnummer.

Krimson_Madness schreef:
Een klein aantal nummers vind ik dik bovengemiddeld (FV Till I Die, No Hope, Ill Mind 7), maar het overgrote deel vind ik vaak juist simplistische rap, om het in jouw woorden te benoemen. Hopsin rapt in mijn ogen grotendeels over oppervlakkige middelbare school-niveau thema's. Prima als jij dat als de grote waarheid ziet, maar voor mij komt het over als een beetje semi-interessant doen.

Ja oké, Fly is wel leuk, maar c'mon, voor iedereen die een beetje intellectueel is verteld ie niks interessant. Het zou op zich een goed nummer kunnen zijn, maar die beat is gewoon afschuwelijk en de flow van Hopsin op dat nummer is nou ook niet echt on point. Als je het bv. vergelijkt met Nocturnal Rainbows, hoor je hier toch gewoon een erg matige Hopsin. Dat is voor mij overigens een beetje de rode draad op dit album: slechte beats en Hopsin die niet op zijn best is.

avatar van MJ_DA_MAN
Krimson_Madness schreef:
Qua raps is Hopsin wellicht een van de betere hedendaagse rappers, maar qua muziek toch echt niet. Ook zijn onderwerpen worden op een gegeven moment uitgekauwd. Omdat nu ook weer alles door Hop zelf is geproduceerd weiger ik het te checken. Dan kun je wel met kinderachtige en typische termen als ''haters'' aankomen, maar de kritiek is imo volkomen terecht. Of beter gezegd: begrijpelijk (ik neem iig een dat het qua beats net als zijn voorganger klinkt).

Edit: een nummer als I Just Can't is qua beat gewoon hetzelfde als de gemiddelde beat van de ''simplistische rap'' die jij beschrijft. En mijn gevoel zegt dat dit niet het enige nummer is.

Krimson_Madness
Hopsin zijn beats zijn uniek, als je een beat hoort van hem hoor je direct dat het van hem is, dat noemen ze origineel zijn. Zijn beats zijn nice en passen bij de teksten. Zijn haters gedragen zich dan ook kinderlijk gewoon omdat ze zijn muziek niet goed vinden beginnen ze af te geven op zijn persoonlijkheid en waarom? Hij gedraagt zich toch niet als een eikel zoals Kanye West dat doet? Ik bezie jou ook niet als een hater, voor mij is iemand die ook afgeeft op iemand zijn persoonlijkheid en dat zie ik jou hier niet doen. Qua beats is het wel wat anders dan zijn vorig album ik vind de beats donkerder dan die op zijn vorige albums, wat ik wel beter klinken vind.

avatar van Silky & Smooth
Origineel is niet per definitie goed, al vind ik Hopsins beats niet eens origineel. En hij gedraagt zich wel als een eikel. Hij zeikt zowat de hele hip-hop wereld af. Dat kan mij niks schelen, maar dan moet je wel laten horen dat je één van de besten bent. Raptechnisch is hij dat misschien, maar hij maakt zijn woorden niet waar. Hij levert werk op hetzelfde en vaak zelfs beneden het niveau van de de mensen die hij afzeikt.

avatar van Joe D
Krimson_Madness schreef:

Grappig dat het nou juist precies de "simplistische" artiesten zijn die jij noemt die Hip-Hop in leven houden door orgineel te blijven, iets wat Hopsin natuurlijk totaal niet is en waarschijnlijk ook nog nooit van gehoord heeft (evenals jijzelf waarschijnlijk, aangezien je zijn mening overal precies kopieert, ook bijv. bij Kanye). Dan durf je ook nog de term "haters" te gebruiken, nou als dat wat jij doet op Lil Wayne en Future geen "haten" is dan weet ik het ook niet meer. Waarschijnlijk heb je nog nooit naar ook maar één project van ze geluisterd maar gewoon klakkeloos de mening van meneer Hopsin "jouw mening" gemaakt. Niet vergeten dat je zelf ook hersens hebt gekregen, hè jongen?

avatar van MJ_DA_MAN
Krimson_Madness schreef:
Hopsin's beats uniek? Are you serious? Zijn beats klinken vaak juist erg standaard en sample-loos, alsof ze rechtstreekt uit FruityLoops komen (waar Hop zijn beats ook mee maakt of maakte). Echt alles behalve origineel. Staat verder los van de kwaliteit ervan natuurlijk.

Krimson_Madness
Pop muziek is dan nu op het moment dan ook het meest populaire muziek genre, alleen zet hij hier een tekst neer die waarheid is. Bij Fly gaat het dan ook om Hopsin zijn bericht naar ons toe. Hopsin zijn teksten gaan diep, het doet de mensen nadenken, worden de mensen daar wijzer van? Absoluut, en dat is iets wat zelden voorkomt in de muziek van deze tijd, want de meeste hebben het over onzin, dingen die niemand boeien, feesten, drugs nemen, dealen, gangsta zijn dronken worden in de club, auto's, vrouwen versieren en vrouwen neuken want ze zijn players en dat ook nog eens op een vrouw denigrerende manier, mensen vermoorden, stoefen over hoeveel geld ze wel niet hebben, stoefen over hun status, roem en nog allemaal foute dingen die een slechte invloed hebben op de jeugd want het is stoer, mensen brainwashen met verkeerde teksten dat kunnen ze tegenwoordig goed.

MJ_DA_MAN schreef:
Dat is jouw mening en ik respecteer die, maar ik vind dat Hopsin een eigen sound heeft want je hoort direct dat hij de beat gemaakt heeft en dat maakt hem uniek en origineel. Hopsin wil alles zelf doen op zijn album van beats tot lyrics, hij werkt hard om alles piekfijn in orde te krijgen en dat is moeilijk. Hopsin is een ondergewaardeerde, onderschatte artiest die meer verdient dan hij krijgt, het is zoals hij het zegt mensen die talent hebben worden genegeerd en mensen die gemaakt zijn krijgen de aandacht terwijl het eigenlijk andersom hoort te zijn.

avatar van Joe D
"Pop muziek is dan nu op het moment dan ook het meest populaire muziek genre."

Joe D schreef:
"Pop muziek is dan nu op het moment dan ook het meest populaire muziek genre."
Dat ik vind ook ja maar het is nu zo spijtig genoeg

avatar van Harderwiek
Je kraamt wel aardig wat onzin uit naar mijn mening Krimson_Madness, maar goed. Denk dat het probleem zich vooral zit in dat je je misschien wat meer moet verdiepen in hiphop en de hedendaagse artiesten, en nee, dan heb ik het niet over Kanye West, Future, Meek Mill, A$AP Rocky, Kid Ink, Lil Wayne. Als je het toch bij popmuziek wil houden, Kendrick Lamar gaat wat mij betreft wel een stapje dieper dan Hopsin hier gaat met zijn oppervlakkige teksten - en bovenal zit het muzikaal subliem in elkaar, wat ik hier totaal niet vind.

Als je overigens vindt dat Hopsin meer verdient dan hij krijgt mag je nog eens goed nadenken. Wat voor omzet denk je dat Funk Volume deze dagen wel niet genereert? Die Hopsin zwemt in het geld en trekt een miljoenenpubliek aan, hou je zelf niet voor de gek.

Krimson_Madness
Jij vindt het onzin omdat we niet dezelfde mening hebben, als je mij persoonlijk wil aanvallen stopt hier de discussie voor mij want ik heb geen tijd voor kinderachtige onzin. Ik hoor geen popmuziek. Ik hoor naar Kendrick Lamar maar mijn favoriete artiest in hip-hop nu is Hopsin.

avatar van Harderwiek
Sorry, wil je alles behalve persoonlijk aanvallen, maar uitspraken zoals dit vind ik gewoon naïef:
Alleen zet hij hier een tekst neer die waarheid is.
Hoezo zouden andere artiesten niet alles piekfijn in orde willen krijgen? En alles wat een artiest zegt als volle waarheid aannemen vind ik gewoon naïef - vorm je eigen mening. Maar goed, ik begrijp wat je bedoelt, Hopsin heeft tekstueel meer te vertellen dan de doorsnee mainstream artiest, en het is goed mensen aan het denken te zetten. Maar je doet net alsof hij de enige is en ó zo origineel en uniek is in wat hij doet, terwijl hij dat allesbehalve is - er zijn tientallen artiesten die hetzelfde doen en aardig wat die het beter doen dan Hopsin op dit album. Maar dat is inderdaad mijn mening, maar ik vraag mij af of je gezichtsveld wel breed genoeg is en Hopsin niet klakkeloos als een een soort optimum ziet binnen de hiphop - want dat is hij allesbehalve. Vind ik.

Krimson_Madness
Ik heb een eigen mening, en ik had die al voor hij erover rapte maar kom. Ik vind niet dat hij de enige is, maar ik vind dat hij mij het meest aanspreekt dat mag toch wel?

avatar van Delars
0,5
Treurig album. Matige teksten en vervelende beats. Wat is deze man afgegleden sinds zijn eerste album zeg.

Hopsin - The Pound - YouTube

Nieuwe videoclip van Hopsin The Pound

avatar van Silky & Smooth
Ik vind nog steeds dat Hopsin hier aardig komt, maar het is allemaal zo uitgekauwd en de beats zijn te amateuristisch. Misschien moet hij eens met een andere producer samenwerken. Eens wat nieuws proberen. Halfje eraf.

avatar van Septua
Helaas is dit naar mijn mening Hopsin's slechtste album, toch geef ik een voldoende omdat er toch hier en daar wat toffe tracks zijn. Helaas is hij de rapper geworden die hij vroeger zo erg vervelend vond. (Mr. Jones & Crown Me)

Ook kwam er een line langs in Fly wat eigenlijk het hele niveau van het album beschrijft. "Did the man who invented college, go to college? Hm, okay then"

Hopsin wilt te graag geloven dat hij alles beter weet en ons wel even van alles kan leren, straks wordt meneer Hopsin nog de nieuwe KRS-One, ALSTUBLIEFT NIET ZEG.