Hopsin - Pound Syndrome (2015)

Label: Funk Volume

1. The Pound [Intro] (1:45)
  2. Forever Ill (4:22)
  3. No Hope (4:58)
  4. Ramona (4:28)

met Jarren Benton

5. Mr. Jones (3:27)
  6. Fort Collins (4:33)

met Dizzy Wright

7. No Words [Skit] (1:38)
  8. Crown Me (4:32)
  9. Ill Mind of Hopsin 7 (5:40)
  10. FV Til I Die (4:53)

met SwizZz

11. My Love (5:18)
  12. No Fucks Given (4:05)
  13. Fly (5:00)
  14. I Just Can't (4:25)
Septua schreef:
Helaas is dit naar mijn mening Hopsin's slechtste album, toch geef ik een voldoende omdat er toch hier en daar wat toffe tracks zijn. Helaas is hij de rapper geworden die hij vroeger zo erg vervelend vond. (Mr. Jones & Crown Me)

Ook kwam er een line langs in Fly wat eigenlijk het hele niveau van het album beschrijft. [i]"Did the man who invented college, go to college? Hm, okay then"
Hetgeen wat hij in Fly zegt is dan ook gewoon waarheid, mensen moeten gewoon hun eigen zijn en niet klakkeloos de media volgen, ik hoor liever zo'n liedje op de radio (wat nooit zal zijn want het maakt mensen wijzer i.p.v dommer wat nu het geval is) dan een liedje waar Hopsin hier een parodie van maakt, en het zijn zo'n hip-hop liedjes die ik meestal hoor op de radio als ik aan het fitnessen ben. Hopsin zijn muziek is gewoon beter dan de meeste mainstream en commerciële artiesten in Hip-Hop, de enige recente hip-hop artiest die er voor mij op commercieel vlak echt uitspringt is Kendrick lamar voor de rest spreekt niemand mij aan op commercieel vlak. Waarom vind je dit zijn slechtste album?
Hopsin wilt te graag geloven dat hij alles beter weet en ons wel even van alles kan leren, straks wordt meneer Hopsin nog de nieuwe KRS-One, ALSTUBLIEFT NIET ZEG.
Kan je niet gewoon kritiek geven op zijn muziek? Waarom op zijn persoonlijkheid? Je kent hem toch niet? Ik heb nog niet gezien dat Hopsin de eikel uithangt, in interviews zegt hij gewoon de waarheid als het gaat over mensen, en bij sommige schiet dit in het verkeerde keelgat. Hij spreekt mij echt aan met zijn muziek en aan zijn muziek te horen denkt Hopsin hetzelfde als mij.

avatar van Joe D
Krimson_Madness schreef:
Hetgeen wat hij in Fly zegt is dan ook gewoon waarheid, mensen moeten gewoon hun eigen zijn en niet klakkeloos de media volgen, ik hoor liever zo'n liedje op de radio (wat nooit zal zijn want het maakt mensen wijzer i.p.v dommer wat nu het geval is) dan een liedje waar Hopsin hier een parodie van maakt.

Hou nou toch eens op met je "waarheid" man. Toen ik 12 was zouden die "wijze" uitspraken van Hopsin misschien nog wel indruk op me hebben gemaakt maar nu al lang niet meer. En kun jij dan voortaan ook Kanye West op zijn muziek beoordelen? Je kent hem toch ook helemaal niet? Misschien, misschien hè, zijn al die mainstream artiesten eigenlijk wel een heeeel stuk slimmer als Hopsin.

avatar van Bedorvenkebab
jullie kunnen echt goed discuseren moeten jullie wat mee doen

Krimson_Madness schreef:

Ik raad je aan om eens lekker naar Brother Ali te luisteren, als je dan toch van Hip-Hop houdt dat gebaseerd is op de realiteit.

Hopsin heeft geen interessante geschiedenis, hij was een gefaalde acteur en is opgelicht door Ruthless (of hij moet eerst een contract lezen voordat meneer wat tekent). Nu komt hij ons eventjes vertellen wat echte Hip-Hop is en waar ik naar moet luisteren. Vind ik prima hoor, bij zijn track "Sag My Pants" deed hij dit echt geweldig. Nu trekt hij die lijn door en is het net of hij mij een abonnement probeert te verkopen terwijl ik rustig probeer te winkelen.

Wat ik wil zeggen is, Hopsin heeft met "Raw" een geweldig product afgeleverd, helaas klinkt hij nu enorm bitter. Ik vind het erg leuk hoor, dat je zo'n enorme fan van Hopsin bent. Alleen zorgt dat er niet voor dat IK de muziek dan goed MOET vinden, ik vind dit zijn slechtste album, punt.

avatar van Slowgaze
Bedorvenkebab schreef:
jullie kunnen echt goed discuseren moeten jullie wat mee doen

Ik moest hardop lachen.

Septua schreef:

Waarom is dit dan zijn slechtste album?

Septua

Zo slecht doet hij het niet als acteur bij Murder In The First.

Ik sla dit album over omdat ik hem matig vind als rapper.

Krimson_Madness schreef:
Waarom is dit dan zijn slechtste album?

Je gaat mij toch proberen om te praten als ik uitleg waarom.

De beats zijn minder van kwaliteit, de raps zijn inhoudelijk te arrogant, de lyrics zijn niet memorabel genoeg, de humor van Hopsin mist, Hopsin is de rapper geworden die hij zelf haatte, "My Love".., Dizzy Wright & SwizZz zijn een verademing om te horen.

avatar van Delars
0,5
Halfje er af, 1 van de slechtere hiphop albums dit jaar.

Septua schreef:

Je gaat mij toch proberen om te praten als ik uitleg waarom.

De humor van Hopsin mist? Moet je Ramona en de skit No Words nog eens horen. Daarvoor zei je dat hij de rapper is geworden die hij altijd haatte door Crown Me en Mr. Jones en nu zeg je dat hij die rapper is geworden door My Love, wat is het nu eigenlijk? Veel betere lyrics zal je niet vinden als je die zoekt hoor

avatar van MJ_DA_MAN
Krimson_Madness schreef:
Veel betere lyrics zal je niet vinden als je die zoekt hoor
Jawel hoor. Hopsin moet het voornamelijk hebben van zijn flow, stem en charisma/energie. Tekstueel is hij best aardig hoor, maar zijn er genoeg te vinden die beter, dan wel veel beter zijn qua teksten. Echter hebben die dan (lang) niet altijd het rappend vermorgen dat Hop wél heeft, dus het is maar waar je voorkeur naar uitgaat (teksten of raps/flow).

Krimson_Madness
Wat mij wel opvalt is dat hij niet veel metaforen gebruikt, maar dat soort me niet en ik vind hem daar niet minder door want de lyrics en de flow zijn naar mijn mening hoe het hoort te zijn. Wie zijn degene met de betere teksten dan? Want dan wil ik ze wel eens checken.

avatar van MJ_DA_MAN
In mijn ogen (hedendaagse MC's): R.A. the Rugged Man (heeft ook met Hopsin samengewerkt), Chino XL, Apathy, Canibus (tekstueel dus, qua flow niet meer), Slug (van Atmosphere) en Diabolic komen als eerste in me op. En nog wel meer.

avatar van Arrie
Ik ben nu aan het horen R.A. The Rugged Man Legends Never Die, ik vind zijn beats minder en hij klinkt als Dr. Dre maar dan met betere teksten, zijn teksten en flow zijn wel nice. Chino XL is dan ook old school bijna elke old school rapper is bangelijk. Canibus vind ik goed maar de album die jij als profiel afbeelding gebruikt is blijkbaar zijn beste en daar vind ik de beats niet passen bij zijn teksten, ik heb die cd 2 a 3 keer gehoord en ik was het al beu, hij wou D12 en Eminem tegen elkaar opzetten op een achterbakse manier en daardoor moet ik hem niet zo. Atmosphere is heel goed, zoals ik al zei bijna elke old school hip-hop artiest is goed.

Atmosphere is tegenwoordig al old school?

avatar van Slowgaze
Kut, dan begin ik oud te worden.

Krimson_Madness schreef:

Oh ja man, Ramona en No Words, nu is het album gelijk een klassieker! Volgens mij heb je niet goed gelezen wat ik zei. Ik ben een enorme fan van zijn album Raw, draai ik regelmatig. Als ik dit met elkaar vergelijk... dan zeg ik nee dankje tegen Pound Syndrome, slappe hap vergeleken met Raw.

tuktak
Persoonlijke berichten en slowchat nogmaals en nogmaals verwijderd

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Off-topic berichten verwijderd.

Krimson_Madness
Deze stak vanmorgen in mijn brievenbus, ik kan hem eindelijk horen met mijn stereo installatie.

avatar van MDRAIJER
No Words. Geen woorden voor.
Zo hilarisch prachtig gedaan.

Ik kon Ill Mind 7 natuurlijk al omdat het, wat is het? 8 maanden geleden uit kwam. Prima nummer.
Binnenkort maar de rest van het album luisteren.

avatar van MDRAIJER
Septua schreef:

Ik vind niet dat je albums met elkaar moet vergelijken als het van een zelfde artiest is.
Wat als ik nu ineens een kneitergoed album uitbreng, wat beter is dan alle albums ooit en vervolgens een album uitbreng wat net zo goed is als, laat ik zeggen, Illmatic? Betekent dat dan dat het laatste album wat minder goed is meteen slecht is wat ik uit heb gebracht? Nee, toch?

MDRAIJER schreef:

Het probleem van classics is dat het vrijwel niet te evenaren is kwa niveau. De meeste artiesten hebben een top/piek periode. Nas op Illmatic met de perfecte producties en wie weet ook dat de tijd ermee te maken heeft was geniaal maar nooit hebben latere releases dit niveau ooit gehaald. Die er wel heel dichtbij zat voor mij was Lost Tapes.

Raw was misschien Hopsin's top en dit bij lange na niet.

FRIPI schreef:

Raw was misschien Hopsin's top en dit bij lange na niet.
Maar een 0.5 geven is wel serieus overdreven, maar ja dat deed je ook bij Compton van Dr. Dre.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Commentaar geven op andermans stemmen is redelijk zinloos. Een stem is een puur persoonlijke beoordeling. Zo kan iemand anders ook weer inbrengen dat jouw 5,0 "serieus overdreven" is.

Hier is de albumpagina ook niet voor bedoeld.

FRIPI
Ik vind het niet erg als mensen me daar op wijzen wat mij wel verbaast is mensen die 2 sterren geven maar dat album niemand aanbevelen omdat het slecht is. Dus statistisch maakt het niet uit of je een 1 of een 2 geeft want een album blijft slecht. (blijft persoonlijk)

Vroeger kocht ik albums waarvan er maar 3 nummers opstonden die vet waren. Ik wou het gewoon hebben maar later dacht ik wat een zonde van mijn geld. Albums die ik koop vind ik goed en die moeten minimaal 7 hebben kwa rating anders koop ik het gewoonweg niet.

MDRAIJER schreef:

Waarom zou ik het niet mogen vergelijken? Het is niet alsof Hopsin het formule 200% heeft veranderd zoals Kanye West deed met zijn laatste werk.

Hopsin gebruikt nog altijd dezelfde beats, ze klinken zwakker. Hopsin rapt nog altijd hetzelfde, het klinkt nu geforceerd. Dan mag het mij toch wel opvallen dat Hopsin naar mijn mening voor zichzelf onderdoet als ik dit vergelijk met Raw.

Het is niet alsof ik dit album luister met het idee dat het als Raw moet klinken, totaal niet. Als ik het mooi vind, dan zal dat echt niet liggen aan zijn historie aan liedjes.

lckay
Ik heb veel matige beats gehoord in m'n leven, maar de beat van fly is de eerste beat ooit die mij oprecht hoofdpijn heeft gegeven.

1 ster voor dizzy op fort collins.

FelipeGutiérrez
Mensen als Krimson_Madness verpesten mijn humeur. Real hiphop warriors, die denken dat matige artiesten als Hopsin even hiphop komen redden van alle 'bagger' van tegenwoordig.

Om het even on topic te houden: dit album is weer meer van hetzelfde. Matige beats, een Hopsin die qua flow soms wel weer interessant kan klinken maar dit weer verpest door TE preachy te zijn.

lckay
FelipeGutiƩrrez schreef:

hij heeft zn account verwijderd lol

wat bedoel je met meer van hetzelfde btw?
dit album is heel anders vergeleken met RAW en Knock Madness.

FelipeGutiérrez
lckay schreef:

hij heeft zn account verwijderd lol

wat bedoel je met meer van hetzelfde btw?
dit album is heel anders vergeleken met RAW en Knock Madness.

Meer van dezelfde amateuristische producties, een preachy hopsin, cringeworthy lines en zwakke refreintjes.

Hoewel Hopsin op dit album zelfverzekerder klinkt dan zijn eerdere projecten en hij raptechnisch weer laat zien geen slechte rapper te zijn, bewijst hij toch weer dat dat geen garantie is om sterke nummers te maken.