Frank Zappa - Studio Tan (1978)

Jazz / Rock
Label: DiscReet

1. Greggery Peccary (20:35)
  2. Let Me Take You to the Beach (2:44)
  3. Revised Music for Guitar & Low Budget Orchestra (7:36)
  4. REDUNZL (8:14)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Zoals deze.

Vroeger vond ik The Adventures... niet zoveel aan. Tegenwoordig vind ik het nummer hilarisch en buitengewoon creatief gecomponeerd. Hierbij komt nog eens dat RDNZL ook briljant is en dat je daarmee al het grootste gedeelte van het album hebt gehad!

Verhoogd naar een 4.0*.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Over de totstandkoming en het bestaan van deze plaat hebben meerdere collega’s hier hun licht al laten schijnen: contractuele verplichtingen, gezeik met de platenmaatschappij en wat nog allemaal.

Met dit album kan ik bitter weinig uit de voeten, daarvoor zorgt opener The Adventures of Greggery Peccary met een verhaaltje en een muzikale omlijsting dat voortdurend van de hak op de tak springt, hier en daar een interessant thema niet nagelaten. Greggery Peccary en ondergetekende zullen nooit beste vrienden worden.

Dan is het navolgende instrumentale Revised Music for Guitar and Low-Budget Orchestrav heel andere koek, best genietbaar en beter te verteren. Lemme Take You to the Beach is een lichtvoetig liedje, wellicht is dit intentioneel zo gedaan, ik zou me niets anders kunnen voorstellen. De afsluiter vind ik het mooiste nummer waar Zappa opnieuw een prachtige gitaarsolo speelt.