Ice Cube - Laugh Now, Cry Later (2006)

Label: Lench Mob

1. Definition of a West Coast G (Intro) (0:14)
  2. Why We Thugs (3:44)
  3. Smoke Some Weed (3:46)
  4. Dimes & Nicks (1:06)
  5. Child Support (4:01)
  6. 2 Decades Ago (Insert) (0:14)
  7. Doin What It 'Pose 2 Do (4:08)
  8. Laugh Now, Cry Later (3:37)
  9. Stop Snitchin (3:15)
  10. Go to Church (4:00)

met Snoop Dogg en Lil' Jon

11. The Nigga Trapp (3:49)
  12. A History of Violence (1:09)
  13. Growing Up (3:55)
  14. Click Clack - Get Back! (3:10)
  15. The Game Lord (4:10)
  16. Chrome and Paint (3:27)

met WC

17. Steal the Show (4:12)
  18. You Gotta Lotta That (4:06)

met Snoop Dogg

19. Spittin Pollaseeds (5:04)

met WC en Kokane

20. Holla at Cha Boy (3:31)
Staan toch weer een paar heerlijke nummers op, 3.5*

Niek schreef:
Teutoon oordeelt misschien te gemakkelijk, maar Ice Cube heeft mij ook nooit kunnen overtuigen. Poetisch gezien maakt hij wel klaar. Het rijmt allemaal wel, maar de rijmschema's zijn, evenals de woordkeus, vrij simpel. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Ice Cube heeft meegelift met het NWA-succes. Natuurlijk heeft hij een stoere stem en natuurlijk is hij verantwoordelijk voor aardig wat lekkere nummers. Maar daar ken ik meer rappers van. Ik vind IC een vrij doorsnee-rapper. De onderwerpen zijn weinig origineel, en ook qua flow ligt hij wat mij betreft achter op de groteren der aarde.

Damn, in welk universum heb jij je de laatste 20 jaar begeven? Dat je zulke uitspraken durft te doen.
Meegelift op succes van N.W.A. Ice cube was praktisch N.W.A. man.
Dre deed productie, Ice Cube de Lyrics. Later heeft Ren ook nog een aardig steentje bijgedragen ( maar die kwam er later bij) en Eazy had wel een aparte stem en flow, maar hij schreef niet eens alle teksten zelf en was lang niet zo op de voorgrond te horen als Cube, die deed zelfs hele nummers alleen voor N.W.A.
Ma goed, jij hebt waarschijnlijk weinig van N.W.A. meegekregen of je er nooit echt in verdiept, goed niews er komt een nieuwe Greatest Hits uit binnenkort, miscchien een aanrader.
Onderwerpen onorigineel??? Hij is degende die als eerste met de onderwerpen aan kwam dragen kerel.
Hij rapte al over bitches en the hood voordat de rappers van nu uberhuapt konden praten.

Ik heb twee weken geleden live gezien in Paradiso, en ik weet heel cker dat er weinig rappers kunnen tippen aan zijn niveau van een live optreden, ik heb 50, Mobb Deep en de rest van G-Unit gezien vorig jaar oktober.
En ik ben zeer kritisch als het om live optredens gaat. 50 is niet slecht, maar Cube veegt echt wel zwaar de vloer met hem aan.

Wie zijn volgens jou dan de groten der aarde?

avatar van MJ_DA_MAN
Nou Ice Cube is mijn favo westcoast-rapper, ik vond hem verruit de beste MC bij NWA. Maar hij hoort al meer dan 10 jaar niet meer bij de groten der aarden, zeker als je dit album (die ik zelf 3,5 heb gestemd) vergelijkt met wat er verder uitgekomen is de afgelopen jaren van andere rappers.

Conway Twitty schreef:

Death Certificate en Amrikkka's Most Wanted zijn inderdaad wel de reden dat ik geen enkel Ice Cube album aan me voorbij laat gaan maar met de War en Peace's en deze laat hij toch wel zien niet meer die rauwheid te hebben. De rauwheid die op dit album niet verder komt dan: You want childsupport? Get it out your ass bitch.

En wat dacht je van de volgende:

Nigga I'm a hustler, act like I'm lovin ya
Don't mind fuckin ya, just like the Governor.

Take him to the hood, where it's action packed
Let him know that the target's still on his back
It's a hustle called capitalism
Got my niggaz in prison, all stuck in the system yeah
Recognize who's a hustler, George Dubya
He's the one that's sittin back, fuckin ya
With a big dick stuck in ya
I'm from a place where the fuckin Terminator is the Governor

Eigenlijk is die hele tekst van Nigga Trap wel rauw als je het mij vraagt.

en dan deze:

I slap the Maybeline off Tammy Faye Baker, heerlijk gewoon.

er zit echt wel meer van dit soort shit in dit album, maar door de flow valt het het je misschien niet op.
AZlyrics.com lees er maar eens een paar, tis niet meer het niveau van vroeger ma hij heeft het cker nog wel.

Een vette album, ook al lijken de produties van Lil' Jon veel op elkaar.

''Why We Thugs'', ''Smoke Some Weed'', ''Stop Snitchin'' & ''The Game Lord'' zijn de beste tracks van het album!

Dr.Greenthump
Van alle N.W.A. solo platen die ik heb geluisterd vond ik altijd die van Ice Cube en Mc Ren niet zo tof. Veel werk is me dan ook ontgaan en hoewel Death Certificate een zeer onderhoudende plaat is vond ik het niet zo geslaagt als de albums van Dre en Eazy E. Was al een lange tijd op de hoogte van dit album sinds ik Wy We Thugs een half jaar geleden van een vriend kreeg. Toch heb ik me er nooit aangewaagd en zelfs toen een goede vriend van me dit album gewoon thuis had liggen. Hij liet het me een keertje horen, maar het deed me niet veel. Toch heb ik een paar uurtje gelden dit album via internet binnen gehaald en ... ik ben licht over donderd!

Oké het is geen meesterwerk, klassieker of wat dan ook in die richting, maar dit is echt een aangename verassing. Ik lees hier dat de meningen erover verdeeld zijn en het grootse deel van de users dit een best dope album vinden (de 3,5 stemmers) maar ook niet meer dan dat.

Om te beginnen moet ik zeggen dat Ice Cube een lange tijd niks van zich heeft laten horen totdat opeens Wy We Thugs binnen waait. Kwa producties best dope opzich, rauwe pompende beat en een aardige sample tijdens het refrein. Maar het gaat er vooral wat Cube er verder mee doet. Deze track is representatief voor de gehele cd en hij laat zien dat hij weer terug is en hoe! Vol overtuiging en woede verteld hij hoe fucked up de situatie in de hood is.

They give us guns and drugs, and then wonder why the fuck we thugs

De producties over het algemeen zijn toch best wel gevarieerd en dat in combinatie met de onderwerpen die Ice Cube aansnijd wordt het nergens echt saai of vervelend. Toch had er best een track of 3/4 uit gekunt zonder dat de kwaliteit hieronder zou leiden. Waarom ik zijn vroegere niet zo overtuigend vind is dat de producties hier veel beter passen bij Cube. Het klopt gewoon precies en hij klinkt nog steeds als die agressieve cube zoals hij bij N.W.A. was. Zijn frustraties op de nieuwe ''Gangsta-Rap Generatie'' valt bij mij wel in de smaak. Hij laat zien dat hij nog steeds kritiek kan geven op deze rappers, de media en de overheid. Daarnaast bevat dit album de nodige bangers inclusief toeters en bellen. Overtuigend laat hij zien dat hij de ''echte'' Gangsta rap godfather is. Ja mensen om mijn statement nog eens te verduidelijken, Cube is terug en hoe!

Voorlopig 3,5 sterren, maar het zit dicht tegen de 4 aan.

Hier nog wat dope quotes:

Thank God that the gangsta's back,
we ain't got to put up with this brainless rap
May your lungs collapse n' m.c's are funny,
all you can rap about is pussy and money!

All y'all rappers should kiss and make up
take your bullshit jewlry back to Jacob
get your mind right nigga
and start to wake up
cause the whole rap industry needs to shake up

Nigga I'm a hustler, act like I'm lovin ya
Don't mind fuckin ya, just like the Governor

edit: ooh voordat ik het vergeet, die joker die zei dat Cube niet veel beter is dan Curtis Jackson, may god bless you!

Prima verwoord Dr. Greenthump!
Ik vind dit album meer Westcoast klinken als al zijn werk dat tussen de N.W.A tijd en nu in heeft gezeten. Hij heeft in die tijd tuurlijk ook wel killers gedropt, ma deze cd voldoet aan alle eisen om een top album te zijn in mijn ogen, de laatste twee nummers hadden eraf gemogen van mij, de rest luisterd heerlijk weg.
En dat aggresieve heeft deze man gewoon, net als de grapjes en de punchlines, dat met lekkere beats eronder, die absoluut vernieuwend zijn maken het gewoon af tot een 4,5.

Misty44 schreef:

Ken jij zijn eerste (4) solo-albums wel? Ik denk het niet, wat vooral zijn eerste 2 CD's is westcoast zoals het moet klinken. Dit klink af en toe wel een beetje westcoast maar absoluut niet zoals in zijn vroegere periode. Beetje rare opmerking van je.

Misty44 schreef:

MJ_DA_MAN schreef:
Nee MJ ik denk niet dat Misty44 die kent, vooral Death Certificate is erg erg goed vind ik. Totaal wat ik verwacht van een Westcoastalbum. Dit is nog net 3* omdat het Ice Cube is.

Dr.Greenthump
Tja het ligt er maar net aan wat je verwacht van een ''West Coast'' album. Dit bestaat namelijk ook weer uit sub genres zoals G-Funk en Gangsta-Rap, hoewel de grens ertussen niet al te groot is. Death Certificate is daarom ook weer een heel stuk anders dan Doggystyle of Speed of Life van Xzibit, terwijl het toch allemaal echt typisch West Coast is. Denk dat je dit album net zo goed kan definiëren als een typisch West Coast album alleen is het gemoderniseerd en een stuk anders dan Cube's vorige albums. Als ik dit vergelijkt met Snoop zijn nieuwste of die van The Game of Xzibit dan kan ik je verzekeren dat dit wel de beste is. Cube flowt hier nog steeds als geen ander dat kan en nog steeds heeft hij die scherpe en kritische ondertoon. Er zit zelfs wat humor in. Natuurlijk is het voor een aantal users niet zo dope als zijn vroegere werk, maar Cube valt een stuk minder in herhaling als zijn West Coast collega's.

Dr.Greenthump schreef:
Er zit zelfs wat humor in.

Ja, en in Death Certificate bijna alleen maar. En ook nog eens briljante.

Dr.Greenthump schreef:
Er zit zelfs wat humor in.
MJ_DA_MAN schreef:
Ja, en in Death Certificate bijna alleen maar. En ook nog eens briljante.
Ik kan zo 15 lines uit mijn hoed toveren uit die Cd die superhilarisch zijn. Deze is mijn favo:

No chance for rehabilitation

My life is fucked

en dan dat ene stukje
Police?? Eat A Dick Straight Up... en dan die geweerschoten
-My Summer Vacation

Hmm jij kiest wel echt vaak de slechte lines ... sry dat ik het zeg.

eazyfan schreef:
Niet erg, maar waarom vind je die dan slecht?

Er zit geen inhoud in en geen punchline.. en dat soort teksten quote jij het meeste

Ja het ging om de humor.

Ja het ging om de humor.

Ik kan de humor niet bepaald vinden in die lines.. en waar is de inhoud ervan ?

Relax schreef:

Eerlijk gezegd heb ik dat ook best vaak bij jou hoor.

Relax
Tja maar ik heb het hier over Ice Cube... en niet over mij.
Maar wat jij wilt

avatar van MJ_DA_MAN
Maarja allemaal lekker boeiend. Back to the album. Ikzelf vond dit een van de verrassingen van 2006. Ik verwachte een heel commerciël en snel in elkaar gezet album. Commerciël is het dan af en toe wel, maar veel nummers zijn gewoon goed. Heb zelf nog steeds 3,5* staan.

Dr.Greenthump schreef:

Wederom kan ik niet anders zeggen hier helemaal mee eens te zijn.
Voor deze tijd is dit qau mijn gevoel een heerlijke westcoast knaller die Death Certificate heb ik idd niet gechecked, wel een aantal nummers, ma kon me er destijds niet echt in vinden, vond het ook in minder mate Westcoast dan bijvoorbeeld The Chronic en Doggystyle.

HEb deze uitgeroepen tot beste van het jaar, vind em net iets beter als SNoop die dan weer net iets beter is als The Game. T ligt allemaal dicht bij elkaar, maar ik denk dat deze cd toch de hoogste replay factor heeft, en daarop wint ie het.

heb dit jaar 20+ rap cd's gedownd en deze staat hoog in het lijstje

beste cd's tot nu toe dit jaar: deze, T.I - king, Lil Scrappy - Bred 2 die, born 2 live, Young Jeezy - The Inspiration en Year of the Dogg van DMX

|Joël|
mcBB schreef:
heb dit jaar 20+ rap cd's gedownd en deze staat hoog in het lijstje

Nou als dat ze zijn dan mag deze niet alleen hoog in je lijstje maar ook zeker wel dik verdient eerste in je lijstje.

avatar van Yak
Yak
Reuze interessant zeg! Bericht verwijderd.

Poisonpen123
Ik weet echt nooit wat ik van die Westcoast Rappers moet denken Joh !

het gaat mij niet eens om de lyrics meer om beats en mic presents en ice Cube heeft een heeel unieke mic presents
altijd al zodra hij 2 zinnetjes heb gespit al een van me zeldzame idolen diep vanbinnen, ik digg deze kerel echt!!

Dit album krijgt van mij een dikke vette 3 en en half

KSPR
Redelijke teksten, leuke beats maar het word nergens echt geniaal. Een 3.5

avatar van thomzi50
Hier mijn eigen review, waarin ik (nog eens) uitleg wat er allemaal schort aan dit album.

Dr.Greenthump
Barslechte rating, maar ik zal het allemaal eens rustig doorlezen

Mooi album, een ander Ice Cube dan we hem kenden maar de songs kunnen er zeker door.

ken why we thugs uit men hoofd ice cube rules