Ice Cube - Laugh Now, Cry Later (2006)

Label: Lench Mob

1. Definition of a West Coast G (Intro) (0:14)
  2. Why We Thugs (3:44)
  3. Smoke Some Weed (3:46)
  4. Dimes & Nicks (1:06)
  5. Child Support (4:01)
  6. 2 Decades Ago (Insert) (0:14)
  7. Doin What It 'Pose 2 Do (4:08)
  8. Laugh Now, Cry Later (3:37)
  9. Stop Snitchin (3:15)
  10. Go to Church (4:00)

met Snoop Dogg en Lil' Jon

11. The Nigga Trapp (3:49)
  12. A History of Violence (1:09)
  13. Growing Up (3:55)
  14. Click Clack - Get Back! (3:10)
  15. The Game Lord (4:10)
  16. Chrome and Paint (3:27)

met WC

17. Steal the Show (4:12)
  18. You Gotta Lotta That (4:06)

met Snoop Dogg

19. Spittin Pollaseeds (5:04)

met WC en Kokane

20. Holla at Cha Boy (3:31)
Tsja, een echte doorsnee Gansta rap video...
Maar het ziet er wel gezellig uit... meer kan ik er ok niet van zeggen.
Vind het wel gek om Ice Cube in een videoclip te zien, want die worden in NL nooit uitgezonden.

Dit vind echt een dope album, beste nummers? Stop Snithin , Doin What It Possed To Do en Click Clack, persoonlijk vind ik dat hij beter een video hadden kunnen maken voor Doin What It Possed To Do want naar mijn mening is er al veel te veel Lil John crunck zooi, maarja ieder zijn eigen smaak,

Album : 4!

Marcel²
Ice Cube is 1 van mijn favoriete rappers en komt in 2006 met dit album aanzetten. Toch kan ik dit album niet zomaar een hoge score geven. We moeten kritisch blijven als het om de muziekkwaliteit gaat. Iets beter dan het album War & Peace uit 2000 dat wel. Al met al kom ik uit op 3.5*. Helaas, ik kan er voorlopig niet meer van maken. Als je topalbums wil van Cube raad ik jullie toch het oude werk aan. Ik maak er 3.5* van voor een album die iets boven een voldoende uitkomt. Sommige beats met name op track 3 zijn wel apart.

avatar van Conway Twitty
Ik zie ook dat mijn 4 te hoog was. Heeft het een weekje of twee goed gedaan maar begon daarna mateloos te vervelen daar waar er weinig afwisseling is.

Ik blijf het een toppertje vinden, vernieuwende sound voor cube, hij flowt heerlijk weg zoals ie dat bij N.W.A ook kon en als ik kijk na wat er qua nieuwe albums aan aanbod is op dit moment dan springt deze er voor mij wel bovenuit. Blood Money en the Big bang zijn beide niet echt in de smaak gevallen, voor mij staat deze dus gewoon op 1 in de rotatielijst.

avatar van james_cameron
Prima geinspireerde comeback-plaat, vol sterke songs en coole beats. We kunnen de man inmiddels bijna al weer afschrijven als akteur, maar als rapper heerst hij nog steeds. Niets mis mee.

eazyfan
heb dit album vandaag eens gechekt en klinkt wel goed,maar had wel wat meer verwacht,Ice Cube klint top en zijn rhymes zijn dat ook wel.alleen de productie op sommige trax .ik geef tog 3.5*,wel dope.en ik had de eer om deze toe te voegen!!

eazyfan
ik vind dit tog de minst goeie CD van Ice Cube,zeker geen slegte CD maar egt goed is deze ook niet,Lethal Injection vind ik zelf beter.(ja sorry mijn mening).

eazyfan schreef:

Ze verschillen ook nogal van stijl vind je zelf ook niet?
Lethal injection bevat ook cker een paar vette tracks, ma deze is naar mijn mening vele malen beter, de beats zijn weleswaar veel later gemaakt waardoor de mogelijkheden groter zijn, maar de sound van dit album is zo relaxed, kan me steeds meer vinden in bijna alle nummers van de cd.

Het allerbeste van ice cube vind ik zijn houding.. nog nooit iemand zo gezien... i don't give a fuck houding damnnn hoe hard ze zijn cd ook afkraken, hij zal er geen traan om laten

http://www.icecube.com/ video van chrome & paint.. staat op deze site bij media, video's... een beetje te veel auto's, had liever gehad dat hy een video van Doing what it pose 2do gehad.. maarja...

avatar van MJ_DA_MAN
Die is al heeeeel lang uit. Go To Church is de meest recente.

ik d8 dat die nieuw was.. want ik heb deze net gezien en go to church al eerder why we thugs vind ik nog de beste video van dit album...

teutoon
50 cent wordt door de Hip-Hop kenners hier als een matige rapper gezien, nietwaar? En Ice Cube heeft men hier hoger zitten?

Ik heb Why we thugs geluisterd. Het riedeltje is sterk, maar dat gaat dus het hele nummer door. Erg simpel als je het mij vraagt en het nummer leunt er dus vrijwel volledig op. Wat is er dan goed aan dit nummer? Het rappen, de flow zoals dat genoemd wordt?

Ik vind het rappen wel aardig klinken hoor, maar muzikaal gezien stelt het weinig voor denk ik. Lekker nummer, maar eenvoudig.

Relax

Dit is gewoon pure interese ben benieuwd naar het antwoord.

Er staat bijvoorbeeld iets als tekst
En die tekst is redelijk goed in dat nummer en daarom vind ik dat nummer zelf ook wel mooi, niet alleen door die beat.

Dit is gewoon pure interese ben benieuwd naar het antwoord.

Opzich wel een perfecte uitleg van dit album: eenvoudig.
Hele matige lyrics die in 5 van de 10 gevallen niet eens (helemaal) rijmen. Terwijl bijna alle beats (op die van Lil John en een ander uitzondering na) allemaal volgens het zelfde concept er doorheen worden geknald.

Marcel²
De lyrics stellen inderdaad niet echt veel voor op dit nieuwe album. Voor het betere werk toch maar weer Death Certificate draaien. Naar mijn gevoel zijn sterkste album qua lyrics.

Marcel Jongeneel schreef:

Death Certificate en Amrikkka's Most Wanted zijn inderdaad wel de reden dat ik geen enkel Ice Cube album aan me voorbij laat gaan maar met de War en Peace's en deze laat hij toch wel zien niet meer die rauwheid te hebben. De rauwheid die op dit album niet verder komt dan: You want childsupport? Get it out your ass bitch.

Over het algemeen kwa beats vind ik het niet tegenvallen..

the game lord en holla at cha boy vind ik niet zow geweldig kwa beats

Conway Twitty schreef:

Hele matige lyrics die in 5 van de 10 gevallen niet eens (helemaal) rijmen.

Waarom zou rap perse moeten rijmen? als het goed klinkt en niet irritant is dan heb ik daar geen moeite mee, ik merk wel vaker dat You 2 x wordt gebruikt, of zoiets als stupid, it. Behalve als het irriteert. Ik vind het irritanter als het niet in het in het ritme is. Off the beat rap heb je ook maar als het gwn ernaast loopt is het niet om aan te horen. Verder vind ik dit album niet heel erg goed, gwn een 3.5, en ik ben met eazy eens dat hij betere albums had.

Zeker geen slecht album van Cube.
Natuurlijk is het moeilijk om zijn oudere werk te overtreffen maar dit blijft een sterke CD. Cube heeft natuurlijk een geweldige "mic pressence" en die laat hij hier ook flink gelden, vooral op tracks zoals "Chrome & Paint" & "Click Clack, get Back".
De productie laat soms wat te wensen over maar het luistert toch lekker weg. Vooral die "Smoke some weed" track. Damn draai die track maar eens in je wagen.

Cube hoeft eigenlijk helemaal geen album meer te droppen. Hij heeft zijn strepen meer dan verdient door de jaren heen.
En ook hier bewijst hij dat hij nog lang niet versleten is.

3.5 sterren.

Dit is gewoon pure interese ben benieuwd naar het antwoord.

Ik ben op zich down met fiffty,Get rich or die tryin en Massacre vind ik wel relaxed.Wat ie laatste tijd sjouwt is idd minder en meer van hetzelfde.

Maar dat je Ice Cube durft aan te pakken op Why We Thugs vind ik erg slecht. Tis gewoon een dope track, hij is misschien wel voorzien van dat riedeltje om zijn album een boost te geven, het was tenslotte de eerste track die hij heeft gedropt van L.N,C.L. de tekst is echt niet beneden de maat, als jij het beter kan benk benieuwd naar je eerste plaat. Eenvoudig zegt ie, haha er zitten een paar heel erg sterke lines in die je echt niet 1-2-3- uit je duim zegt, ma goed.

Marcel Jongeneel schreef:

Ma de balans tussen lyric en beat is wel goed ( de beats zijn sowieso super op dit album) ik vind het geheel meer dan gemiddelde waardering waard er zijn idd. een paar tracks waar de tekst waardeloos is, ma meer dan 2 of 3 tracks zijn dat niet, holla @ cha boy en spittin pollaseed af vanwege slechte beats en tekst. al met al hou je dan een cd over die voor 85% goed te luisteren is.
oftewel een 4,5 van mij.

avatar van MJ_DA_MAN

Dit is gewoon pure interese ben benieuwd naar het antwoord.

Je beoordeeld Ice Cube over 1 nummer. Ik kan ook meteen opmerken dat je verder geen enkel ander Cube-album kent. Cube heeft op 1 album (niet deze) meer hiphop neergezet dan 50 is heel zijn carriëre.

avatar van Niek
Teutoon oordeelt misschien te gemakkelijk, maar Ice Cube heeft mij ook nooit kunnen overtuigen. Poetisch gezien maakt hij wel klaar. Het rijmt allemaal wel, maar de rijmschema's zijn, evenals de woordkeus, vrij simpel. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Ice Cube heeft meegelift met het NWA-succes. Natuurlijk heeft hij een stoere stem en natuurlijk is hij verantwoordelijk voor aardig wat lekkere nummers. Maar daar ken ik meer rappers van. Ik vind IC een vrij doorsnee-rapper. De onderwerpen zijn weinig origineel, en ook qua flow ligt hij wat mij betreft achter op de groteren der aarde.

CaliLove
Niek schreef:

De rijms simpel? Wat vind je dan van deze uit Dead Homiez: "And it's getting to my temple
Why is that the only time black folks get to ride in a limo?"
En onderwerpen vrij origineel? Ik ken geen enkele andere rapper die een rap maakte over hoe hij een hekel heeft aan Koreanen die een shop hebben in hun buurt(Black Korea), over hoe het gangstaleven zich verspreid over heel de USA zelfs in Midden-Usa(Summer Vacation), over hoe zwarten plots "blank" willen worden en eigenlijk een "wannabe-white" worden(True To the Game) en ga zo maar verder.
Voor mij is Ice Cube na 2pac en Eazy-E de beste rapper.

Why we thugs heeft HET allemaal

@ cali love..
ice cube is nog ghostwriter van eazy e geweest, haha hoe kan je eazy dan beter vinden als ice cube?

CaliLove
sheriff schreef:
@ cali love..

Ja, maar toen N.W.A. uit elkaar ging moest Eazy-E wel z'n eigen teksten gaan schrijven en die werden met de jaren beter, 5150 Home For The Sick was qua teksten niet veel bijzonders(Only If You Want It was wel dope) maar de teksten op It's On en Str8 Off Tha Streetz Of Muthaphukkin' Compton waren wel dope.
Trouwens ze hebben beiden wat aan elkaar te danken: zonder Eazy-E was er geen N.W.A. en dus mss ook geen Ice Cube (of toch niet zoals we die nu kennen) en zonder Ice Cube(en Dr.Dre) was Eazy-E nooit een rapper geweest, maar simpelweg de oprichter van Ruthless Records.