Ilse DeLange - The Great Escape (2006)

Label: Universal

1. Reach for the Light (4:35)
  2. The Lonely One (3:48)
  3. The Great Escape (4:00)
  4. Was It Love (4:03)
  5. I Always Will (5:18)
  6. Miss Politician (3:39)
  7. Don't You Let Go of Me (5:05)
  8. Carry Hope (4:17)
  14. But Beautiful *

met Dashboard Confessional

15. Blue * (4:49)

met Zucchero

De titelsong vind ik echt een heel goed nummer !
De rest vond ik redelijk maar niet echt super .
Ze heeft wel een geweldige stem en durft meerdere genres van muziek aan.
Dat verdient wel een pluim.

avatar van Gretz
Eens met Don Henley. The Great Escape gaat voor mij niet zo snel vervelen, dat blijf ik een mooi nummer vinden. Maar de rest klinkt voor mij allemaal niet zo heel bijzonder, op Was It Love na. Dan kom ik uiteindelijk op 3*.

avatar van Kevin91
Oldfart schreef:
Ben ik nou de enige die zich ergert aan haar tukkers- engels?
Ho, ho ho : ik heb niets, helemaal niets tegen tukkers; maar haar engelse uitspraak is mij soms toch net teveel kromme tenen.
Veel van haar nummers kan ik me overigens heel goed voorstellen in mooi tukkers dialect, maar gezien hoe ze zich ontwikkeld zal dat wel niet ( commercieel) te verwachten zijn.

Klopt. Ik vindt de muziek goed, maar erger me ook erg aan haar tukkers-engels.
3.5*

avatar van Kevin91
Waarom vindt iedereeen The Great Escape eigenlijk het mooiste nummer? Ik vindt dit een van de minste van cd, erg eentonig.

avatar van ChrisX
Kevin91 schreef:
Klopt. Ik vindt de muziek goed, maar erger me ook erg aan haar tukkers-engels.
3.5*

Het zal wel aan mij liggen (ben ook een Tukker maar ik hoor helemaal niet dat er echt wat mis is met haar Engels. Echter, ik denk dat het komt omdat zij een duidelijk Amerikaanse klank in haar Engels heeft i.p.v. een Britse klank.

Over slecht Engels gesproken: hebben jullie de Nederlandse zangeres Charlie Dee wel eens gehoord? Jeetje, wat heeft die een slechte uitspraak... brrr..

Leuk album, mooie melodietjes. Ik vond m gisteren tussen een stapeltje CD's van mn moeder. Toch de moeite waard om eens te luisteren. De single: The Great Escape blijft toch erg mooi.

avatar van miak
3,0*. Ilse heeft een prachtige stem. De plaat staat ook vol met mooie popliedjes, maar het wordt best saai allemaal na een paar keer luisteren. En die single kan je ondertussen ook wel uitkotsen.

Prachtige stem? Ik vind haar stem soms erg schokkerig, vooral bij die uitholen, dat irriteert me mateloos.

Leuke CD inderdaad, ben niet erg weg van haar eerste album(s) maar deze is zeer prettig te luisteren. Favoriete nummers zijn Was It Love, Don't You Let Go Of Me (mooi!) en Carry Hope. Ze heeft wat mij betreft een mooie stem en ik vind het nog wel meevallen met de slechte uitspraak op zich..

avatar van Wib0__
Mooie cd!
Ze heeft een mooie stem om naar de luisteren, en live ook om aan te horen!

avatar van Haveaniceday
Gisteren even kort in DWDD met 2 stukjes van deze cd. Ze kan echt mooi zingen Maar de CD vind ik niet echt bijzonder eigenlijk.. Goed, niet super

Dat vind ik nou ook! Ik vind The Great Escape echt één van de minste nummers van de cd.

Geweldige nummers vind ik Was it love, I always will, Don't you let go of me, I love you, The valley en Carry hope. (dat zijn dus bijna alle nummers!! )

Echt een geweldig album, daarom krijgt hij van mij 5*. Loeisterke nummers (op the great escape na dus!)

avatar van gemaster
Die laatste single is ook weer een zeikplaat zeg. Dan nog liever dat uitgekauwde titelnummer.

avatar van Wib0__
gemaster schreef:

Het wordt idd té vaak gedraaid!

~Jewel~
Mooie cd, maar wel wat overgeproduceert. Hoogtepunten: Don't you let go of me, When, Was it love, Carry hope. Dieptepunten: Miss Politician, Far Away.

Migje
Het is genieten .
Prachtige nummers en dan die stem en haar zelf !

Prachtig.

Het is een heel erg mooi album.
Reach for the light is mijn favoriet.

avatar van Epitaph
Niet helemaal m'n genre, maar hier luister ik graag naar. CD van internationale allure 3,5 ster.

avatar van indana
Een beter album dan Clean Up, al klinkt het allemaal wat glad. De stem verzuipt af en toe in de productie, terwijl het bij Ilse nou net om haar stem gaat.

avatar van Peter©
Afgelopen weekend Ilse voor het eerst live aan het werk gezien en gehoord op Appelpop in Tiel. Nu was ik al erg onder de indruk van dit laatste album van Ilse (plaatsgenootje), maar door haar nu ook eens live te hebben gezien, stijgt Ilse duidelijk in aanzien bij mij.

"I love you" (track 11) is wat mij betreft een van de mooiste balads ooit door een NL artiest gezongen. Het is dan ook niet voor niks DE song van mijn vriendin en mij. Score: een dikke 4.5 !! (5.0 geef ik zelden )

Ze heeft opzich wel een hele mooie stem, daarom is het ook verbazingwekkend dat ze zo'n countrysnik en dat geitengetril nodig dacht/denkt te hebben.

Nicci
indana schreef:
Een beter album dan Clean Up, al klinkt het allemaal wat glad.

ik begrijp niet hoe je dit kan zeggen: voor mij is Clean Up de enige serieuse plaat van deze dame. niet dat de rest slecht is, maar Clean Up is zoveel beter.

avatar van bertus99
Jammer dat Ilse met dit album afzakt naar de veilige middle of the roadsector waar het wemelt van de zangeressen die platen maken die allemaal veel op elkaar lijken. Ilse maakte twee heel mooie albums in het begin van haar carriere waarvan ik World of hurt het beste vond. Met het derde - Clean Up - had ik al minder, hoewel ik hoopte dat ze de jazzy produktie die hier en daar op dat album te horen is zou voortzetten.
Helaas niet. Ze koos voor een gelikt en overbekend geluid. Ik hoor niks speciaal Ilse-achtigs meer op deze plaat.

avatar van Mandylion
Ik ken het oude werk van Ilse niet zo goed, maar wat ik er vroeger van hoorde vond ik nooit zo geweldig (is mijn genre niet). Ik vind dat ze nu een goede richting in is geslagen en ben het er dus niet mee eens dat het slecht is. The Great Escape, Don't You Let Go of Me en Carry Hope zijn erg mooi, en Reach for the Light en Miss Politician zijn gewoon leuke hippe nummers. Is weer eens iets nieuws! Ik ben er in ieder geval tevreden mee!

avatar van Rinus
Absoluut geen fout album van onze sympatieke Ilse. Beetje mainstream (en misschien omdat het in Amerika is opgenomen) en een beetje op de amerikaanse markt. ge-ent,. Echter, wie zit er daar op Ilse te wachten, niemand denk ik. Hoeft ook niet, laat ze maar lekker in de Benelux ronddobberen. Een door de bank heen behoorlijk gerelaxte plaat, met een paar echt sterke nummers erop. Mooie transperante produktie.

avatar van Carolaah
wtf. Heeft ze een nummer met Dashboard confessional?¿
Naja blijkbaar .. maar goed, dat heb ik nooit geweten..

Die ga ik eens even beluisteren

avatar van wowter
ChrisX schreef:

Mwah, ik heb Charlie Dee vorig jaar op een festival gezien en stoorde me niet zozeer aan haar uitspraak. Wel aan haar presentatie in het algemeen en het flinterdunne songmateriaal dat niet bleef hangen...
Wat dat betreft kan zij nog veel van Ilse DeLange leren. The Great Escape blijft voor mij tot nu toe haar hoogtepunt, samen met het John Hiatt-concert in Paradiso (waar ikzelf ook bij aanwezig was).

Erg mooie plaat, alleen Waterfall kan me niet bekoren, maar de rest is top.

avatar van ChrisX
Rinus schreef:

Ik zie dat toch niet zo. Ze heeft zich met deze plaat helemaal niet op de Amerikaanse markt gericht, want ze weet dondersgoed dat haar muziek daar helemaal niet zo goed ligt. Nee, dat geluid is er gekomen omdat ze daar gewoon zelf erg van houd. Geheid dat ze bijv. Leonard's werk als lid van de band Toy Matinee kent, want als je naar die plaat luister hoor je gewoon productioneel dingen terug zoals je ze ook op dit album hoort. Ware het niet dat de songs op Toy Matinee (geschreven door het tandem Kevin Gilbert en Patrick Leonard) nog net iets meer 'sparkle' hebben dan de songs op dit album.