Brendan Perry - Eye of the Hunter (1999)

Australiƫ
Label: 4AD

1. Saturday's Child (4:30)
  2. Voyage of Bran (5:32)
  3. Medusa (6:09)
  4. Sloth (3:32)
  5. I Must Have Been Blind (5:07)
  6. The Capitive Heart (4:00)
  7. Death Will Be My Bride (5:46)
  8. Archangel (7:34)
avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:
… te gelikt mystiek/romantisch. …

Vind ik eigenlijk ook wel. Brendan hangt behoorlijk de minnestreel uit op dit album. Tot die bevinding kom ik na een weekend dit album weer eens intensief beluisterd te hebben (cd op de kop weten te tikken bij een webshop).

Maar die stem is zo mooi, en de minnestreel weet te strelen met ‘Death Will Be My Bride’….precies zoals een minnestreel moet doen.

En ‘Voyage of Bran’ en ‘Archangel’…ik ben (weer) verkocht.

Toch gewoon 4*.

Chameleon Day schreef:
Maar nu, bij het begin van de kokkerel, draai ik Depeche Mode - volume gaat zo wat omhoog (bij ‘Never Let Me Down Again’)

Hier in huis zou op op moment in time bij een dergelijke song de kok een rel maken een de dis minder geslaagd. Ik mag graag met de pannen swingen op Kelela - Raven (2023) - MusicMeter.nl

Als ik muziek zou moeten afstemmen op dis had ik vanavond bij 't koken Carpentersmoeten draaien.

In mijn beleving heeft dit niet het theatrale van The Ark - may it keep on floating - maar overtreft het de bouzouki-spielerei van het laatste album.

De stem van Perry en de door hem geschreven songs zijn bij de latere albums echt a major asset. Lisa neigt soms naar aanstelleritis megalis/

avatar van Mjuman
Overigens zou ik fervent supporter zijn van een nieuwe lp-release van dit album en zijn jongere broer. Zou ik wel wat zakgeld voor over hebben.

Dus op naar Kickstarter!

avatar van Mjuman
Heb dit album net uit Duitsland ontvangen - een release op 4AD van oktober 2023 - een mooie transparant-blauwe schijf en ja, het klinkt idd als een klok.

Als bonus zit er een tweede lp bij met opname van een live concert uit 1993.

avatar van Premonition
Dat live album staat ook apart op MM.

Premonition schreef:
Dat live album staat ook apart op MM.

Die plaat is volgens mij lichtgroen. Wanneer ik 'em gedraaid heb, laat ik het daar wel weten
Voor de audiofiel(atelist)en onder ons: dubbelaar is nog (steeds) te bestellen.

avatar van Rainmachine
Ik heb deze dubbelaar ook binnen, hier word ik nou heel erg blij van. Mooi met die live plaat erbij. Niet goedkoop maar wel elke euro waard.