Broken Social Scene - You Forgot It in People (2002)

Canada
Label: Arts & Crafts

1. Capture the Flag (2:08)
  2. KC Accidental (3:50)
  3. Stars and Sons (5:08)
  4. Almost Crimes (4:22)
  5. Looks Just Like the Sun (4:23)
  6. Pacific Theme (5:09)
  7. Anthems for a Seventeen Year-Old Girl (4:35)
  8. Cause = Time (5:30)
  9. Late Nineties Bedroom Rock for the Missionaries (3:46)
  10. Shampoo Suicide (4:05)
  11. Lover's Spit (6:22)
  12. I'm Still Your Fag (4:23)
  13. Pitter Patter Goes My Heart (2:26)
avatar van remmer
mooi plaatje hoor. Veel beter dan de titelloze opvolger.
Voorlopig een 3.5

Shampoo Suicide .

avatar van oruiz
verhoogd naar een 5. wat een plaat. weinig meer aan toe te voegen. gewoon gaan luisteren

avatar van Kikuichimonji
Op 4 in mijn top10 en aanleunend tegen de 5 sterren. Prachtig rustige muziek die op de een of andere manier toch de volle lengte weet te boeien.

Alleen jammer dat hij zo goed als onvindbaar is in de platenzaken. Maarja, ik wil hem dus wel met deze cover want die andere is gewoon lelijk. Iemand een idee waar ik hem kan vinden?

Bol.com heeft trouwens een versie met een remix van Almost crimes, is dat dezelfde of niet?

Hier heb je 'm voor € 8. Maar je weet bij bestellingen (zowel in winkels als via internet) nooit 100% zeker welke hoes je in dergelijke gevallen krijgt. Deze is inderdaad wel een stuk mooier dan die lelijke bakstenen muur.

avatar van Blue88
Dit album is zó geweldig. Ik heb ebay maar eens geraadpleegd en zodoende de US versie gevonden. Is de almost crimes versie overal hetzelfde overigens? Ik zie bij sommigen "Radio-kills remix" staan namelijk...

Favo nummers: Looks just like the sun, lover's spit, pacific theme. Makkelijk af te luisteren ondertussen, waar ik eerst nogal moeite mee had. Groeialbum voor mij. Heerlijk tijdens de busreis iig ^^

*4,5

avatar van Kikuichimonji
Is dat nu uberhaupt de import versie? Ik heb in de VS in verscheidene winkels gekeken en die hadden ook allemaal dat bakstenen muurtje als cover.

Heb hem ondertussen ook in de winkel gevonden, alleen dus ook met die lelijke cover. Toch ook maar eens eBay raadplegen dan.

avatar van Blue88
Daar ben ik ondertussen ook achter. De stockfoto verschilde, dus ik heb gewoon lekker de 'bloksteen' versie gekregen. Wat een OERlelijke hoes zeg...

Maar goed, het gaat om de muziek tenslotte. Maar mocht ik deze versie ooit nog eens tegen het lijf lopen...

avatar van itchy
Ik heb deze hoes, werd me persoonlijk overhandigd door Amy Millan

avatar van VeX-
Hm, geweldig album. Vooral Stars and Sons, Almost Crimes, Anthems for.. en Lovers Spit zijn subliem. Het is leuke geraffineerde muziek, zonder pretenties, dat lekker wegluisterd. Ik krijg er voorlopig niet genoeg van.

Wat een heerlijke muziek.

handsome_devil
Dit album gaf ik ooit 2 sterren. Toen klikte het opeens en stond dit na een maandje of zo in mn top10. Inmiddels weer teruggezakt naar 3,5 sterren Zoiets vaags heb ik nog nooit met een album gehad.

avatar van Paalhaas
So hé vage shit man eg wel

Ja man

djeffibrelich
i concur.

breezer parodie nr 187.

Grappig hoeveel het tweede nummer (ik luister de CD nu voor het eerst en dit nummer voor de tweede keer) op DoMakeSayThink lijkt. Ik klikte op de Wikipedia-link en zie dat beide bands uit Toronto komen en dat ze ook een bandlid delen. Vooralsnog vind ik de kruisbestuiving bijzonder geslaagd.

avatar van Kikuichimonji
KC Accidental is overigens ook de naam van de vorige band van Kevin Drew en betreffende bandlid

En 'Capture the Flag' een spelmodus in Unreal Tournament. Maar dat zal wel toeval zijn.

Dit is wel een album waar ik behoorlijk van onder de indruk ben. Kon wel 's tot een topfavoriet gaan uitgroeien. Viel me op dat het wel een soort 'supergroep' is; die bandleden komen overal uit Canada vandaan. Van Calgary tot aan Nova Scotia...

Kos
Clip van Cause=Time brak echt mn hart. Hoe kun je bij zo'n prachtig nummer nu zo'n kutclip maken. .

handsome_devil
Paalhaas schreef:
So hé vage shit man eg wel

:/ Doe lief Paal, kthxbyeomgwtfbbqzors.

En idd kos, die clip zuigt. Overigens mijn favo liedje van dit album.

avatar van Kikuichimonji
Voor de geinteresseerden: 12 mei in Doornroosje, 13 mei in de Melkweg. Doornroosje was 12,50; Melkweg weet ik zo even niet.

Tof.

avatar van Yeahz
Ik heb hem nog niet in zijn totaliteit beluisterd, maar zo op het eerste gehoor klinken Stars and Sons en Cause = Time echt goed en lijkt mij dit wel een veelbelovende plaat.

Mayne
Ik geef 5 kleine sterren voor deze prachtige CD. Was aan het twijfelen tussen 4.5 en 5, maar door de machtige intro en outro heb ik voor het laatste gekozen.

avatar van Yeahz
Deze plaat werkelijk compleet onderschat toen ik hem voor het eerst beluisterde; naarmate ik hem vaker luister wordt hij beter en beter. Deze plaat is echt als een frisse wind die je tegemoet komt; strakke baspartijen, goede zanglijnen en verrassende muzikale wendingen, Ja, deze plaat is top.

avatar van Drie Banaan Kan
niet slecht komt wel goed met deze heren neem ik aan!

avatar van Freggel
Weer zo'n plaat waarvan ik niet verwacht had dat ie zo goed uit zou pakken, maar dat doetie toch. Ik zet in op 4 volledige ****
In den beginne heb ik me af laten schrikken door de naam van deze band, ik verwachtte er weinig goeds van, niets bleek minder waar, zo besef ik nu

Vooral Late Night Bedroom Rock For The Missionaries is echt prachtig

avatar van neyonn
Een album waar ik niet zo heel vaak naar luister, maar als ik hem dan afspeel is het telkens een heel aangename ervaring. Gewoonweg een relaxerende plaat met een fris zomers gevoel doorheen de meeste nummers.

avatar van voskat
Kos schreef:

Wat hééft iedereen toch tegen die clip?
Vind 'm prima passen bij het nummer en bij de tekst specifiek.

Nihilisme
Dit blijft toch echt een fabuleuze plaat. De opvolger is ook zwaar goed, maar dit is echt BSS op zijn (of haar, als de dames weer even mogen aantreden) best. Looks Just Like The Sun, Lover's Spit, Anthems for a Seventeen Year-Old Girl, noem het maar op. Vele mooie one-liners (die van Anthems is al vele malen genoemd hier - en terecht), maar favoriet is toch wel: "I swore I drank your piss that night to see if I could live" uit I'm Still Your Fag. Bizar maar tegelijkertijd ook fascinerend mooi.

Een album om te koesteren.