Vanden Plas - Chronicles of the Immortals: Netherworld II (2015)

Alternatieve titel: Chronicles of the Immortals: Netherworld (Path 2)

Duitsland
Metal / Rock
Label: Frontiers

1. Vision 11even * in My Universe (6:25)
  2. Vision 12elve * Godmaker's Temptation (5:05)
  3. Vision 13teen * Stone Roses Edge (6:38)
  4. Vision 14teen * Blood of Eden (* All Love Must Die) [* the Rite] [* This Is the Night] (13:17)
  5. Vision 15teen * Monster (7:40)
  6. Vision 16teen * Diabolica Comedia (6:37)
  7. Vision 17teen * Where Have the Children Gone (4:42)
  8. Vision 18teen * the Last Fight (7:33)
  9. Vision 19teen * Circle of the Devil (7:59)
avatar van Bonk
Ik was al behoorlijk tevreden over het eerste deel, maar dit album vind ik zelfs nog een stukje beter. Een heerlijk dynamisch album met mooie melodieën. Het knalt lekker de speakers uit en weet tot nu toe het gehele album lang de aandacht vast te houden. De productie is ook prima! Het enige minpuntje op dit moment vind ik, dat her en der naar mijn mening iets te goed te horen is dat de zanger tegen het maximum van zijn kunnen aan zingt. Daardoor klinkt de zang her en der wat geforceerd, bijvoorbeeld in The Last Fight. Maar op deze kleine en korte punten na verder een erg aangenaam en goed album.

avatar van james_cameron
Het tweede deel van dit conceptalbum biedt meer van hetzelfde: goed verzorgde maar een beetje gladde progressieve metal. Lekkere uptempo songs als Stone Roses Edge en The Last Fight trekken de boel vlot en zijn zeer de moeite waard, maar voor het grootste gedeelte bestaat ook dit deel uit midtempo, veelal ballad-achtig werk dat slechts sporadisch weet te vlammen. Alles klinkt tot in de puntjes verzorgd, maar het sogmateriaal is aan de steriele en gekunstelde kant. Deze band kan veel beter.